Vandaag mochten we eindelijk weer eens voetballen, vorige week werd onze wedstrijd door v.v. Haaften afgelast en werd er door een aantal jongens getraind, dit was helaas al de 3e keer dit seizoen het geval. Wij hopen dat het hier bij zal blijven want al deze wedstrijden moeten ook weer een keer ingehaald worden.

Vol goede moed reisden we allemaal af naar Well, een tegenstander die in onze competitie er goed voorstaat met al 11 punten op zak. Vandaag waren we met 15 man, Andreas nam voor het eerst deel aan de wedstrijd selectie en verder waren we aangevuld met Johan en Toine die beide aan het terug komen zijn van een blessure. Ons was bekend dat Well een fysiek sterke ploeg zou zijn, verder was er weinig bekend dus gingen we vol goede moed op pad.

Meteen in het begin van de wedstrijd werd bekend dat we te maken hadden met een erg goed spelend elftal die erg goed op elkaar ingespeeld zijn. Meteen werden wij onder druk gezet en hadden wij heel erg veel moeite om ons eigen spelletje te maken. Al snel scoorde Well de 1-0 na een aantal al slecht afgewerkte kansen die gelukkig voor ons niet het netje deden bollen. Na de 1-0 begonnen wij wat makkelijker en rustiger te spelen. Na een strakke voorzet van Andreas liet de keeper de bal los en was Gerben er als de kippen bij en kon hij de bal met RECHTS in schieten. Dit was 1 van zijn eerste ballen die hij in zijn carriere raakte met rechts en dit was meteen een doelpunt. Helaas scoorde Well voor rust nog de verdiende 2-1 en gingen we met een achterstand de rust in.

In het begin van de tweede helft was het wederom Well dat het betere spel had en ze zorgden meteen voor de 3-1. Na dit doelpunt rechten wij onze rug en begonnen wij net zoals in de eerste helft ons eigen spelletje op te zoeken en dit lukte met vlagen redelijk goed. Well was duidelijk de betere ploeg ze probeerde de wedstrijd op slot te gooien maar dit liet lang op zich wachten. Uiteindelijk lukten het ze toch om de 4-1 te maken. In de 80e minuut lukte het Toine nog door een goede actie op de middellijn  om de bal op doel te krijgen van een grote afstand, dit tot schrik van de keeper die volgens Mark: `hij pakte net zijn 7e Donald Duck `de bal erin liet rollen. Doet niets af van de kwaliteit van het schot want Toine schoot hem geplaatst en onverwachts in de rechterhoek maar iedereen zou normaal verwachten dat een keeper hem zou moeten pakken.(4-2). Dit was onze effectiefste wedstrijd dit seizoen: 2 kansen, 2 doelpunten.

Dit resultaat leiden ons naar onze 3e nederlaag dit seizoen. Toch hebben we weer bewezen dat wij ons niet zomaar aan de kant laten zetten. Er was op het veld heel veel werklust te zien en iedereen heeft zich voor de volle 100% gegeven. Ook is het heel jammer dat Well 4 vorig jaar kampioen is geworden in deze klassen en nog steeds in deze klassen voetbalt. Zolang de KNVB en de clubs hier niets aan doen wordt het heel lastig voor ons om ook eens bovenin mee te doen. Wel heb ik vandaag gezien dat wanneer wij zo veel werklust blijven vertonen de punten vanzelf gaan komen. Iedereen kon met een opgeheven hoofd het kleine Gelderse dorpje verlaten en we gaan vol goede moed naar de wedstrijd van aankomende zaterdag thuis tegen Sparta`30 3 om 14.30 uur.