Kijk voor foto’s onderaan verslag!

Voor vandaag stond er een echte finale op het programma met de wedstrijd GDC – GJS. Een wedstrijd die nog meetelt voor de 2e periode waarin naast kanshebbers GDC en GJS, Nivo Sparta vooraf de beste papieren in handen heeft. Om nog aanspraak te maken op de 2e periode telt voor zowel GDC en GJS alleen de winst vandaag.

Voor GDC telt ook nog mee dat in de uitwedstrijd, eerder dit seizoen, de ploeg zijn grootste nederlaag tot nu toe leed met 5 – 0. Er was dus ook nog een rekening die, als het even kon, vereffend moest worden.

Gemakkelijk zou het zeker niet worden vandaag immers de mannen van Cees Lagendijk haalden 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden met een doelsaldo van maar liefst 14 goals voor en 0 tegen!!. Maar met de schorsing van aanvaller Kevin Gruijters leverde de ploeg wel het nodige in aan aanvallend vermogen. GDC heeft de laatste weken wat meer moeite om tot winst te komen zo werden de laatste 2 wedstrijd gelijk gespeeld.

Voor de wedstrijd had Marco de Jong, met een ferme speech, de ploeg op scherp gezet zodat we een extra gemotiveerd en gepassioneerd GDC aan de aftrap hadden.

Om even over half drie laat scheidsrechter Ngoumout de ploegen beginnen onder alweer een koude noordoosten wind. Maar gelukkig heeft GDC een prima coniferen afscheiding waardoor het nog redelijk te doen was langs de lijn. De nieuwe overkapping was volledig “uitverkocht”. En zo te zien was het daar prima vertoeven. Alle vrijwilligers die hier aan hebben gebouwd en geklust namens GDC en de supporters hartelijk dank!!. Het geheel ziet er klasse uit en voorziet in een grote behoefte.

De wedstrijd zelf komt wat aarzelend op gang en beide ploegen tasten elkaar de eerste 5 minuten wat af. GJS doet het eerste van zich spreken als na 6 minuten Ernst Sterk een afvallende bal direct inschiet maar het leer net naast de paal ziet verdwijnen. GDC komt een minuut later voor het eerst dreigend voor de goal van GJS als, na een foutje achterin, de bal bij Menno Schouten komt. Die geeft de bal direct voor waar het Lourens Fieten is die net naast kopt.

Na 8 minuten scoort GJS maar het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Beide teams spelen behoedzaam verder en willen zeker geen tegendoelpunt incasseren en spelen derhalve met veel mensen achter de bal. De zo schotvaardige aanval van GJS heeft zo de nodige moeite om de vrije man te vinden. Wel zet de ploeg vroeg druk en verstoord daarmee danig de opbouw van GDC.

Een zeldzaam foutje van Wesley van de Wardt brengt de ploeg uit Dalem na 26 minuten bijna op voorsprong. Hij wordt enigszins verrast door een voorzet/schot van Julien Dorrepaal en de bal schiet door zijn handen heen maar tot opluchting van hem en GDC gaat de bal naast.

Iets over het halfuur krijgt GDC andermaal een vrije trap buiten het 16 meter gebied te nemen. Echter de inzet van Pascal de Vries mist de snelheid en de overtuiging om keeper Angelo Perini in verlegenheid te brengen.

De slotfase van de 1e helft geeft aan beide kanten nog enige opwinding. Eerst is het Ernst Sterk die in de 41e minuut een venijnig schot in de korte hoek heeft, maar in twee instanties is het Wesley van de Wardt die red. De daaropvolgende corner van Tommy Kant wordt door Ruud Bos net over gekopt. In de extra tijd dwingt Benjamin Vos, Angelo Perini nog tot een redding met een messcherpe voorzet na een afgeslagen corner zodat we met een dubbel blanke stand de kantine op gaan zoeken.

De 2e helft speelt GDC met de wind in de rug en zoekt meer de aanval. Echter de aanvallers staan veelal net iets te scherp waardoor het voortdurend buitenspel is. Gezien de nodige reacties langs de lijn zal het een aantal keren op het randje zijn geweest. Het onderstreept de aanvallende bedoelingen van de thuisploeg die vandaag met veel passie en overgave speelt.

In de 65e minuut komt GDC door een ongelukkig moment achterin bij GJS op een 1 – 0 voorsprong. Sander Dekkers raakt de voorzet van Lourens Fieten helemaal verkeerd en de bal komt via de arm bij de vrijstaande Stefan Storchart die de bal beheerst langs Angelo Perini schuift en deze hiermee na 425 minuten niet gepasseerd te zijn weer de gang naar het net laat maken.

Na 72 minuten slaat de vlam in de pan als Sjors Hendriks, Lourens Fieten van achteren neerhaalt en met geel wegkomt. Echter volgens de administratie van scheidsrechter Ngoumout is het zijn de 2e gele kaart dus de rode kaart wordt getrokken. Heel GJS loopt te hoop bij de scheidsrechter en geeft aan dat niet Sjors Hendriks maar Sereno Latuhihin voor rust de gele kaart heeft gekregen. In alle tumult wat volgt besluit scheidsrechter Ngoumout de wedstrijd te onderbreken en verdwijnt met de 2 aanvoerders van het veld. Na 10 minuten komt de leidsman weer terug met de 2 aanvoerders. De administratie is gecorrigeerd en beide ploegen kunnen met 11 man de wedstrijd vervolgen.

Je zou verwachten dat GJS nog een slotoffensief zou ontwikkelen maar daar komt het allemaal niet van. De schotvaardige aanvallers van GJS liggen aan de ketting bij de verdedigers bij GDC. De laatste linie staat als een huis en geeft niets weg wat een compliment waard is aan de verdedigers Jelle Bouman, Benjamin Vos, Joost van Rooijen en Erik den Ouden. Vooral het voetballend vermogen van Joost is een lust voor het oog. Spelend met veel rust en overzicht. Ook centrale verdediger Benjamin Vos lijkt weer op de weg terug na een mindere periode.

In de allerlaatste minuut nog een messcherpe counter van GDC die eindigt met een goede voorzet van Lourens Fieten op invaller Justin Youell die de bal hard onder de lat schiet maar met een uitstekende reflex tikt Angelo Perini de bal net over de goal.

Na iets meer dan 90 minuten is de wedstrijd voorbij en doet GDC wat het moest doen vandaag,  namelijk winnen en dat was het enige wat telde vandaag om nog kans te houden op de 2e periode. De andere wedstrijd tussen Nivo Sparta en Geinoord eindigde in een 1 – 1 gelijkspel waardoor GDC nu in de wachtkamer zit. Zelf is de ploeg uitgespeeld. Nivo Sparta speelt a.s. maandag thuis de inhaalwedstrijd tegen GJS. Als Nivo Sparta de wedstrijd met 2 of meer doelpunten verschil wint pakken zij de 2e periode. Is het 1 doelpunt verschil dan volgt er een beslissingswedstrijd tussen GDC en Nivo Sparta. Bij een gelijkspel of nederlaag van de ploeg pakt GDC alsnog de 2e periode. Kortom volop spanning dus.

GDC gaat zaterdag op bezoek bij GVV’63 waar onze oud trainer Frans Grondman aan het roer staat. Deze ploeg staat op de laatste plaats en alleen een mirakel kan de ploeg, via de nacompetitie, nog in de 2e klasse houden. Maar een bekend spreekwoord zegt “een kat in het nauw maakt rare sprongen”. Met andere woorden het kan in Gameren spoken en GDC moet zich vooral niet vooraf al rijk rekenen en denken dat de punten al binnen zijn. Alleen door 2x per week scherp te trainen en op zaterdag met minstens 100% inzet te spelen kan de ploeg tot winst komen.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Jelle Bouman, Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Erik den Ouden.

Midden: Johnny van Mersbergen (85 Maarten van Wijlen), Jamie Youell, Pascal de Vries.

Voor: Stefan Storchart, Lourens Fieten, Menno Schouten (88 Justin Youell).