Vandaag moest een gehavend GDC aantreden tegen de GJS (Gorcumse Jonge Spartanen). Om verschillende redenen kon Frans Grondman vandaag geen beroep doen op Lourens Fieten, Jamie Youell, Jelle Bouman en Erik den Ouden. Kortom er was het nodige puzzelwerk te doen voor de technische staf. Maar om 15.00uur stonden er 11 man aan de aftrap.

[tb_match id=”3953″]

Met nog in achterhoofd de spectaculaire 1e wedstrijd die destijds in Eethen GDC als winnaar kende met 4 – 3, na een 0 – 3 achterstand, begonnen beide teams aan de wedstrijd. Vandaag kon de ploeg wederom rekenen op een ruim aanwezige 12e man gezien het grote aantal supporters uit de omgeving van Eethen. Klasse supporters!!

Het speelveld lag er slecht bij en maakte al snel duidelijk dat er vandaag niet op fatsoenlijk voetbal gerekend mocht worden daarvoor was de mat simpelweg te slecht. Iets waar overigens beide ploegen last van hebben.

Het is GJS wat in de eerste minuten wat speldenprikjes uit deelt maar het is GDC wat na 6 minuten voor het eerste echte gevaar zorgt als een vrije trap van Pascal de Vries via keeper Angelo Perini over gaat. De daaropvolgende corner van Tom Hesselberth wordt door Benjamin Vos naast gekopt. De periode daarna is het GJS wat een optisch overwicht heeft maar de ploeg kan niet tot echte kansen komen. Wel valt de vrijheid op die Bart Viveen aan de rechterkant krijgt. Veelvuldig kan hij de achterlijn halen. Na ruim 26 minuten dan toch de eerste echte mogelijkheid voor de ploeg uit Dalem als Louis Damen de bal goed terug kopt op Zeki Laati maar zijn inzet gaat over. Enkele minuten later weer een goede mogelijkheid voor GJS als een voorzet van Zeki Laati door Ruud Bos van dichtbij wordt naast geschoten. Zoals gezegd echt combinatie voetbal was niet mogelijk zodat er bij beide teams sprake was van veelvuldig balverlies waardoor het allemaal ook wat rommelig oogde. Na 33 minuten komt GDC op voorsprong als een vrije trap van Tom Hesselberth goed door Stefan Storchart, volgens het programma boekje Stefan Huilen, wordt binnen gekopt en GDC op een 0 – 1 voorsprong komt. Een minuutje later weer een goede GDC aanval maar de voorzet van Stefan Storchart wordt onderschept voordat deze de vrijstaande Pascal de Vries kan bereiken. In de 40e minuut de kans voor GDC om op een 0 – 2 voorsprong te komen. Een prachtige steekbal van Stefan Veen, precies op maat in de loop van Pascal de Vries, zet hem vrij voor keeper Angelo Perini. Maar De Vries schiet iets te vroeg waardoor de bal over het doel verdwijnt. In de voorlaatste minuut van de 1e helft redt Wesley van der Wardt uitstekend op een inzet van Ruud Bos zodat beide ploegen met 0 – 1 aan de thee gaan beginnen.

Na rust is opnieuw de eerste mogelijkheid voor GDC als in de 47e minuut Pascal de Vries vrij kan uithalen van de rand 16 maar de inzet gaat naast. Enkele minuten later ligt de bal aan de andere kant in het doel als een voorzet van Louis Damen ingekopt kan worden door invaller Kevin Gruiters en de ploegen weer in evenwicht zijn 1 – 1. De thuisploeg put hier moed uit en gaat op jacht naar meer. GDC raakt meer en meer de grip op het middenveld kwijt en loopt ook teveel naar achteren waardoor de ploeg in feite de gehele 2e helft onder druk komt te staan. In de 59e minuut een uitstekende redding van Wesley van der Wardt voordat Ruud Bos kan scoren. In de 63e minuut lijkt de thuisploeg op voorsprong te komen als Louis Damen van dichtbij naast kopt. GJS zet nog maar eens aan. Vooral aan de rechterkant heeft het verdedigingsblok van GDC het moeilijk met de behendige Gruiters. In de 73e minuut opnieuw een geweldige redding van Wesley van der Wardt op een inzet van GJS de terugkomende bal wordt door Ruud Bos voorlangs geschoten waarmee GDC met de schrik vrijkomt. In de 77e minuut scoort GJS de 2 – 1 maar het doelpunt wordt op advies van assistent scheidsrechter Gertjan Bax afgekeurd omdat de voorgegeven bal al de achterlijn was gepasseerd. De ruimtes die GDC geeft worden inmiddels alsmaar groter en de druk blijft hierdoor groot. Wesley van der Wardt groeit inmiddels uit tot de beste man aan GDC zijde en keept een fantastische wedstrijd en houdt de ploeg in de wedstrijd. In de 86e minuut noteren we de volgende fantastische redding van hem waarbij de terugkomende bal door Louis Damen wordt binnengeschoten. Echter ook dit doelpunt gaat niet door omdat de inzet uit buitenspel positie geschiedt. En net op het moment dat je denkt dat GDC een punt kan binnenslepen gaat het toch nog mis. In de 88e minuut begaat Benjamin Vos een overtreding in de 16 met een terechte strafschop tegen als gevolg. In het opstootje wat hierbij ontstaat krijgt invaller Marco Pijenburg een directe rode kaart zodat GDC ook nog eens met 10 man verder moet. Als de gemoederen weer zijn bedaard kan de strafschop worden genomen door Louis Damen die de bal beheerst binnenschiet en GJS op een 2 – 1 voorsprong brengt. Ook GJS eindigt de wedstrijd met 10 man als in de 90e minuut Sjors Hendriks na een onbesuisde tackle op Tom Hesselberth met direct rood kan vertrekken. De vrije trap die hieruit volgt wordt door Pascal de Vries hard ingeschoten en levert nog een enorme kans op voor Stefan Storchart. Maar van dichtbij kopt hij naast in plaats van binnen. Na 93 minuten fluit, de prima leidende, scheidsrechter Klerx voor het einde van de wedstrijd en staat GDC met lege handen. Een nederlaag die niet nodig was geweest. Voor rust had de ploeg ruimer afstand kunnen en moeten nemen. En uiteindelijk leverde de 2e helft ook nog enkele mogelijkheden op. De inzet was in orde vandaag maar het vertoonde spel houdt nog niet over. Dit resultaat en de resultaten in de andere wedstrijden brengen GDC op een 11e plaats. Een plaats die op het einde de nacompetitie zou opleveren.

IJs en weder dienende verwelkomen we volgende week koploper Roda Boys in Eethen. De heenwedstrijd leverde destijds een knap gelijkspel op voor GDC. Dus wie weet kan GDC volgende week weer voor een stunt zorgen en 1 of meer broodnodige punten bijschrijven.

Doel: Wesley van der Wardt.

Achter: Justin Youell, Tom Hesselberth (90 Ralph Lankhaar), Benjamin Vos, Xander van de Assem.

Midden: Stefan Storchart, Johnny van Mersbergen. Loek de Jong (79 Levi Spinters), Stefan van Veen.

Voor: Joost van Rooijen (63 Marco Pijnenburg), Pascal de Vries.