Voor deze Hemelvaartsdag had de KNVB de inhaalwedstrijd tussen SSC’55 en GDC vastgesteld. De wedstrijd kon eind november 2017 niet doorgaan omdat de scheidsrechter, net voor de wedstrijd, geblesseerd afhaakte. Destijds was het een duel om de rode lantaarn maar sindsdien zijn beide ploegen aan een (spectaculaire) opmars begonnen. GDC klom van de 13e naar de 5e plaats en SSC ’55 klom van de 14e naar de 9e plaats, maar heeft om helemaal veilig te staan nog een paar punten nodig en zou deze graag vandaag al veilig stellen zo valt te lezen in de voorbeschouwing.

Verder was het vandaag een drukte van belang op sportpark van Wijlen in verband met de zogenaamde “Wasp trophy” een soort van familie/vrienden toernooi. De wedstrijd van vandaag tussen beide ploegen kan als een opwarmer worden gezien voor de “return” van aanstaande zaterdag. De wedstrijd van vandaag is namelijk nog voor de 2e periode die al in het bezit is van Altena. De wedstrijd van a.s. zaterdag is voor de 3e periode waar beide ploegen op het vinkentouw zitten achter koploper NEO’25. SSC’55 staat er iets beter voor met 3 punten achterstand terwijl GDC er nog 4 moet goedmaken met nog 3 wedstrijden te gaan.

Na het warme weer van de afgelopen dagen was het vandaag met een graad of 17 en redelijk wat zon prima voetbalweer zowel binnen als buiten de lijnen. Bij GDC keren Stefan Storchart en Menno Schouten weer terug vandaag.

Om even na drieën wordt er afgetrapt voor de wedstrijd die de gasten goed beginnen. Na ruim vijf minuten gaat een kopbal van Maarten van Wijlen maar net naast. Aan de andere kant wordt een harde lage voorzet van Emanuel Nsita door alles en iedereen gemist en gaat net voorlangs. Nog binnen de eerste tien minuten stoomt Levi Splinters goed op en zijn voorzet zorgt voor de nodige verwarring in de achterhoede van de thuisploeg. Uiteindelijk wordt bal net over het eigen doel gewerkt.

De intenties bij beide ploegen zijn goed vandaag alleen in de uitvoering gaat er het nodige mis aan beide kanten waardoor het spel slordig overkomt. De thuisploeg maakt veelvuldig gebruik van de lengte, en de fysieke kracht, van Erwin v/d Hoven die de ballen veelal doorkopt waarna het wachten is op een bevlieging van de snelle Emanuel Nsita die gedurende de hele wedstrijd voor de nodige dreiging zorgt. Aan de kant van GDC wordt veelal de lange bal gehanteerd in de hoop dat deze een keer goed valt. De meeste komen echter weer linea recta retour.

Halverwege de 1e helft ziet de achterhoede van GDC er niet goed uit en Emanuel Nsita profiteert maximaal door de bal achter de verbouwereerde Tim van Rooijen te werken waardoor SSC’55 op een 1 – 0 voorsprong komt. Enkele minuten later moet van Rooijen weer handelend optreden als Boyd de Jong met een venijnig schot in de korte hoek de doelman tracht te verschalken. Een minuutje later gaat de GDC goalie in de fout als hij zijn uittrap van net buiten het strafschopgebied doet en SSC’55 een vrije schop op een ideale afstand van het doel mag nemen. De inzet van Erwin v/d Hoven strandt echter in de muur.

Zo komen er, het eerste halfuur, toch wat mogelijkheden voor beide doelen zonder dat er nauwelijks een fatsoenlijke aanval te zien is geweest. Iets over het halfuur een strak schot van Boyd de Jong maar Tim van Rooijen is op zijn post.

Even zo onverwachts als SSC’55 op voorsprong komt even zo onverwacht wordt, een kleine tien minuten voor de rust, de gelijkmaker ingeluid. Wesley van de Wardt verspeeld de bal aan Boy Donders maar op karakter veroverd hij de bal weer terug en wordt vervolgens door Donders binnen de beruchte lijnen neergelegd waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wijst. Jamie Youell schiet vervolgens de bal feilloos binnen voor de gelijkmaker 1 – 1. Het laatste deel van de 1e helft is GDC duidelijk de baas en zet nog aan om met een voorsprong aan de thee te gaan beginnen.

Vijf minuten voor rust een prima aanval van de gasten waarbij Wesley van de Wardt de bal meegeeft aan Joost van Rooijen die zijn voorzet/schot net voor langs ziet gaan. Een minuut later komt Levi Splinters ver mee op en zijn voorzet komt bij 2e paal waar het Menno Schouten is die net naast schiet zodat we met een de 1 – 1 tussenstand aan de thee gaan beginnen.

Na rust is GDC, met Daan Dernison als vervanger voor Leroy van Nimwegen, in de openingsfase de bovenliggende partij. De ploeg heeft Justin Youell doorgeschoven en gaat met drie verdedigers verder om de meer druk te kunnen zetten op de thuisploeg. Toch is het SSC’55 wat de eerste grote kans krijgt. Een slechte uittrap van Tim van Rooijen brengt Emanuel Nsita vrij voor de keeper die zijn fout hersteld en de inzet pakt. Binnen het uur nog een mogelijkheid voor GDC maar het schot van Justin Youell gaat net voorlangs.

De thuisploeg hersteld het evenwicht weer en komt na een uur spelen weer beter in de wedstrijd en ziet Boyd de Jong bij de 2e paal overschieten na een prima aanval van SSC’55. Inmiddels heeft Emiel van der Heijden de licht geblesseerde Johnny van Mersbergen vervangen. In het 2e deel van de 2e helft wordt het spel ook weer slordig en leiden beide ploegen veel balverlies. Toch komen er, vooral voor de thuisploeg, toch weer wat mogelijkheden maar het vizier van vooral Erwin v/h Hoven staat niet op scherp vandaag. Dat geldt, een kwartier voor tijd, ook voor Emanuel Nsita als hij vrij in kan koppen als Tim van Rooijen een corner mist maar in plaats van in het doel kopt hij over.

Voor het laatste kwartier komt dan nog Stefan Storchart binnen de lijnen voor Justin Youell en eindigt een fraaie actie van Menno Schouten net niet in een goal voor GDC. Namens SSC’55 blijft Emanuel Nsita een plaag voor de laatste linie van de gasten. Met zijn snelheid en soms onnavolgbare bewegingen is hij moeilijk af te stoppen. Hij zorgt er in de slotfase dan ook voor dat SSC’55 nog bijna met de winst aan de haal gaat. Vijf minuten voor tijd speelt hij zich vrij in het strafschopgebied maar pakt Tim van Rooijen zijn inzet.

En drie minuten voor tijd haalt scheidsrechter Beumer zich de woede van de thuisploeg op zijn hals als hij geen strafschop geeft aan SSC’55 nadat Nsita wordt neergelegd. Echter de arbiter geeft, terecht, een vrije trap net buiten het strafschopgebied omdat daar de eerste overtreding werd gemaakt. De vrije trap wordt door Boy Donders ruim overgeschoten zodat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt wat ook de verhoudingen juist weergeeft.Op de inzet was aan beide kanten niet heel veel aan te merken vandaag. Voetballend was het allemaal pover wat de toeschouwers te zien kregen.
Aanstaande zaterdag staan, in Eethen, de ploegen weer tegenover elkaar maar dan zijn de belangen een stuk groter dan vandaag. Het zal een wedstrijd worden van aanhaken of afhaken voor de 3e periode. NEO ’25 speelt dan thuis tegen Sparta ’30 wat vandaag verrassend met 2 – 3 won bij GVV’63 en doordat Herovina gelijkspeelde staan de Spartanen, op doelsaldo weer net boven de streep. De punten zijn dus hard nodig voor de Andelnaren om de strijd voor de nacompetitie te ontlopen. Aan de kop van ranglijst mag NOAD’32 zich officieus kampioen noemen na de 2 – 0 overwinning op Olympia ’60. De ploeg heeft met nog 3 wedstrijden te gaan een voorsprong van 9 punten op SV Capelle en het doelsaldo is + 19 t.o.v. deze ploeg dus dan kan niet meer misgaan. Aanstaande zaterdag kan de kampioensvlag, in de thuiswedstrijd tegen Herovina, echt in top bij winst of een gelijkspel.