GDC A1: dankzij prima 2e helft winst op Sparta’30 GDC A1 bewees zichzelf afgelopen zaterdag een dienst door terecht met 1-3 als winnaar van het veld af te stappen tegen het Andelse Sparta’30.

Een klein half jaar geleden won Sparta’30 in Eethen het competitieduel na met rust nog tegen een achterstand te hebben aangekeken en deze keer was het precies omgekeerd. Trainer/coach Teus zijn selectie is met het vertrek van Max en keeper Michel (het 2e van GDC) wat smaller geworden. Door de afwezigheid van Jerom zat er dan ook maar één reserve op de bank en was het Jelmer Raams die was toegevoegd aan de groep van vandaag. Door het in deze wedstrijd latere geblesseerd uitvallen van Rick en zijn zware blessure is de groep nog smaller geworden en zal er nog vaker een beroep worden gedaan op GDC B1 in de nog resterende partijen. GDC had destijds de thuiswedstrijd met 3-2 verloren en wist daarmee dat er mogelijkheden zouden zijn deze wedstrijd aangezien de ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren. De eerste helft was dit overduidelijk te zien. Balbezit was aardig in balans en beide ploegen kregen kansen. Het was ook erg onzorgvuldig aan beide kanten. Veel foute passes en slechte aannames. Mogelijk dat het wat gure weer in de 1e helft, regen en een koude wind, daar een rol in speelde maar fraai was het niet de eerste 45 minuten. De beste kansen waren in de eerste helft toch zeker voor Sparta’30 waaruit het slechts 1x wist te scoren. In de 22e minuut werd uit een onnodig weggegeven corner de 1-0 binnen gekopt door dezelfde speler die in Eethen ook al 2x uit een corner binnen kopte bij de 2e paal. Hiervoor had Nani een mooie kans om GDC op voorsprong te schieten maar zijn doelpoging ging net over. Ritchie had een uitstekende redding en vlak voor rust verzuimde Sparta’30 verder afstand te nemen door 2 open doelkansen onbenut te laten. Na rust liet GDC zich van een betere kant zien net als een week eerder waar het na een 0-2 achterstand tegen Beesd uitstekend terug wist te komen tot 2- 2 door doelpunten van Henk en Jerom. Opvallend tegen Beesd was het goede spel van Robin die ook nu, een week later, in de 2e helft tegen Sparta’30 nuttig speelde en laat zien dat zijn vorm verder toeneemt. In de 2e helft domineert GDC A1 de wedstrijd en zet het Sparta’30 steeds onder druk op de eigen helft. Er komen wat kansjes maar die leiden (nog) niet tot echte doelkansen. In de 52e minuut een mooie combinatie en kan Thomas op de keeper af gaan. Echter de laatste man van Sparta’30 grijpt aan de noodrem en net buiten de 16-meter komt Thomas ten val. De verdediger krijgt geel van de goed leidende scheidsrechter en kan 10 minuten naar de kant. In eerste instantie lijkt Henk de vrije trap te nemen maar die stapt over de bal waarop Menno de bal laag langs de muur in de linkerhoek van het doel weet te  mikken 1-1. GDC gaat verder en een voorsprong hangt in de lucht. Rick krijgt de bal van links aangespeeld en gaat dreigend op de uitlopende keeper af. Rick wil de bal langs de keeper spelen maar botst met die handeling tegen de doelman van Sparta’30 op en blijft kermend van de pijn op de grond liggen. Blijkbaar is Rick ongelukkig terecht gekomen en wel zodanig dat hij direct naar het ziekenhuis wordt gebracht door de echtgenote van de trainer van Sparta’30 (Wim Vos).
Dank je wel vanaf GDC-zijde is hiervoor zeker op zijn plaats! Dank je wel! Rick bleek na onderzoek zijn sleutelbeen te hebben gebroken en dat betekent einde seizoen voor Rick die we vanaf deze zijde een spoedig herstel toe wensen. Nani (Ronald) die in de rust gewisseld was voor de goed backende Jelmer komt zodoende weer terug in de wedstrijd. Een wedstrijd die nog goed is voor twee doelpunten. Zo komt de 1-2 van de goed spelende Robin als hij alert is in het strafschopgebied wanneer de sluitpost van Sparta’30 weer eens een bal loslaat en Robin binnenschiet na een lage vrije trap vanaf de linkerzijde. Het mooiste doelpunt van de middag is te bewonderen in de 81e minuut als Menno vanaf de rechterzijde zo’n 30 meter van het doel met een mooie boog de bal in één keer het doel in de draait en wel in de linkerbovenhoek 1-3. Sparta’30 hangt in de touwen en is knock-out en GDC speelt de wedstrijd rustig uit en viert zo haar terechte overwinning al werpt de zware blessure van Rick wel een schaduw over dit succes. Zo weet het team van trainer/coach Teus opnieuw een goede teamprestatie neer te zetten in het kalenderjaar 2014 en zijn er naast de uitglijder bij Alem ( 2-1 verlies) enkel positieve resultaten geboekt op het veld.