GDC heeft afgelopen zaterdag een vrij eenvoudige overwinning geboekt op rode lantaarn drager Schelluinen.
De thuisploeg trad aan zonder keeper Bas van der Kolk (blessure) en vaste rechtsback Remi Buijs die met het eerste mee moest.

De eerste helft was het alleen maar GDC dat de klok sloeg en er werden voldoende kansen gecreëerd maar de openingsgoal liet lang
lang op zich wachten. Grote kansen voor onder andere Levi Splinters konden helaas niet verzilverd worden.
Uiteindelijk was het Kevin Bouman die vlak voor rust na een geslaagde actie het net wist te vinden.

In de tweede helft stond er voor de thuisploeg maar een ding op de planning en dat was zo snel mogelijk de wedstrijd op slot gooien
en zoveel mogelijk scoren met oog op het doelsaldo wat nog wel eens heel belangrijk kan gaan zijn aan het eind van de competitie.
De tweede helft begon met een kleine tegenvaller, Jeffrey Pruijssers moest het veld ruimen met een hamstringblessure maar werd prima vervangen door Xander van den Assem. Ook good old Maarten Bouman maakte even later zijn opwachting die de wat ongelukkig
spelende Horatio Gritto kwam vervangen. GDC begon de tweede helft iets minder scherp waardoor ze Schelluinen iets meer lieten komen maar deze fase werd goed doorgekomen. Een kleine twintig minuten voor tijd kon eindelijk de bevrijdende 2-0 gevierd worden, de goed spelende
Johnny van Mersbergen schoot met een droge schuiver in de linkerhoek raak. Nu was het verzet van Schelluinen ook direct gebroken en GDC liep in het resterende deel simpel uit naar een ruime voorsprong door doelpunten van Loek de Jong (strafschop), Bart van den Boogaard (intikker) en de tweede van Johnny van Mersbergen. Na het laatste fluitsignaal kon een prima 5-0 overwinning gevierd worden en toen het nieuws doorkwam dat de concurrentie punten had laten liggen werd met blijdschap de eerste plaats op de ranglijst begroet.

Volgende week zaterdag staat er een lastige uitwedstrijd tegen SVG op het programma. Bij winst is de kans aanwezig dat GDC de eerste periode pakt maar dan is het wel afhankelijk van uitslagen op de andere velden.