EIN-DE-LIJK !!! De eerste 3 punten voor GDC 3 Een zucht van verlichting en een schreeuw van vreugde ging er na afloop door de kleedkamer. De nieuw aangeschafte speaker ging op vol vermogen en de nodige kratten HJ werden aangerukt : GDC 3 heeft eindelijk de eerste overwinning binnen. Die ochtend kusten de mannen hun vrouwen, vriendinnen en moeders tot ziens en gingen met hun gepakte tas ten strijde. De afgelopen weken werden gedomineerd door ruime selecties en goede bedoelingen, maar door pech en doordat sommige tegenstanders beter waren bleef het elke keer met een kater zitten. Vandaag stond Olympia’60 op het programma en uit eerdere jaren weten we dat dit een gelijkwaardige tegenstander is en dus zeker een kans op de eerste punten. Olympia schreef in hun verslag vorige week dat ze zin hadden in het bezoek aan  de nummer laatst van de competitie, dus veel meer motivatie hadden we niet nodig….. Als eerste was er vandaag in de kleedkamer nog wel een trieste mededeling. Doordat inmiddels velen in de gaten hebben gekregen dat het derde toch wel een erg leuk en gezellig elftal is op een mooie competitie hebben we sinds de zomerstop een flink aantal spelers er bij gekregen. Omdat de selectie nu echt te groot wordt zal deze waarschijnlijk uitgedund moeten worden. We weten nu al dat dit de meeste afvallers zwaar op hun dak zal vallen. Onderling is dit gewoon een ontzettend leuke groep en een stap lager is gelijk ook 2 klasses lager…..

Maar goed vandaag dus Olympia dat voor eerst dit seizoen in hun meest geliefde opstelling kon spelen. Wij misten vandaag weer een aantal spelers. Jeroen Vos (Oudendijk) en Johan van der Stelt waren nog geblesseerd. Maarten moest naar school, Tino had een werkvakantie en Robin moest met het 2e mee. We begonnen vandaag met Richard en Richard achterin, geflankeerd door Niels en Patrick. Op het jongste middenveld sinds jaren Piet , Robbin en Joren. En voorin Jim, Joost Anne en Toine. Op de bank hebben we dan nog Jeroen Vos (Tilburg), Andreas, William en Menno. Joost en Jeroen waren er voor het eerst deze competitie weer bij na opgelopen blessures in de bekercompetitie. Dit leverde de volgende elftalfoto op:

GDC 3 seizoen 20132014

Olympia begon furieus en stonden na de aftrap al 6 seconden later op Marvin te rammelen. Hij had echter voor de wedstrijd gezegd om voor de eerste 0 te gaan en verwerkte deze bal tot corner. Het duurde echter wel een minuut of 10 voor we echt het middenveld goed hadden staan en zelf mee konden gaan spelen. Het was voornamelijk hard werken voorin en op het middenveld om de opbouw te verstoren in plaats dat we zelf lekker konden gaan ballen. Langzaamaan kwam het er dan toch van en dat resulteerde uiteindelijk in een mooie goal van de jarige Jim. Hij zette 3 spelers in een actie te kijk en schoof beheerst het balletje langs de keeper. Het balletje ging nu ook bij ons iets makkelijker rond en dit resulteerde in nog wat kleine kansjes over en weer. Joren had na een tik in de 16 kunnen gaan liggen voor een penalty, maar besloot door te gaan. Joost Anne knalde nog een bal van 20 meter op de lat en Richard kreeg nog een kopkans uit een vrije trap. In de rust werd door de leiding besloten dat 1 helft genoeg was voor Joost Anne na zijn blessure en voor Piet na zijn feestje op vrijdag (niet dat dat te merken was hoor!) en zij werden vervangen voor William en Menno. Er werd gezegd gelijk vol voor de 2e goal te gaan en zo geschiedde….. Nog voor uw verslaggever onder de douche vandaan was lag de 2-0 er al in. Van horen zeggen kwam er een voorzet van Joren, die door een speler van Olympia vlak voor Jim in eigen doel werd gewerkt. Olympia probeerde nog druk te zetten, maar de achterhoede stond goed en gaf niets weg. De wedstrijd werd iets grimmiger en dit resulteerde in geel voor Toine, van de overigens goed leidende scheidsrechter Van Duren-den Hollander. Voorin kregen we nog flink wat schietkansen en met een beetje meer geduld en finesse had het een doelpuntenregen kunnen worden. William lobte naast, Thur kreeg een grote kans met zijn zwakke linkerbeen en Toine rammelde nog in het vangnet. Uiteindelijk viel dan toch nog de 3-0. Een goed actie van Joren eindigde in een schot op de vuisten van de keeper en deze werd in de rebound binnen geknald door Toine, die nu ook zijn eerste goal bij de senioren heeft gemaakt. Hiermee ging de wedstrijd definitief op slot en konden we de eerste punten bijschrijven. Als we zo blijven spelen en vooral werken zullen er zeker meer volgen. Voor vandaag een groot compliment voor Robbin die op de voor hem onbekende Midmid moest spelen en dit met verve deed. Op naar volgende week, waarin we op bezoek mogen bij Taxandria in Oisterwijk. Een taaie ploeg met een paar goede aanvallers. Alles zal weer uit de kast moeten om daar puntjes weg te slepen.

Terug