Foto’s:
GDC Photos by Eric Schröder

Bron: Brabants Dagblad
Na een reeks slechte resultaten moest GDC winnen om een nog een kans te maken op de titel. Dat gebeurde, maar Sleeuwijk maakte geen fout. “Al met al is het teleurstellend dat we geen kampioen zijn geworden”, zegt Gerrit Molenaar. ,,Maar ik ben wel blij met deze reactie. Achter gestaan, pingel gemist en toch gewonnen.” De nacompetitie wenkt, over twee weken zal GDC een Zeeuwse ploeg treffen. Molenaar is niet optimistisch gestemd. ,,Menno Schouten, onze centrale verdediger, heeft zijn enkelbanden gescheurd. Wesley van der Waard brak bij het scoren van de gelijkmaker drie middenvoetsbeentjes. Twee spelers gaan naar Frankrijk voor een bruiloft en een vakantie. Lijkt met amper op te vangen met zo’n smalle selectie.” Maar: ,,Het blijft voetballen, wie weet kunnen we net als vandaag ons toch nog twee keer oprichten.”

Eelke Oomkens, trainer van Haaften, had een aardige wedstrijd gespeeld. ,,Het spelbeeld was gelijkwaardig. Jammer dat Lars vlak na het stoppen van die pingel de fout inging. We hebben nog een keer de kruising geraakt.” Er wacht Haaften nog corvee. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd bij derdeklasser Everstein voor lijfsbehoud.

Bron: Regio Voetbal
Wesley van der Wardt breekt middenvoetsbeentjes en moet nacompetitie met GDC missen

EETHEN • GDC liet zaterdag niets aan een toeval over. De manschappen van trainer Gerrit Molenaar kwamen weliswaar tot een 3-1 overwinning tegen Haaften, maar Sleeuwijk bleef buiten bereik met de 1-0 tegen Sparta’30. Waar de Sleeuwijkers het kampioenschap voor zich opeisten, rest voor GDC de nacompetitie voor promotie.

Tot overmaat van ramp brak Wesley van der Wardt alle drie zijn middenvoetbeentjes. Veel hoop heeft Molenaar er dan ook niet op, die naast Van der Wardt ook een aantal vakantiegangers moet missen in de nacompetitie.

Alfonso Ndongala is er wel weer bij en scoorde tegen Haaften de 2-1, nadat GDC eerst met 0-1 achter kwam en Jamie Youell een strafschop miste voor de gelijkmaker. Wesley van de Wardt scoorde nog wel de 1-1. De 3-1 kwam op naam van Mitchel van Wijk.

Terug