Onder een temperatuur van 7/8 graden en een zwaar veld begon GDC de wedstrijd tegen Kerkwijk. De stand op de ranglijst leerde ons dat bij een winstpartij van GDC bijna in punten gelijk zou kunnen komen met Kerkwijk. Daarnaast zou er iets meer afstand kunnen worden gedaan van de plekken 11 en 12, die aan het eind van de rit de plekken zijn voor degradatie.

Vanwege een blessure van Marvin nam Danny (normaal keeper van het vierde) deze zaterdag onder de lat plaats. Achterin stonden Richard, Patrick, Harold en Robbin. Op het middenveld Ralph, Christian Brienen en William. Voorin tenslotte Robin, Toine en Joost-Anne. De bank was deze zaterdag goed gevuld met Tino, Jeroen Vos (Oudendijk), Menno en Niels.

Net als eerdere zaterdagen kreeg deze wedstrijd een clubscheidrechter toegewezen. Deze man drukte achteraf een belangrijke stempel op de wedstrijd, maar daarover straks meer.

GDC en Kerkwijk tasten in het eerste kwartier van de wedstrijd allebei wat af. Veel mannelijke duels werden aangegaan en weinig echte kansen waren er te noteren. Een scrimmage voor het doel van Kerkwijk en een knappe vrije trap van William leverde ook geen doelpunt op. In veel situaties kwam vanuit GDC de laatste eindpass niet goed aan. Dan was ie te hard, dan stond iemand buitenspel of zat er een Kerkwijks been tussen.

Onverwacht werd Kerkwijk in het zadel geholpen. Een wegdraaiende speler van Kerkwijk werd op rand zestien onnodig door William aangetikt, penalty besliste de scheids. Deze werd feilloos door een speler van Kerkwijk achter Danny ingeschoten. 1-0

GDC probeerde de achterstand snel ongedaan te maken. Na een mooie aanval aan de rechterkant kwam Ralph goed door en werd in de zestien onderuit gemaaid. Penalty besliste ook nu weer de scheids. William eiste de bal op, maar schoot te slap in waardoor de keeper in de rechterhoek redding kon brengen.

Het laatste kwartier werd er door beide ploegen niet veel meer weggegeven en leek het erop dat Kerkwijk met een kleine voorsprong zou gaan rusten. Gelukkig kon GDC nog net voor rust 1-1 binnenschieten. Na goed doorzetten van opnieuw Ralph werd Joost op maat bediend, die dan ook keurig afrondde.

In de rust werd de balans opmaakt. Patrick en Harold waren beiden niet meer okselfris en werden daarom ook vervangen door Niels en Jeroen Vos Oudendijk. Met nog twee wissels op de bank begon de tweede helft. Zowel GDC als Kerkwijk konden geen bres slaan in elkaars verdediging. Ook de clubscheidrechter begon zich steeds meer te roeren. Na een aantal gele kaarten in de eerste helft (o.a. praten voor Christian), kreeg de spits van Kerkwijk na al een aantal charges in de eerste helft te hebben gemaakt na een pittige overtreding op Christian een gele kaart voorgeschoteld. Ook Danny kreeg een kaart omdat hij even verhaal kwam halen (wat kennelijk niet mag). Toen deze speler van Kerkwijk tien min. later opnieuw na grof inkomen op Jeroen een gele kaart voorgeschoteld kreeg, kwam GDC met een mannetje meer te staan. Inmiddels waren ook Tino en Menno in het veld gekomen en probeerde GDC druk te zetten op het Kerkwijks doel, er kwamen kleine kansjes voor Toine en Jeroen. Een grote kopkans van Richard kwam op de lat terug het veld in. Helaas werd er te weinig met de geboden ruimte gedaan.

Een kwartier voor tijd tikte Joost  iets te laat zijn tegenstander aan. Waar een aantal van ons misschien maximaal een gele kaart hadden verwacht, besliste de scheids totaal anders: ROOD!

Met tien tegen tien werd de druk op het doel van Danny door Kerkwijk opgevoerd. Er kwam maar liefst tien min aan blessuretijd bij, maar beide ploegen hielden stand.

Na afloop zat Joost zich erg te verbijten. In afwachting van het rapport, dat de scheidsrechter na de wedstrijd opstelt, zal deze week door de wijze heren van de KNVB het aantal wedstrijden schorsing worden bepaald. In het slechtste geval kan Joost pas begin maart weer aan de bak. Wellicht kan GDC hem tot die tijd vrijwilligerswerk aanbieden om de zaterdagmiddagen door te komen……

Ps Danny, bedankt voor je hulp! Hopelijk mogen we nog eens een beroep op je kunnen doen.