Op een stralende zaterdagmiddag hadden Nivo Sparta C3 en GDC C1 een oefenwedstrijd gepland aangezien beide geen competitieduel hadden staan. Een duel tussen 2 ploegen welke 3e klasse spelen en goed meedraaien in de (sub)top. GDC C1 vertrok met het complete team richting Zaltbommel om het ritme te behouden richting de komende belangrijke competitieduels.

Om 12.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin en direct was duidelijk dat GDC C1 de bal mocht hebben. De opbouw in de eerste fase was vele malen beter dan de afgelopen weken en meermaals werd een aardige combinatie op de mat gelegd. Toch stond na 20 minuten een 3-0 tussenstand voor de gastheren op het bord. De behendige spits van Nivo Sparta C3 wist steeds te ontsnappen aan de aandacht en legde de bal 2x keurig breed en drukte zelf de 3e keer af. In het tweede gedeelte van de 1e helft wist GDC C1 de achterstand terug te brengen tot 3-2 door 2 doelpunten van Sven en gezien de kansen voor beide ploegen viel deze score nog klein uit.

Mocht dit een opmaat zijn tot een spannende tweede helft dan was dit binnen 1 minuut weer weg, direct werd de 4-2 gemaakt. GDC C1 kreeg zelf steeds meer ruimte maar in plaats van gecontroleerd tot kansen te komen werd het steeds meer en meer een open speelveld. Beide ploegen kregen uiteindelijk nog ruim een handvol kansen, het verschil was de afwerking; Waar Nivo Sparta C3 vooral in de persoon van de behendige spits nog 4x het net wist te vinden, was de afwerking van GDC C1 zeer ondermaats. Loek en Roel wisten beide op het scoreblad te komen en zo eindigde deze oefenwedstrijd in 8-4 voor de gastheren.

Een kleine glimlach kon de trainer na afloop niet onderdrukken: “Een glimlach van ongeloof eigenlijk, de doelpunten die we weggeven zijn veelal ongelooflijk maar de kansen die we missen zijn misschien nog wel zorgwekkender. Positief aan vandaag is de opbouw in de 1e helft en de vele kansen die we creĆ«ren, maar duidelijk is dat we deze wedstrijd niet te serieus moeten nemen. Een oefenwedstrijd waarin we goede dingen hebben laten zien maar anderzijds ook veel dingen fout hebben gedaan. Volgende week gaat het weer om de punten en dan verwacht ik een compacter en controlerender team, daar gaan we deze week verder mee aan de slag.”

Volgende week de thuiswedstrijd tegen RKDVC C3, een ploeg die weinig weggeeft maar zelf ook weinig doelpunten maakt. Geduld, scherpte en goed positiespel moeten tot 3 punten leiden om DESK C2 en Dussense Boys C1 te blijven volgen. Beide ploegen wisten vandaag te winnen en blijven zodoende op 4 verliespunten staan. Tot volgende week!