Nadat de voorbije 2 weken voetbal niet mogelijk was vanwege overvloedige regenval kon er vandaag, op deze stormachtige zaterdag, weer gespeeld worden en wel uit bij WNC in Waardenburg. Binnen 5 minuten liep GDC al achter de feiten aan en stond het met 1 – 0 achter. De ploeg herstelde zich daarna goed maar dwong veel te weinig af tegen een WNC dat zeker geen onuitwisbare indruk achterliet. Na rust ging het helemaal fout zeker nadat WNC in korte tijd naar 3 – 0 uitliep. De kopjes gingen hangen waarna het laatste halfuur een martelgang werd voor de ploeg en de supporters. De eindstand werd bepaald op 4 – 0 en WNC miste in de laatste minuut nog een penalty.

Verslag

Nadat de voorbije weken tot 2-maal toe de wedstrijd tegen Roda Boys moest worden afgelast konden de voetbalschoenen vandaag weer worden aangetrokken. De temperaturen waren prima voor de tijd voor het jaar. Maar er stond wel een stormachtige wind wat dwars over het veld waardoor het moeilijk voetballen was. Iets wat uiteraard voor beide ploegen geldt. De laatste jaren bewaarde GDC het betere voetbal voor de 2e seizoenshelft. Maar in de eerste 2 wedstrijden na de winterstop was daar nog weinig van te merken geweest dit seizoen. De hoop was dat vandaag dan toch de broodnodige punt(en) zouden kunnen worden bijgeschreven. De thuiswedstrijd werd destijds kansloos met 3 – 6 verloren dus een 1, 2, 3tje zou het zeker niet worden.

Om exact 14.30uur liet scheidsrechter Daems de ploegen aftrappen voor de wedstrijd. WNC begon de wedstrijd uitstekend want na 4 minuten kon de ploeg al juichen toen een steekpass van Jeffrey Weidema, Jordy Peron vrij voor Wesley van der Wardt zette waarna het voor Peron een koud kunstje was om de score te openen 1 – 0. GDC moest even bekomen van de schrik maar omdat WNC verder niet echt aandrong kreeg GDC de mogelijkheid om zich te herstellen. Na 8 minuten een vrije trap van Jamie Youell die door de wind een onverwachte curve maakt en net over en naast het doel van Arjan Kaasjager verdwijnt. De fase die daarop volgt speelt zich veelal af op het middenveld waardoor er voor de doelen weinig te beleven valt. Zoals gezegd drukte de wind ook een behoorlijk stempel op de wedstrijd. De bal ging dan ook veelvuldig over de zijlijn of werd te hard gespeeld. Iets over het half uur een mooie GDC aanval. De opkomende Erik den Ouden geeft een goede pass op Tom Hesselberth maar zijn inzet gaat centimeters over. GDC zet ook meer druk op de laatste linie van WNC en stoort zo de opbouw waardoor zichtbaar wordt dat de ploeg daar kwetsbaar is alleen GDC kan verder toch te weinig afdwingen en niet gevaarlijk worden.  De rust wordt bereikt met een 1 – 0 voorsprong voor WNC maar toch met het idee dat er voor GDC zeker nog iets te halen zou zijn. Echter hoe anders zou de 2e helft verlopen. De eerste 5 minuten kan GDC nog meekomen maar daarna is het over en uit voor de ploeg uit Eethen die daarna volledig door de ondergrens heen zakt en een beschamende 2e helft op de mat legt en ook een helft waarin de inzet en beleving ver te zoeken zijn. In de 53e minuut verdwijnt een vliegend schot van Ricardo Papilaja maar net over het doel van Wesley van der Wardt. Een minuutje later gaat een inzet van Jordy Perdon via Wesley van der Wardt maar net naast. Je zou zeggen GDC is dan voldoende gewaarschuwd. Maar niets is minder waar als in de 56e minuut de volgende kans voor WNC zich aandient maar het is Ricardo Papilaja die de bal naast krult. Het zou uitstel van executie zijn want in de 61e minuut houdt GDC weer eens open huis achterin en nu is het wel raak door Arno van Noord. De koppies gaan hangen en in de 64e minuut krijgt GDC de definitieve knock out als Jordy Peron zijn 2e treffer van deze middag scoort en de stand op 3 – 0 brengt. Vooral de manier waarop dit gebeurd is beschamend. Op kinderlijke wijze laat de verdediging zich uitspelen. Na 69 minuten wordt er een dubbele wissel toegepast in een ultieme poging nog iets te forceren maar veel verandering geeft het niet in de stroef draaiende ploeg. Na 80 minuten zien we een striemend schot van Ronald Zondag maar Wesley van der Wardt voorkomt erger op dat moment. Een minuutje later komt dan toch de 4 – 0 tot stand als een schot van Roderik Kieft door Justin Youell tot achter zijn eigen doelman wordt verlengd. Kenmerkend voor de 2e helft is dat keeper Arjan Kaasjager van WNC pas 1 minuut voor tijd echt in actie hoeft te komen op een inzet van Pascal de Vries maar hij red bekwaam. Hiermee is de wedstrijd nog niet ten einde want in de extra tijd krijgt WNC nog een strafschop als Charles van Oord wordt neergelegd binnen de beruchte lijnen. De inzet van Ronald Zondag wordt gekeerd door Wesley van der Wardt. Direct daarna fluit de degelijk leidende Daems af voor de wedstrijd die hij zonder kaarten kon afsluiten. GDC kan de wonden gaan likken deze week en het zal weer een hele uitdaging zijn om de ploeg scherp te krijgen voor volgende week. Maar we kunnen toch nog iets positiefs meenemen naar volgende week en wel dit. De uitwedstrijd bij Altena, ook de tegenstander volgende week, was destijds ook een slechte wedstrijd van GDC zijde. De week erop kwam koploper Tricht naar Eethen en werd met een kansloze 4 – 0 nederlaag naar huis gestuurd. Laten we ons daar op richten en mannen jullie hebben nog iets goed te maken naar de trouwe supportersschare. Kortom we rekenen dus volgende week weer op het GDC wat we kennen dus spelen met passie, inzet en beleving. Ik ben er van overtuigd dat het dan goed komt.