Vandaag alweer een prachtige zomerse dag waarop GDC en Willem II de degens kruisen met elkaar. Willem II is danig in de problemen en strijd, in deze fase van de competitie, samen met Herovina tegen rechtstreekse degradatie. De thuisploeg daarentegen is aan mooie serie bezig met in de voorbije weken met alleen de uitglijder tegen GVV’63. Ook werd de laatste wedstrijden de nul achterin gehouden en staat GDC er goed voor in de stand van de 3e periode.

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 2 – 2 gelijkspel zodat er voor GDC nog iets is recht te zetten. Om even over half drie trapt pupil van de week Babs Knippels af voor de wedstrijd. Ze snijdt door de Willem II defensie heen en scoort met een strak schot. Een voorbeeld wat de 1e helft goede navolging zal krijgen

GDC begint scherp aan de wedstrijd en al na drie minuten is het bijna raak als keeper Dion van Meel de bal tegen Stefan Storchart schiet en de bal maar net naast gaat. Geïnspireerd door het mooie weer en de pupil van de week houdt GDC de druk er vol op tegen een armetierig Willem II. Binnen tien minuten de eerste grote kans voor Menno Schouten na een assist van Wesley van de Wardt. De aanvaller schiet veel te wild en de bal gaat via de keeper naast.

Enkele minuten later krijgt Schouten een herkansing en nu is het wel raak. Maarten van Wijlen speelt zich knap vrij in het strafschopgebied en legt af op de linksbuiten die nu wel de bal binnenschiet en zo de thuisploeg al vroeg op voorsprong zet. De mannen van Marco de Jong hebben er zin in vandaag en een minuut later kopt Thomas Ennik de bal bijna in eigen doel na een voorzet van Stefan Storchart.

Willem II speelt gelaten en lijkt zich eigenlijk al bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag. De ploeg toont weinig inzet en beleving en wekt niet de indruk tot grootse daden te willen komen vandaag. Gezien de stand op de ranglijst toch een verwonderlijke gewaarwording. GDC kan rustig de bal rond laten gaan en verdubbeld halerwege de 1e helft de score als een schot van Wesley van de Wardt via de rug van een verdediger in het 5-meter gebied valt waar Menno Schouten attent reageert en de 2 – 0 binnentikt.

De thuisploeg wordt slordig in zijn spel zodat het lijkt alsof ook Willem II beter in de wedstrijd komt. Na een half uur kopt Pepijn Rademakers een corner naast het doel van Tim van Rooijen. In het laatste kwartier van de 1e helft geeft GDC weer even gas en gaat met een 5 – 0 tussenstand de rust in.

Na ruim een half uur voltooid Menno Schouten zijn hattrick als hij een één twee aangaat met Maarten van Wijlen en vrijwel op de achterlijn staand de bal fraai langs keeper Dion van Meel binnenschiet en hiermee zijn visitekaartje afgeeft en het chagrijn van de gemiste kansen van de laatste weken van zich af schut.

GDC gaat goed door en ook Maarten van Wijlen scoort nog tweemaal in de laatste vijf minuten. Eerst rond hij een prima vooractie van Wesley van de Wardt af en een minuut later gaat keeper Dion van Meel in de fout als hij denkt Van Wijlen uit te kunnen kappen en gaat hiermee de mist in, levert de bal in en Van Wijlen kan simpel binnen schuiven voor 5 – 0.

De wedstrijd is hiermee gespeeld en de 2e helft wordt dan een slaapverwekkende vertoning waarin vrijwel geen hoogtepunten meer te noteren vallen. In de 50e minuut scoort Willem II de nauwelijks verdiende eretreffer als de bal op de stip gaat bij GDC na hands van Levi Splinters. Jan-Willem Traas maakt geen fout en scoort de 5 – 1.

GDC gaat mee in het spel van Willem II en hanteert een veel te laag tempo om de gasten nog in verlegenheid te brengen. De nauwkeurigheid is ook ver te zoeken van tijd tot tijd. Allemaal zaken die begrijpelijk zijn. De wedstrijd is al lang en breed gespeeld en ook de omstandigheden met het warme weer zijn verre van eenvoudig.

Gedurende de 2e helft worden ook de nodige wissels doorgevoerd. Wesley van de Wardt, die vandaag geregeld de rand van het toelaatbare opzoekt, laat nog wat aardige acties zien, verdiend ook wel een doelpunt wat er uiteindelijk niet komt. Eerst gaat een spectaculaire omhaal van hem ruim naast en in de slotfase raakt hij nog de lat.

Invaller Daan Dernison krijgt ook nog een fraaie kans vijf minuten voor tijd maar in plaats van zelf te schieten legt hij de bal breed in plaats van voor eigen succes te gaan wat een betere optie was geweest gezien de geboden kans.

Na negentig minuten fluit scheidsrechter van der Zwan voor het einde van de wedstrijd en pakt GDC hiermee zijn 6e overwinning in 7 wedstrijden en doet, na het gelijke spel van NEO’25 tegen Altena, goede zaken in de stand om de 3e periode waarin de ploeg nu 2e staat op 1 punt achterstand van de Sprang Cappellenaren. Aan de kop van de ranglijst is NOAD’32, na de 3 – 0 winst op Sparta ’30, weer een stap dichterbij het kampioenschap. Onderin deed SV BLC goede zaken met de 2 – 4 winst bij Haaften en laten de Bosschenaren nu net volgende week de tegenstander zijn voor GDC. De mannen van Marco de Jong zijn dus gewaarschuwd want een kat in het nauw maakt rare sprongen.