Het is weer zaterdag, dus vroeg uit de veren om naar het voetbalveld te gaan. Dat valt voor sommigen niet mee zo in de vakantie is de verwachting. Met de wetenschap dat het gisterenavond ook nog filmavond was in de kantine is het afwachten of iedereen op tijd zal zijn en zo ja ziet iedereen er fris en fruitig uit? Gelukkig is iedereen er op tijd maar dat het vroeg is, is bij een aantal (ouders incluis!) wel te bespeuren. Het is vandaag  wat frisser dan verwacht, maar gelukkig wel droog en weinig wind. We vertrekken naar Noad ’32, een goede tegenstander waar we onlangs thuis ook nog vriendschappelijk tegen gespeeld hebben. Dit was een spannende pot, met GDC als gelukkige winnaar.  Stefan, Luca en Jetze beginnen als wissel. Jurre, onze geweldenaar staat in de goal, achterin koene Kasper en jolige Jan.  Op het middenveld spelen Jonathan, Tim en Jesse. Als spits is dit keer Bruce aangewezen.

We starten redelijk goed en de samenwerking tussen Tim en Bruce viel in positieve zin op. Ook Jesse laat zien dat hij op het middenveld goed uit de voeten kan. Jonathan pendelt keer op keer van voor naar achter en sluit bij zowel links als rechts. Wel valt op dat de omschakeling van balbezit naar balverlies bij ons wat minder is dan bij Noad. We vergeten meteen mee terug te verdedigen en  na een paar minuten krijgt onze achterhoede het steeds drukker. Jan en Kasper verdedigen dat het een lust is, maar na een goede aanval van Noad weten zij de 1-0 op het scorebord te zetten.  Doordat we te ver van onze tegenstander af staan is er wat verwarring wie er naar de bal toe moet en wie de andere spits moet verdedigen. Hier maakt Noad dankbaar gebruik van.

Het spel gaat redelijk gelijk op en er wordt bij vlagen goed gecombineerd, waardoor er ook kansen komen voor ons. Met name over de linkerkant weet Tim voor veel dreiging te zorgen. Zo verdienen we meerdere corners. Jesse neemt 1 van deze corners en tot verbazing van zowel GDC als Noad gaat deze er in 1 keer in. Zo is de stand weer gelijk. Noad laat het er niet bij zitten en levert iets meer strijd dan onze jongens. Bij twijfelballen is vaak te zien dat een Noad speler er met de bal vandaar gaat. Keer op keer komen we net iets te laat zodat Noad de overhand krijgt. Echte grote kansen ontstaan er nog niet echt doordat Stefan, Jan en Kasper en doorgaans nog net een voetje tussenkrijgen. En als het dan echt mis dreigt te gaan, laat Jurre zien dat hij uit het goede hout gesneden is.  Dan na een afgeslagen aanval van GDC ontsnapt een speler van Noad. Wat er ook geprobeerd wordt, hij valt niet af te stoppen. Net als gedacht wordt dat Jurre de reddende engel zou worden, plaatst deze speler van Noad nog net zijn voet eerder tegen de bal en tergend langzaam verdwijnt de bal net over de lijn voordat Jurre de bal kan tegenhouden. Balen, 2-1 achter net voor de rust.

In de rust wordt aangegeven dat Noad harder werkt en ook goede voetballers heeft en dat we echt nog beter ons best moeten doen. Niet denken dat een medespeler de bal wel zal hebben, maar blijven opletten en met elkaar praten.

De tweede helft is minder gelijk opgaand. Noad krijgt verschillende kansen maar telkens komt Jurre als winnaar uit de bus. En als je je kansen niet afmaakt, krijg je vaak het deksel op je neus. Zo is het nu ook. Via een aanval over links tussen Luca en Stefan, krijgt Tim de bal. En als een speer gaat hij ervandoor. Op het juiste moment schiet hij de bal langs de verbouwereerde Noad keeper via de paal in het doel. Zo staat het toch weer gelijk! Na dit doelpunt gaat de tweede helft op dezelfde voet verder. Noad krijgt verschillende kansen maar verzilvert ze niet en GDC komt sporadisch ook gevaarlijk voor het doel van Noad. Een paar minuten voor tijd krijgt Noad een vrije trap op ongeveer 15 meter van het doel van Jurre. En met een schitterend schot in de kruising wordt de stand toch 3-2 voor Noad.  Hierna laten onze jongens toch nog zien dat ze erin geloven en zich niet bij een nederlaag willen neerleggen.  Zo krijgt Luca nog een (bijna) niet te missen kans en zijn er nog een paar gevaarlijke scrimmages voor het doel van Noad te zien voordat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd met een verdiende winnaar. Volgende week spelen we in en tegen wederom een sterke tegenstander, nl. Sleeuwijk E3.