Vanmorgen mocht de F1, na 3 weken zonder wedstrijd het veld weer betreden voor de tweede competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie. Vandaag moesten ze tegen NOAD’32. Voor de winterstop hadden ze daar voor de competitie ook al een keer tegen gespeeld. De uitslag was toen 6-11. De spelers wisten dus, dat ze een lastige wedstrijd tegemoet konden zien.

Dit keer was de F1 versterkt met Angenitha. De wedstrijd werd begonnen met de volgende spelers. Tim als keeper, Tom van Dijk en Angenitha achterin, Tom de Koning, Dani Vos en Jelle op het middenveld en Tygo in de spits. Nathan en Dani Thur begonnen als wissel. In het begin was het goed te zien dat NOAD een paar hele goede spelers heeft en dat die ook goed overspelen. Maar met veel inzet en samenwerking weet GDC ervoor te zorgen dat er niet gescoord wordt. Jelle, Dani Vos en Tom de Koning maken het de spelers van NOAD zo lastig dat zij steeds meer moeite krijgen om de bal bij de spitsen te krijgen. Tom en Angenitha houden de aanvallers tegen en als het hen een keer niet lukt, dan staat Tim klaar om de bal te pakken. Het maakt hem niet uit of dit vlak bij het doel is of wat verder naar voren. Naar mate de eerste helft vordert worden de GDC’ers zelf ook steeds gevaarlijker. Halverwege de eerste helft komen Nathan en Dani Thur erin in de plaats van Dani Vos en Angenitha. Helaas weet NOAD na een goede aanval de 1-0 te scoren. Aan het einde van de eerste helft krijgt GDC ook nog een goede kans, maar de keeper van NOAD weet het schot van Tygo tegen te houden en hij pakt de bal net voordat Jelle deze in het doel kan schieten.

Na de pauze komen Dani Vos en Angenitha er weer in en mogen Tom van Dijk en Tom de Koning wat langer uitrusten. Ook in de tweede helft begint NOAD wat beter. Zij mogen veel corners nemen maar de GDC’ers weten al deze corners goed te verdedigen. Ook nu wordt GDC naarmate de wedstrijd vordert steeds gevaarlijker. Dit komt vooral ook door het goede verdedigen van Nathan en Angenitha, zij zorgen er steeds voor dat de spitsen van NOAD niet vrij staan en als ze de bal hebben, dan weten zij hem vaak af te pakken. Na een goede aanval weet Tygo uiteindelijk de bal netjes in de hoek te schieten. Hij kreeg de bal op juiste moment aangespeeld door Dani Thur. Helaas duurde het maar een paar minuten voordat NOAD opnieuw op voorsprong kwam. Opnieuw gebeurde dit na een mooi schot van een aanvaller van NOAD. Voor het laatste deel van de wedstrijden kwamen de beide Tommen weer in het veld in de plaats van Jelle en Tygo. Ook nu kreeg NOAD nog een aantal corners te nemen, maar ook nu werden ze weer goed verdedigd. De aanvallen van GDC werden steeds gevaarlijker. Met name Dani Thur, die nadat Tygo was gewisseld, in de spits kwam te staan, maar helaas lukte het hem niet om de bal in het doel te krijgen. De ene keer maakte een verdediger een hele goede sliding, waardoor hij niet op doel kon schieten en de andere keren ging de bal net naast of hield de keeper de bal tegen. En na 2*20 minuten mooi en spannend voetbal floot de goed leidende scheidsrechter af. Helaas wisten de GDC’ers geen punt over te houden aan deze wedstrijd, maar als de volgende wedstrijden met dezelfde inzet en samenwerking worden gespeeld, zullen er nog genoeg punten worden gehaald.