Na de nipte nederlaag van vorige week tegen Geinoord moest GDC op deze prachtige zaterdag in Dalem aantreden tegen GJS. De mannen van Cees Lagendijk waren de competitie goed begonnen met een 0 – 3 zege bij Tricht. GDC kan nog niet beschikken over de geblesseerde Jelle Bouman en Stefan Storchart was net terug van vakantie en dus ook niet inzetbaar.

De opstelling kende de nodige verrassingen waarbij de positie van Joost van Rooijen, laatste man, de meest in het oogspringende was.

Om exact 15.00uur laat scheidsrechter van Dijk de ploegen aan de wedstrijd beginnen. GDC begint hier scherp aan. Al in de 2e minuut krijgt de ploeg een goede mogelijkheid als rechtback Levi Splinters heel ver kan komen en ook een goede voorzet aflevert die maar net bij de 2e paal wordt gemist door Justin Youell. 2 minuten later komt Maarten van Wijlen tot in het 16 meter gebied maar Pascal de Vries kan niet tot een afronding komen.

Na 7 minuten de eerste doelpoging van GJS als Kevin Gruiters een goed schot lost wat nog net geblokt kan worden door Marco Pijnenburg. GJS neemt inmiddels het initiatief omdat ook het volledige verdere verloop van de wedstrijd niet meer af te staan. Na 10 minuten de volgende mogelijkheid voor de ploeg uit Dalem als Ruud Bos uit een verre ingooi van Bart Viveen in kansrijke positie komt maar niet scoort.

Na 13 minuten is het wel raak en opent GJS de score als Louis Damen wel  heel erg veel ruimte krijgt en de bal langs Wesley van der Wardt schiet en GJS hiermee op voorsprong zet.

GJS blijft ook hierna de veel betere ploeg en GDC wordt aan alle kanten voorbij gelopen en maakt een bijzonder zwakke indruk deze middag. Teveel passes komen niet aan en ook heeft men teveel tijd nodig om tot een aanval te komen. Tijd die je op dit niveau simpelweg niet krijgt en tegen GJS zeker niet.

De druk neemt verder toe en in de 19e minuut zien we een schot van Louis Damen maar net overgaan.

Een minuutje later alweer de volgende grote kans voor GJS als Kevin Gruiters vrij voor het doel komt. Wesley van der Wardt wordt gepasseerd maar Marco Pijnenburg red op de doellijn.

In het eenrichtingsverkeer volgt in de 28e minuut de volgende kans voor GJS. In 1e instantie red Wesley van der Wardt knap. De rebound is voor Louis Damen maar de bal gaat via de lat over. Wesley raakt hierbij geblesseerd maar kan de wedstrijd wel vervolgen. Na 40 minuten een klein teken van leven van de kant van GDC als de ploeg een aantal keren op de helft van GJS komt. Gevaarlijk kan men echter niet worden. Het is echter allemaal van korte duur en in de 41e minuut een  nieuwe kans voor GJS als opnieuw Kevin Gruiters vrij voor doelman van der Wardt verschijnt maar ook nu niet weet te passeren. In de laatste minuut van de 1e helft probeert Tommy Kant het nog een keer met een doelpoging mar de bal gaat naast zodat 1 – 0 ook de ruststand is en je jezelf afvraagt hoeveel kansen heeft GJS nodig om te scoren. Want ja het ook zomaar 4 – 0 kunnen zijn. Een beetje tegen beter weten hou je dan jezelf vast aan een oude voetbalwet die zegt als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander (GDC) het wel.

Nou we kunnen stellen dat we na rust snel ontwaakten uit die droom. GJS gaat verder waar het gebleven is met dat verschil dat de ploeg nu wel scoort. Eerst zien we in de 51e minuut nog een uitstekende redding van Wesley van der Wardt op een inzet van alweer Kevin Gruiters.

Maar in de 54e minuut is het dan toch raak als na een mooie aanval de bal op rechts bij Bart Viveen komt. Zijn voorzet bereikt de volkomen vrijstaande Ruud Bos die de 2 – 0 binnenkopt.

Nauwelijks bekomen van de schrik staat het 1 minuut later 3 – 0 als Joost van Rooijen zijn eigen keeper passeert en de wedstrijd gespeeld is. (het wonder van vorig jaar toen GDC ook met 3 – 0 achterstond tegen GDC en met 4 – 3 won zal zich niet nogmaals herhalen).

GDC moddert verder en bakt er verder weinig van. De wil en de overtuiging zijn inmiddels helemaal weg. Na 64 minuten brengt Louis Damen eenvoudig de 4 – 0 op het scorebord. GJS laat inmiddels de teugels wat vieren zonder dat GDC echt iets terug kan doen. In de 86e minuut zien we een fraaie uithaal van Louis Damen die nog net, ten koste van een corner, gekeerd kan worden door Wesley van der Wardt. Echter uit de corner wordt het dan toch 5 – 0 als Sjors Hendriks eenvoudig kan binnenkoppen uit een doorgekopte bal en hiermee nog meer zout in de wonden strooide. Het blijft soms verbazingwekkend hoe simpel voetbal kan zijn.

Na 90 minuten fluit scheidsrechter van Dijk met een 5 – 0 eindstand voor het einde. Met deze stand lijd GDC de grootste nederlaag sinds de ploeg in de 2e klasse speelt. Een nederlaag waar niets op valt af te dingen en die nog veel groter had kunnen uitvallen als GJS scherper voor het doel was geweest. Behoudens de eerste 10 minuten kwam GDC er niet aan te pas. Pijnlijk was ook dat de ploeg vrijwel geen enkele kans kon creëren. Al met al viel er dus weinig te genieten behalve dan van het weer want dat wel perfect.

Nee er zal volgende week in de uitwedstrijd tegen Leerdam Sport duidelijk uit een ander  vaatje moeten worden getapt want met wat we vandaag hebben gezien gaan we er niet komen.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Levi Splinters (46 Benjamin Vos), Joost van Rooijen, Marco Pijnenburg (81 Horatio Gritto), Xander van den Assem.

Midden: Jamie Youell, Johnny van Mersbergen, Maarten van Wijlen, Justin Youell.

Voor: Erik van Kessel (59 Erik den Ouden), Pascal de Vries.