Na het puntverlies van vorige week stond de thuiswedstrijd vandaag tegen Baardwijk C1 in het teken van aansluiten of afhaken bij de top. De tegenstander stond bij aanvang van de wedstrijd op een gelijk aantal punten, waardoor van een cruciale wedstrijd kon worden gesproken. Met Riaan uit de C2 vandaag als 14e speler erbij, leek GDC C1 goed voorbereid te zijn om de belangrijke punten binnen te halen.

Het begin van de wedstrijd was voor GDC C1 wat het initiatief pakte en de bal goed het werk liet doen. Baardwijk C1 werd af en toe gevaarlijk via de snelle spitsen maar tot grote kansen leidde dat niet. Net als vorige week werd het overwicht niet direct in een doelpunt vertaald, maar de ploeg liet zien geleerd te hebben van het ongeduldiger wordende spel van vorige week. Er werd meer als een team gespeeld en de bal werd vaker via de beide flanken gespeeld. Na ruim 20 minuten viel de verdiende 1-0 toen Sjack een hoge bal van Dirk binnen kon prikken. GDC C1 bleef vervolgens de bovenliggende ploeg en niet veel later werd een fraaie steekpass van Hugo met een evenwel mooie voetbeweging door Loek tot de 2-0 gepromoveerd. Baardwijk C1 leek daarmee een aardige tik op te lopen, echter zorgde een mislukte buitenspelval net voor de rust voor de 2-1 en dus voor hoop bij de tegenstander.

Deze hoop zorgde voor een ander spelbeeld in de tweede helft, GDC C1 werd vastgezet en kwam nog maar sporadisch van eigen helft af. Baardwijk C1 bleef zoeken naar de gelijkmaker en het kreeg deze uiteindelijk cadeau toen een communicatiefout tussen Mees en Sjack leidde tot een eenvoudige binnentikker en dus de 2-2. Baardwijk C1 gaf het initiatief weer deels terug en leek tevreden met een punt, wat er uiteindelijk toch niet zou komen. Ruim 10 minuten voor tijd zorgde invaller Riaan bij zijn debuut voor de volle winst door attent te reageren toen de keeper een bal van Jardi niet klem had. Met hard werken en nog een prima redding van Mees werd de overwinning over de streep getrokken en konden 3 belangrijke punten bijgeschreven worden.

Na afloop was de trainer een tevreden man: “Op basis van het spel in de eerste helft zijn de punten verdiend, maar het had zomaar andersom kunnen zijn. De goals die we tegen krijgen, mogen uiteraard niet zo eenvoudig cadeau worden gegeven maar verder ben ik blij met wat ik heb gezien. De eerste helft was het voetbal weer terug en pakten we verdiend de voorsprong, de tweede helft hebben we allemaal heel hard geknokt tegen deze fysieke tegenstander. Uiteindelijk wel een terechte overwinning in mijn ogen en daarvoor een compliment naar de ploeg na de teleurstelling van vorige week.”

Op de helft van de competitie kan worden geconcludeerd dat GDC C1 nog steeds mee doet om het kampioenschap. Wel heeft de ploeg inmiddels 8 verliespunten opgelopen en is het duidelijk dat er hier niet veel meer bij mogen komen. Na de winterstop speelt de ploeg eerst op 16 januari de volgende ronde van het bekertoernooi, uit bij 2e klasser Jan van Arckel C1. Op 30 januari vervolgt de ploeg de competitie met de uitwedstrijd bij Dussense Boys C1. Dit is direct een mogelijkheid om revanche te nemen van de nederlaag in de 1e speelronde en om de 2e plaats over te nemen van de gastheren. De komende weken zal GDC C1 hard moeten blijven trainen om in januari goed voorbereid te zijn. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een heel mooi 2016 met hopelijk nog vele mooie momenten voor GDC C1!