EETHEN – Meer dan een jaar moesten de spelers van GDC 5 wachten op een  nieuwe overwinning. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Woudrichem 6  werd met 3-0 verslagen. In de aanloop naar de kraker onderin de  competitie werden verschillende recepten voor vissenkoppen al  uitgewisseld door de spelers van GDC 5. De beste bereidingswijze kwam  echter van het trainerstrio Wagenvoort, Oostra en Oostra. De coaches  konden putten uit een vrijwel volledig fitte selectie, dus trad het team  – waar Roderick Bax nog voor de warming-up moest afhaken, omdat hij de  tenues vergeten was – op volle oorlogssterkte aan tegen de Woerkumers.

tactiek

 

GDC 5 begon furieus aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond het al  2-0, na doelpunten van Willem Wagenvoort en Arno ‘de Spar’ van  Mersbergen. Eerstgenoemde maakte een schitterende voorzet van Henno van  Horssen knap af. Kort daarna nam Van Mersbergen een corner van Marco van der Stelt ineens op de slof en joeg de bal hard het dak van de goal in.

Een beetje overdonderd door deze ongekende luxe liet GDC het spel vervolgens steeds meer aan Woudrichem. Dat leidde tot een schot, dat  naast het doel van keeper Wim van de Vendel vloog. De doelman moest zich later strekken bij een poging van de linksbuiten van Woudrichem en  rechtsback Tom Oostra werkte bij de eerste paal een inzet uit een corner weg. Mede dankzij het fanatiek meeverdedigen van spits Huib van Hemert, die ondanks zijn leeftijd liet zien nog over een grote longinhoud te  beschikken, konden de geel-blauwe strijders toch met een voorsprong gaan rusten.

De tweede helft begon met de nodige aanpassingen.  Roderick Bax kwam de verdediging versterken, omdat Dennis van As door  een blessure bij Van de Vendel een linie terug moest zakken. Op het  middenveld maakte Sander van Mersbergen plaats voor Peter de Jong en  Ramon van der Stelt nam de spitspositie van Van Hemert over. Woudrichem  zou gebruik gaan maken van de wind en dus veel de lange bal hanteren,  was de verwachting, waardoor laatste man Pieter van Dueren den Hollander bewust enkele meters achter zijn collega-verdedigers ging spelen.

Kort na de hervatting van de wedstrijd schoot Ramon van der Stelt tot  ieders vreugde en verbazing de 3-0 binnen. Het verzet van Woudrichem 6  bleek gebroken en los van gevaarlijke situatie die werd afgevlagd wegens buitenspel was het GDC 5 dat balbezit hield en kansen creëerde. Met  name Marco en Ramon van der Stelt, rechtshalf Carlo Boer en De Jong  hadden de 4-0 op hun schoen, maar de bal wilde er niet meer in. In de  laatste tien minuten maakte nieuwe aanwinst Hilbert Bax nog zijn debuut  voor GDC 5. Hij kwam in het veld voor Van Dueren den Hollander.

Na het laatste fluitsignaal was het feest op het veld en in de  kleedkamer, waar verzorgster Savannah een leuke verrassing in petto had  voor de spelers. “Iedereen verwachtte van tevoren dat we deze wedstrijd  wel even gingen winnen, maar je moet het uiteindelijk ook nog doen”,  sprak een geëmotioneerde trainer Wagenvoort temidden van het  feestgedruis. Zijn collega Roel Oostra roemde het tactisch plan en de  voor de tegenstander schimmige looplijnen van linksback Roderick Bax.  “Eindelijk heeft hij mijn aanwijzingen vanaf de zijlijn een keer  opgevolgd.” Tom Oostra, leider van de technische staf, was vooral  tevreden over de prestatie van Arno van Mersbergen, die nu gedeeld  topscorer is van het team. “Dat ze die jongen zo makkelijk hebben laten  gaan bij het vierde, ongelooflijk!” Spar zelf heeft de smaak te pakken,  zo verklaarde hij in de catacomben van het gemeentelijk sportpark in  Eethen. “Bondscoach Louis van Gaal zou een speler als ik prima kunnen  gebruiken in Brazilië, zeker nu Kevin Strootman niet mee kan.”

Eerst maar eens afwachten of GDC de stijgende lijn kan doortrekken. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Good Luck.

Terug