Verslag van GDC – BZC’14 met daaronder de link naar de foto’s en film:

Afgelopen zaterdag was de Brakel-Zuilichem-Combinatie de tegenstander van koploper GDC. Bij de lijst van afwezigen kon Hugo van Hemert worden bijgeschreven door een blessure. Daan Dernison was zijn vervanger in de basis. Erik den Ouden en Stefan Storchart waren er weer bij en begonnen op de bank.

Weer een rommelig begin van de wedstrijd met na een aantal minuten al een kans voor BZC die door Tim van Rooijen met zijn voeten werd verijdeld. Daarna nam GDC het heft in handen. Tot grote kansen leidde dit aanvankelijk nog niet. BZC beperkte zich tot verdedigen en probeerde met lange ballen onder de druk uit te komen. Na een half uur kwam GDC op voorsprong. Na een geslaagde combinatie op links tussen Justin Youell en Jurre van Veen kon laatstgenoemde de bal terugleggen op Daan Dernison en via een BZC-verdediger belandde de bal in het doel. Kort daarna volgde de 2-0 door Tom van Rijswijk. BZC kreeg nog één grote kans voor de rust maar de bal kon nog voor de doellijn door Levi Splinters worden weggehaald.

Na rust bleef GDC de bovenliggende partij en werd het 3-0 door een penalty van Tom van Rijswijk nadat Justin Youell was neergelegd. Paal en lat stonden vervolgens een hogere score in de weg en ook een aantal mooie mogelijkheden werden door GDC niet benut. BZC zocht nu wat meer de combinatie en scoorde na een vlot lopende aanval op rechts de 3-1. Deze tegengoal leidde tot wat onrust bij GDC en meer geloof bij BZC dat nog één goede kans kreeg die hoog over werd geschoten. Ondanks dat GDC de grip op de wedstrijd wat kwijt raakte kon de ploeg de wedstrijd met een 3-1 stand over de streep trekken.

Weer een overwinning en door het puntverlies van de achtervolgers groeide de voorsprong naar 5 punten. Volgende week de derby uit bij Noad ’32 dat afgelopen zaterdag met 1-2 van ONI wist te winnen. Traditioneel altijd een heel lastige wedstrijd daar aan de Maas.