Deze ochtend speelt de E3 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. De competitie startte met een uitwedstijd tegen Almkerk E2 en eindigt nu met een thuiswedstrijd tegen Almkerk E2. Net als de 1e wedstrijd tegen Almkerk zijn de omstandigheden niet optimaal. Waar het in de uitwedstrijd hard regende, is er deze ochtend motregen en een zeer zwaar veld. In de kleedkamer heerst stilte en concentratie. Maar tijdens de warming up is er toch nog plaatst voor een lolletje. Jonathan moeten we deze ochtend missen, hij is ziek. Kasper is deze wedstrijd de aanvoerder. Na de formaliteiten begint hij samen met Tim als wisselspeler. Het fluitsignaal klinkt en men kan gelijk zien dat GDC er alles aan wil doen om te winnen. De ene aanval na de andere vliegt bij Almkerk om de oren.  Als Almkerk er dan toch een keer uit kan komen blijven Luca, Stefan en Jan achterin de rust bewaren en kan er teruggespeeld worden op keeper Jurre. Er komt een corner voor GDC. Jesse neemt de corner en schiet de bal in de voeten van Bruce die kan scoren: 1-0. Na de aftrap van Almkerk wordt de bal weer direct veroverd door GDC en gaat de bal via Jesse en Bruce naar Jetze; 2-0. Als Almkerk weer aftrapt ontstaat er even een miscommunicatie op het middenveld en kan Almkerk doorbreken, maar het schot gaat naast. Inmiddels is Kasper in het veld gekomen. GDC heeft achterin de deur op slot en blijft aanvallen. Er volgen diverse schoten van Stefan, Jetze en Jesse op het doel van Almkerk. Maar de keeper van Almkerk laat zien er toch niet voor niets te staan. Een volgend schot van Bruce kan echter niet gehouden worden; 3-0. Ook Tim heeft één van zijn teamleden afgelost en speelt een lekker potje mee. Door goed samenspel tussen Jetze, Jesse komt de bal weer bij Bruce; 4-0. Luca, Jetze en Tim nemen de keeper van Almkerk nog een aantal keren onder vuur, helaas zonder resultaat.

Dan komt via Luca en Bruce de bal bij Tim en die schiet de bal waar het hoort; 5-0. Almkerk trapt weer af en GDC grijpt direct in. De bal komt bij Jetze die Bruce kan aanspelen; 6-0. Na de volgende aftrap wordt een foutje door GDC gemaakt en Almkerk kan scoren; 6-1.  Dan fluit de scheidsrechter “rust”.

Nadat de jongens de limonade en de aanmoedigende woorden van Tonnie, Wietse en Reno tot zich genomen hebben komen ze weer het veld op. Er wordt goed samengewerkt tussen Jesse, Jetze en Stefan en zo kan de bal bij Tim komen: 7-1. Dreigt Almkerk een keer met een aanval dan staan Luca, Jan en Kasper hun mannetje achterin. Als Almkerk dan toch een keer echt doorbreekt is daar de snelle Luca om een scoringskans te voorkomen. Via Jan en Kasper wordt er steeds keurig opgebouwd van achteruit. Bruce kan de bal bij Jesse krijgen, maar helaas via een voet van Almkerk gaat de bal naast. De daarop volgende corner wordt niet benut. Almkerk zet de aanval in, maar keeper Jurre doet zijn werk goed en heeft de bal. Jurre trapt uit en krijgt de bal bij Tim. Tim krijgt de bal bij Bruce; 8-1. Via een goede aanval van Jan, Kasper, Tim en Bruce gaat de bal via een voetje van Almkerk naast. Weer een corner. Deze wordt genomen door Bruce. Luca schiet net over. Een aanval van Almkerk wordt door goed loopwerk van Tim afgebroken en de bal kan rustig teruggespeeld worden op Jurre. Er volgen nog een aantal schoten op het doel van Almkerk, maar deze worden goed tegengehouden door de keeper. De bal komt via Stefan, Jetze en Tim bij Jesse; 9-1. Dan fluit de scheidsrechter af. GDC E3 was wederom te sterk voor Almkerk E2.

Ouders en overige supporters bedanken de spelers Jetze, Jesse, Kasper, Luca, Jonathan, Jurre, Tim, Jan, Stefan en Bruce voor deze leuke competitie, waarin maar één wedstrijd verloren werd. Wietse, Tonnie, Peter en Reno bedankt voor jullie tijd, training en begeleiding.

Wie weet wat 2014 brengt.

Terug