Wat een luxe. De sterspelers van de E3 hoefden deze ochtend pas om 8.45 uur te verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk E3. Aan de eerdere competitie-uitslagen te zien een team waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden. Iedereen is op tijd aanwezig en ziet er uitgeslapen uit (zelfs de ouders en overige aanhang). Trainer Tonnie moeten we deze wedstrijd missen, hij is supporter bij F3M (die wél vroeg moesten verzamelen). In de kleedkamer zijn de jongens opmerkelijk stil. Zijn het de zenuwen of zijn ze misschien toch niet zo goed uitgeslapen?

Bruce, Jan en Jonathan beginnen deze wedstrijd als wissel. Iets vroeger dan de geplande tijd van 9.45 uur trapt Sleeuwijk af. En inderdaad GDC is niet wakker. In de eerste minuut wordt het hele team gepasseerd: 1-0.

Jesse trapt af, maar de bal is al snel weer in het bezit van Sleeuwijk, dat gelijk weer in de aanval gaat en een aantal malen gevaarlijk wordt. Gelukkig is er dan toch weer onze rots in de branding Jurre, die er goed bij zit. Het resulteert wel een keer in een corner voor Sleeuwijk, maar met gevolg dat het GDC is die er met de bal vandoor gaat. Door goed over te spelen kan uiteindelijk Jetze uithalen: 1-1.

Sleeuwijk trapt weer af, maar de bal wordt snel onderschept door GDC en het spel speelt zich nu wat langer af op de helft van Sleeuwijk. Jetze schiet net naast. De keeper van Sleeuwijk trapt uit en de bal belandt recht in de voeten van Jetze, deze speelt de bal naar Stefan, die de bal keurig voor de voeten van Tim krijgt. Tim schiet: 1-2.

Sleeuwijk trapt weer af. Kasper en Luca staan nu goed te verdedigen en kunnen behoorlijk wat aanvallen afslaan. Luca gaat keer op keer het duel aan en sleept er zelfs nog een keer een vrije trap uit. Op het middenveld wordt het samenspel van Stefan, Tim en Jetze steeds beter. Hierdoor krijgt Jesse een kans voor een schot op doel. Helaas is Sleeuwijk GDC toch weer een keer te snel af en het wordt 2-2.

GDC trapt weer af en begint de aanval op doel van Sleeuwijk. Dit resulteert in een corner. Jesse “de Krul” krult de bal net voor langs. De bal komt toch nog bij Tim terecht, die op zijn beurt Jonathan aanspeelt. Jammer genoeg is Jonathan te laat voor een schot op doel en zo kan Sleeuwijk er weer uitkomen en krijgt een aantal aardige kansen, maar Jurre brengt redding. Jurre trapt uit, de bal komt bij Jonathan die een solo-actie begint. Bruce staat vrij voor het doel, maar Jonathan probeert het zelf. De bal gaat over.

Na weer een gevaarlijke aanval van Sleeuwijk en een goede redding van Jurre, raakt Jurre geblesseerd. Als de ergste pijn gezakt is, kan hij gelukkig weer verder. Jurre krijgt de bal bij Jonathan, die op zijn beurt Jetze aanspeelt, met als gevolg 2-3.

De aftrap van Sleeuwijk wordt door GDC onderschept met als gevolg samenspel tussen Jetze en Bruce. Bruce krijgt de bal met een lopje bij Jetze die op doel kan schieten, maar de keeper van Sleeuwijk redt. Beide partijen blijven aan elkaar gewaagd. Jan staat zijn verdedigende mannetje achterin. Sleeuwijk krijgt nog een vrije trap, deze bal gaat over. Aan het einde van de 1e helft lost Bruce nog een schot op doel, maar de keeper redt. Er zou een corner moeten komen, maar de scheidsrechter fluit “rust”.

Ondanks de voorsprong loopt het bij GDC niet helemaal zoals het hoort. Hopelijk doet een bekertje verdunlimonade wonderen, want Sleeuwijk zal zich niet gemakkelijk gewonnen geven. Na de aftrap voor de 2e helft laat GDC direct zien dat er duidelijke taal is gesproken in de kleedkamer (of is het de verdunlimonade die zijn werk doet?). De jongens zetten stuk voor stuk een tandje bij en ze zijn dan ook gelijk langere tijd op de helft van Sleeuwijk te vinden. Na een schot van Jesse op doel schiet de keeper van Sleeuwijk de bal zo weer terug in Jesse’s voeten. De verdediging van Sleeuwijk werkt de bal over de achterlijn. De corner wordt door Jesse genomen, helaas gaat deze aan de verkeerde kant van het doel langs.

“Vaste” verdediger Jan, blijkt, tot grote verbazing van zijn vader, heel goed uit de voeten te kunnen op het middenveld. Ook al moet hij diverse keren de bal over de zijlijn werken, Sleeuwijk wordt op afstand gehouden. Vanaf het middenveld komt de bal bij Jesse, die overspeelt naar Bruce, die kan schieten. Helaas zit er nog een voet tussen van Sleeuwijk. Weer een corner. Deze levert niets op voor GDC, maar wel voor de Sleeuwijkers, die gelijk in de aanval gaan. Door goed ingrijpen van de verdedigers Kasper en Luca is het schot niet zuiver en gaat de bal over. Daarna volgt een mooie aanval van GDC. Jammer, Jetze schiet na een solo-actie in het zijnet. Dat Sleeuwijk zich niet zomaar gewonnen zou geven, was al gezegd. Uit het niets een schot op het doel van Jurre. Maar die is wakker genoeg om deze bal te hebben.

Hij trapt uit, de lange harde bal komt bij Bruce die voorgeeft aan Jetze: 2-4. De aftrap van Sleeuwijk wordt direct onderschept. Stefan speelt over naar Bruce. Het schot van Bruce is te zacht en wordt geblokt door de keeper van Sleeuwijk. Sleeuwijk gaat over tot de aanval, in eerste instantie wordt een schot gehouden door Jurre, maar de GDC-verdediging aarzelt even en Sleeuwijk profiteert: 3-4.

Er volgen aanvallen over en weer. Luca en Bruce gaan samen op avontuur, maar worden gestopt door de verdediging van Sleeuwijk. Via een ingooi van Bruce komt de bal bij Jesse en de sleeuwijkse verdediging kan niet anders dan de bal over de achterlijn werken. De corner wordt genomen door Jesse en Tim kopt bijna binnen. Dan volgt er weer een aanval van Sleeuwijk. Jurre grijpt goed in. Door een ingooi van Bruce komt de bal bij Tim die op zijn beurt Stefan aanspeelt. Stefan haalt uit, maar helaas staat de doelpaal in de weg.

De verdedigers en middenvelders werken hard om de bal weer naar voren te krijgen, maar Sleeuwijk blijft allert. Het spel gaat snel op en neer. Een aanval van Sleeuwijk belandt in het zijnet. Jurre trapt uit en krijgt de bal precies bij Bruce, die na veel kappen en draaien de bal toch uiteindelijk in het doel krijgt: 3-5.

Maar Sleeuwijk geeft niet op. Vanaf de aftrap is het één rechte lijn naar het doel van Jurre. Hier hebben de verdediging en Jurre geen antwoord op: 4-5. Na de aftrap gaat GDC direct weer in de aanval en via Jetze komt de bal bij Stefan, die zijn doelpuntje meepikt. Althans dat denkt iedereen. Alleen de scheidsrechter denkt er anders over en keurt het doelpunt af, terwijl de bal toch echt over de doellijn was. Maar Stefan laat zich niet uit het veld slaan en geeft een lange bal op Jesse die hierdoor kan scoren: 4-6.

Vanaf de zijkant zien de supporters de vermoeidheid toeslaan, maar de jongens blijven super voetballen. Sleeuwijk probeert het nog één keer, maar deze poging stuit op Jurre. Dan fluit de scheidsrechter af. Officiële eindstand 4-6.

Eindstand voor ons als supporters: 4-7. We (Wietze, spelers en supporters) zijn het er allemaal over eens: het doelpunt van Stefan had niet afgekeurd mogen worden. Het was een spannende wedstrijd met een zeer goede 2e helft.