Zaterdag 21 Maart gaan we op weg naar Waardenburg om tegen de nummer 2 van de competitie te spelen WNC E1. We zijn compleet, iedereen is fit. Na een ritje door de blubberige polders arriveren we in Waardenburg waar vervolgens de jongen gaan omkleden en wij een “bakkie” gaan halen. Om 8.49 uur komt ook trouwe supporter Opa 1 aan op het sportpark.

9.02 uur de scheidsrechter fluit en GDC trapt af met Tim als aanvoerder en Luca als 1e wissel. GDC begint deze keer goed aan de wedstrijd waar het soms nog wel eens laten liggen in de eerste minuten. Er wordt goed gevoetbald en de eerste doelpogingen komen ook van GDC. Jesse neemt een corner maar helaas wordt deze niet verzilverd. Plots breek WNC uit maar het is Jonathan (beter bekend als Jona) die er net op tijd een voet er tussen weet te krijgen om de aanval te stoppen. Het spel gaat over en weer en het is verdacht rustig in de dug-out. GDC weet veel duels te winnen en hebben veel balbezit maar weten niet te scoren. Na een harde trap van een WNC speler krijgt Jona de bal in z’n gezicht  de scheids, 3 WNC spelers en Tonnie keken naar Jona, het is vervolgens gelegenheidsverzorger  Arno (vader van Luca) die zich ontfermd over onze speler. Het spel gaat door en het valt mij op dat WNC veel de bal over de zijlijn schopt dit wordt later ook door medesupporters bevestigd. Nu Jesse als wissel staat is het Luca die de corner neemt en maak er een korte variant van helaas belandt deze ook niet in het netje. Scheids fluit af en we gaan mee 0-0 de rust in.

In de rust nemen de supporters de 1e helft nog eens door.       Het ballenmeisje Veerle komt ons dan halen voor de 2de  helft. WNC trapt de 2de helft af. WNC komt sterker uit de kleedkamer en neemt iets meer initiatief en komt tot een schietkans maar Jurre redt prima. Ook GDC is weer lekker aan het voetballen en kunnen elkaar goed bereiken. Na een prachtige voorzet van Jona komt Tim net te kort om de bal binnen te leggen nog steeds 0-0. De supporters in de dug-out worden zenuwachtiger. Luca lost een schot richting de goal maar deze bal belandt op het dak van de goal. Dan is het Jesse die hard op de paal schiet de bal kaatst terug en komt ongelukkig bij de keeper tegen zijn voet waardoor de bal alsnog de goal in rolt 0-1.         GDC blijft goed bezig en Jona weet de bal in de korte hoek tegen de touwen te krijgen 0-2.              WNC verliest de hoop op een goede afloop, hun aanvoerder doet zijn aanvoerdersband af en gooit deze op de grond van frustratie. Daarna begint hij als een dolle door het veld te “stieren” en Jesse wordt dan door hem onderuit geschoffeld. De kalmte in de dug-out is in één keer over. Verbazingwekkend is er niemand van WNC die deze jongen te bedaren roept en laten hem gewoon in het veld staand.                  Wietse brengt Tim terug in de wedstrijd en laat hem achterin verdedigen waarop Peter (vader van Casper) zegt: Tim verdedigen? Wietse houdt van risico nemen. Uit een counter weet WNC nog te scoren en de trainers beginnen harder te roepen dat de jongens scherp moeten blijven en het niet meer uit handen moeten geven. Het eindsignaal klinkt en de 1-2 overwinning is binnen.

Een mooie teamprestatie.

Terug