GDC A1 won afgelopen zaterdag met 1-3 van het sterker geachte Beesd en nam zo 3 competitiepunten mee naar Eethen. Vooral de wijze waarop het team van trainer/coach Teus deze middag voetbalde schept vertrouwen voor de komende weken. Alle spelers haalden een ruime voldoende en het was vanaf de zijkant heerlijk om de strijdlust van het team te volgen wat dan ook de basis vormde voor deze verdiende overwinning.

Het team reisde af met Michiel, Dennis en Fabian uit de B1 aangezien er deze middag enkele vaste waarden afwezig waren. Zo konden Robin, Henk en John er niet bij zijn en was de A1 nog jeugdiger dan zij al is met veel spelers die de B gerechtigde leeftijd nog hebben. De wedstrijd die om half 3 begon stond onder leiding van scheidsrechter Plop zoals hij door de aanhang van Beesd langs de zijkant steevast werd genoemd. Een scheidsrechter op leeftijd die de 1e helft prima zou leiden maar er de 2e helft zo nu en dan een potje van maakte in het nadeel van GDC. Terug naar het begin van de wedstrijd. GDC en Beesd gingen gelijk op en er werden over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. Beesd oogde wat sterker wat met name in de persoonlijke duels tot uiting kwam. Fysiek sterke ploeg met meer spierkracht en massa binnen de gelederen dan GDC. De tegenstander speelde veel op de speelhelft van GDC maar GDC zag kans om zo nu en dan gevaarlijk te counteren. Zo ging een inzet van Fabian net naast en een mooie aanval die bij Rens begon en via Nani (Ronald) bijna door Menno doeltreffend werd afgerond maar de keeper stond goed op zijn plaats. Ook de kansen van Beesd worden steeds gevaarlijker en een inzet van de rechterspits gaat maar net naast. Jerom, erg gretig en beweeglijk deze middag, creëert een kans maar mist doel. In de 28e minuut opent Jerom de score na een mooie slalom en aangeven van Menno wiens vorm groeiende is 0-1. Niet lang na deze openingstreffer dreigt de linkerspits van Beesd op snelheid de 16-meter binnen te gaan en kan dan alleen met de bal op keeper Michel af. Ruben weet met een uiterste krachtsinspanning de aanvaller uit balans te krijgen en zo de mogelijke tegentreffer te voorkomen. Protesten van Beesd die Ruben een gele kaart aan willen smeren wuift scheidsrechter Plop van de hand. De vrije trap gaat, zoals ook de andere schoten van Beesd vanuit de tweede linie, over het doel. Zo gaat GDC met een 0-1 voorsprong de rust in en de vraag is of de mannen het nu ook vast kunnen houden in de 2e helft.
Het antwoord op deze vraag laat zich snel zien op het veld want GDC is technisch vaardiger dan Beesd. Er wordt zeker in de 2e helft met vlagen goed gevoetbald wat resulteert in soms mooie combinaties. Ruben doet het als laatste man uitstekend deze middag en vormt samen met Rens een sterk blok waar de voorhoede van Beesd, die de oplossing vaak door het midden zoekt, niet doorheen komt. Jasper verdedigt goed en kan vaak mee op komen. In de 52e minuut een werkelijk prachtige aanval die begint bij Fabian op het middenveld en via Nani bij Menno uitkomt. De bal lijkt te hard te gaan voor Menno maar die bewaart bij de achterlijn de rust en ziet Rick in komen lopen. Rick krijgt de bal precies in de voeten en schiet goed binnen 0-2.  Het middenveld was zeker de 2e helft geheel in handen van GDC met Thomas en Fabian die het zichtbaar goed met elkaar konden vinden. Fabian is een aanwinst voor de A1 en zou hier voor zowel zijn eigen ontwikkeling als die van het team eigenlijk wekelijks in thuis horen beoordelend op deze wedstrijd. Beesd plaatst een goede tegenaanval na de 0-2 maar vindt een goed keepende Michel op haar weg die zekerheid uitstraalt. Mooie actie van Jerom en een afgekeurd doelpunt van Menno aan de andere zijde. Er gebeurt van alles in de 2e helft en het is aantrekkelijk om te zien. Dennis komt in het veld voor Max en het duel gaat gelijk op. Een forse overtreding op Thomas blijft onbestraft omdat de scheidsrechter op veel te grote afstand blijft. GDC maakt het karwei in de 72e minuut af na opnieuw een mooie actie die nu over links gaat via Nani die een prachtige voorzet afgeeft en de bal bij de 2e paal door Rick wordt binnengekopt 0-3. De buit is binnen en het is een zaak van de wedstrijd uitspelen. Nadat Dennis tot 2x toe door zijn tegenstander hard wordt aangepakt en de scheidsrechter niet ingrijpt stevent Dennis even later op zijn tegenstander af en gaat er zichtbaar iets te hard in.  Zijn frustratie komt hem duur te staan want deze keer gebeurt het dicht voor de ogen van de scheidsrechter die vervolgens  tot ieders verbazing rood trekt.  GDC moet verder met 10 man en Michiel komt in het veld voor Nani die terug kan kijken op een uitstekend optreden. Beesd zet aan met de verkregen spelersmeerderheid en weet vlak voor tijd nog een keer te scoren maar verder komt het niet meer. GDC kan terugkijken op een prima teamprestatie wat zeker inspiratie op zal leveren om zo verder te gaan.