Op een mooie zaterdag middag mocht GDC4 op het hoofdveld spelen. We speelde in de mooie witte shirts, door het spelen op het hoofdveld en deze tenues voelden we ons net het eerste en dat wilden we graag laten zien. Helaas waren er 3 afwezigen deze zaterdag, Richard T en Jan waren geblesseerd en Gert moest zich helaas op het laatste moment ziek afmelden, hierdoor werd er een beroep gedaan op Carlo van het 5e (Bedankt). Gelukkig konden we vandaag voor het eerst gebruik maken van Arjon die eindelijk zijn schorsing uitgezeten had.

Na begonnen we gelijk heel scherp en begonnen we meteen met aanvallen, dit resulteerde na 5 minuten al in een grote kans voor Gerben die helaas stuitte op de keeper. Hierna hadden we een lange tijd de overhand maar Sparta30 ging met 11 man op de eigen helft staan te verdedigen. Het bleef daardoor 0-0 tot de rust
Na rust kreeg Sparta30 al snel een kans op de 0-1 en deze benutten ze ook meteen, dit was tevens ook een van de eerste en laatste kans die Sparta30 deze wedstrijd kreeg.
Gelukkig lieten we onze koppen niet hangen en gingen we opzoek naar een gelijkmaker.
Hierop volgende een vrije trap op een meter of 20 van het doel en Mark schoot de bal maar net over de lat. Kort hierna kreeg Richard na een mooie voorzet van Arjon een kop kans maar de keeper tikte de bal nog voor de lijn het doel uit. Met nog 20 minuten te spelen ging we wat aanvallender voetballen. Na een mooie combinatie kreeg Piet de bal en schoot hem snoeihard binnen.(1-1), in de kantine werd nog lang over deze mooie goal nagesproken door de supporters, vooral de sprint die hierop volgde zorgde voor veel ophef want iedereen was bang dat Piet niet meer zou stoppen met rennen. Daarna ging GDC door voor de overwinning maar na een paar grote kansen was het te laat voor nog een doelpunt. Het voelde voor ons als een verloren wetstrijd om dat we veel beter waren en meer hadden verdiend op deze mooie voetbal zaterdag. Volgende week gaan we maar weer vol goede moed op pad om onze volgende punten binnen te halen. Als we zo blijven voetballen komen de punten vanzelf en zullen er nog veel doelpunten door ons gemaakt worden.

Volgende week voetballen we om 12.30 uur uit tegen Tricht 4, tegen deze tegenstander is er weer veel mogelijk en hopelijk pakken we nu de 3 punten. Na de wedstrijd zullen we snel huiswaarts keren en ons aansluiten bij GDC voor het goede doel en hopelijk kunnen we een bijdragen leveren voor de ACTIVO band.

1-1 Piet v. Wijk