Wedstrijdverslag GDC E1- NOAD E1 zaterdag 27 september 2014.

Op deze mistige zaterdagochtend staat de wedstrijd GDC E1 tegen NOAD E1 op het programma. Hopelijk zijn de heren weer wat bekomen van de nederlaag van afgelopen woensdagavond. Vandaag zal Jens van de Water meespelen voor de nog steeds geblesseerde Tim. Hij traint inmiddels alweer mee dus hopelijk kan hij snel weer wedstrijden mee gaan voetballen.

Om exact 9.15 fluit scheidsrechter Benjamin Vos het startsignaal. NOAD trapt af en gaat meteen in de aanval. Uit eerdere wedstrijden tegen deze tegenstander weten we dat ze goed kunnen voetballen dus moet er alert gereageerd worden. Gelukkig is GDC scherper dan de vorige wedstrijd en weet de aanval af te slaan. Ook GDC kan aanvallen en dat resulteert in een hoekschop die Jesse mooi via de binnenkant van de paal in het doel schiet! 1-0.

Als NOAD opnieuw aftrapt gaan ze weer vol in de aanval, hun nr. 10 is razendsnel en gevaarlijk voor het doel van GDC. Er wordt dan ook door NOAD gescoord en de stand is weer gelijk. 1-1.

Nu willen de spelers van NOAD natuurlijk meer en gaan er vol in maar GDC laat zich vandaag niet zo snel in de luren leggen. Verdedigend staat alles veel beter nu en met Jens erbij, die inmiddels in het veld is gekomen, komt er toch meer snelheid in het spel. Toch weet NOAD nogmaals te scoren en komt zodoende op voorsprong. 1-2.

Nu raakt Jonathan op dreef en weet een aantal goede schoten op het doel van NOAD af te leveren. En zijn inzet wordt nog beloond ook, hij weet te scoren met een goed gericht schot waarop de keeper geen antwoord heeft. 2-2. Met deze stand op het scorebord gaan we rusten.

Na rust mag GDC aftrappen voor de tweede helft. De scheidsrechter, die de wedstrijd op zeer correcte manier leidt en regelmatig de mannen erop attent maakt dat ze goed in moeten gooien, fluit en we zijn weer aan de gang. Het spel gaat gelijk op en beide ploegen krijgen kansen. Als NOAD een corner krijgt wordt deze goed weggewerkt door GDC en dit resulteert in een snelle aanval van GDC. Jesse ziet zijn kans schoon maar de bal gaat net voorlangs. Kort daarna komt GDC weer in kansrijke positie omdat Jens goed afspeelt op Jonathan. Die heeft vandaag de smaak te pakken en weet wederom te scoren! 3-2.

Dit gaat lekker zo! Het lijkt erop dat GDC deze wedstrijd winnend gaat afsluiten als Jetze ook nog kan scoren. 4-2.

Met de gedachte dat de buit binnen is wordt er nu wat nonchalanter verdedigd. GDC rekent niet meer op de kwaliteiten van de NOAD-spelers en komen zodoende bedrogen uit. NOAD gooit alles in de strijd en Jurre weet nog wel een maal te redden maar kan de volgende twee aanvallen niet pareren. Binnen korte tijd weet NOAD de achterstand om te buigen naar een 4-4 gelijkspel. Dit is tevens de eindstand van dit treffen tussen GDC E1 en NOAD E1. Gezien het spel van beide teams is dit een terechte uitslag.

Vandaag hebben de toeschouwers kunnen genieten van veel doelpunten en ook was er weer passie in het spel te ontwaren. Een steigende lijn lijkt ingezet en als voetballiefhebber kun je alleen maar zeggen: ga zo door!!

Terug