Vanochtend gaan langzaamaan mijn ogen open. Ik zie op de wekker dat het pas zes uur. Ik draai me om en probeer weer verder te slapen. Dit lukt me niet echt. Na een kwartiertje er toch maar uit. Dochterlief wordt wakker van mijn gerommel. Ik ga nog even bij haar in bed liggen om haar nog wat slaapminuutjes te gunnen.

Uiteindelijk is het half 8 en stappen we uit bed, zelf heb ik niet meer kunnen slapen. Er gingen te veel gedachten door mijn hoofd. Is alles geregeld? De taart, check! Spandoek, check! Shirts, check! Medailles, check! Vergeet ik niet iets? Wat als we verliezen? Dan kunnen we toch geen feestje vieren?

Rond acht uur een SMS van Johan. De wedstrijd is verzet naar kwart voor 12 ipv 11 uur. Dus dat gooien we dan maar snel in de groepsapp, zodat iedereen op de hoogte is. Ondertussen krijg ik geen hap door mijn keel. De zenuwen gieren door mijn lichaam.

Uiteindelijk om half 11 bij GDC verzamelen. Iedereen is aanwezig. We kunnen vertrekken. We reizen met een groot aantal supporters af naar Berkel Enschot. Eenmaal daar aangekomen, snel omkleden. Levi doet via de telefoon nog een peptalk voor de mannen, het veld breed houden en overspelen is zijn advies.

Even warm lopen, balletje overspelen en de keeper inschieten. Kwart voor 12 begint de wedstrijd. Mijn zenuwen heb ik niet zo goed onder controle, het rommelt in mijn buik. Bij sommige spelers merk je ook dat ze wat gespannen zijn. Maar toch blijven ze goed overspelen. Maar een doelpunt maken, wil nog niet lukken. De tegenstander komt soms gevaarlijk voor ons doel. Maar gelukkig schieten ze ove of naast. En natuurlijk hebben wij ook nog een super keeper op doel staan.

Uiteindelijk komt na ongeveer 15 minuten de bevrijdende 1-0 voor ons. En net voor rust de 2-0. In de rust nog een peptalk dat we moeten blijven voetballen! Na de rust ligt al gauw de 3-0 in het doel. Toen kreeg ik mijn zenuwen pas onder controle en wist ik zeker dat het goed zat! De mannen gingen makkelijker voetballen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 6-1 gewonnen.

Na het laatste fluitsignaal kon het feestgedruis beginnen! De mannen pakten hun toeters. Er waren vaders met vuurwerk, wat een geweldige sfeer gaf. De mannen kregen hun kamioensshirt uitgereikt en een medaille van de club. Brent was ook aanwezig met zijn vader, van hem kregen alle spelers nog een bal uitgereikt.

Na de penalty’s, keerden we terug naar GDC. Daar aten we eerst allemaal een heerlijk stukje taart (die gemaakt was door Jasmijn Lankhaar). Vervolgens gingen we op de kar (van Huib van Hemert) naar Drongelen, Genderen en Eethen. Wat was dat genieten. Er waren genoeg confetti knallers aanwezig. Eenmaal bij GDC werd er friet gegeten.

En zo kwam er aan deze geweldige dag een eind!

Mannen van de E3; Wat heb ik jullie dit seizoen groeien. Wat heb ik van jullie genoten. Het tikkie-takkie voetbal ging steeds beter. Jullie gunden elkaar de doelpunten en gingen niet altijd voor jullie eigen ego. Geweldig!!!

En dan de trouwe supporters van de E3. Iedere week stonden ze weer langs de lijn. Weer of geen weer, ze waren er altijd om onze mannen aan te moedigen. Ik vond het geweldig! Bedankt daar voor!

Marja Thur!!
E3IOEN< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >< # >

Terug