Op deze zomerse zaterdag moest GDC het in Dongen opnemen tegen Olympia ’60. De thuisploeg is de afgelopen weken geteisterd door blessures en heeft daardoor slechts 1 punt uit de laatste 5 ontmoetingen gehaald en is hierdoor danig in de (degradatie) problemen gekomen. Echter de ziekenboeg begint weer leeg te lopen want vandaag keren er liefst 5 spelers terug van een blessure zodat er op serieus weerwerk gerekend mag worden.

Wil GDC nog iets van het seizoen maken dan zal men mee moeten blijven doen in de 3e, en laatste, periode. Alleen Stefan Storchart ontbreekt op het appel en Leroy van Nimwegen kon weer aansluiten na zijn blessure. De thuiswedstrijd leverde destijds een zwaar bevochten 2 – 1 zege op voor GDC.

Om even over drie uur trappen we af voor de wedstrijd. Beide teams tasten elkaar af in de openingsfase waarin ook duidelijk wordt dat lastig voetballen wordt op het harde en hobbelige veld waardoor en aan beide zijden geregeld het een en ander mis gaat in de balaanname en passing.

Na een klein kwartier snelt Menno Schouten voor de eerste keer deze middag langs zijn bewaker en levert een panklare voorzet af bij Wesley van de Wardt die de bal voor het inschieten heeft maar op doelman Jelle Stokx stuit. Uit de daarop volgende corner kopt Levi Splinters net naast. De thuisploeg oogt kwetsbaar achterin en GDC houd de druk er goed op. Vooral de corners zorgen voor de nodige onrust bij de Dongenaren.

Na een klein halfuur gaat Elroy Vereggen in de fout en levert de bal zomaar in bij Justin Youell die direct het strafschopgebied ingaat en door diezelfde Vereggen wordt neergelegd. De bal gaat op de stip en Jamie Youell verzilverd de strafschop en het staat 0 -1 voor GDC. De mannen van Marco de Jong gaan goed door en na ruim een half uur valt een vrije trap van Menno Schouten tussen de keeper en Benjamin Vos in maar kan net niet binnen worden getikt.

GDC heeft weinig te duchten van Olympia ’60 en de thuisploeg oogt onmachtig en lijkt men weleens door te breken dan is het Jamie Youell, die als een veldheer de defensie leid, ingrijpt en dreigend onheil voorkomt. Voor de rust hoeft keeper Tim van Rooijen dan ook niet of nauwelijks in actie te komen.

Ruim vijf minuten voor de rust had GDC de score moeten verdubbelen als na geklungel achterin bij de gastheren Menno Schouten, Johnny van Mersbergen een niet te missen kans bied maar op enkele meters van het doel schiet hij over zodat we met een magere 0 – 1 voorsprong aan de 2e helft gaan beginnen.

In de rust blijft Justin Youell in de kleedkamer achter en hij wordt vervangen door Robin van Wijk. Direct na rust weer een enorme kans voor Johnny van Mersbergen als hij door Wesley van de Wardt voor de doelman wordt gezet. Maar ook dit keer is de kans niet aan hem besteed. Zo houd GDC de tegenstander in de wedstrijd. Enkele

minuten later noteren we het eerste schot van Olympia ’60 tussen de palen. Het schot komt van Devie de Ronde en is geen probleem voor keeper Tim van Rooijen.

Dan aan de andere kant komt rechtsback Levi Splinters goed op en bereikt Maarten van Wijlen bij de eerste paal maar de bal gaat net aan de verkeerde kant van de paal voorbij. De 0 – 2 hangt in de lucht en valt na ruim een uur spelen als een vrije trap door Menno Schouten via Johnny van Mersbergen bij Maarten van Wijlen komt en binnengaat.

Hiermee is de wedstrijd ook gespeeld. Wesley van de Wardt wordt vervangen door Daan Dernison. De gasten laten de teugels vieren zonder de controle op de wedstrijd te verliezen. Halverwege de 2e helft een mooie actie van Joost van Rooijen maar zijn inzet met buitenkantje rechts verdwijnt centimeters naast de goal van Jelle Stokx.

Een kwartier voor tijd moet zowaar Tim van Rooijen in actie komen op een kopbal van Nick van Wanrooij die de bal goed de hoek inkopt na een corner van Pepijn Laurijsen. Van Rooijen is bij de les en pakt de bal. Een kleine tien minuten voor tijd stoomt Fabian Splinters op en gaat op de rand van het strafschopgebied een, een tweetje aan met Maarten van Wijlen en komt vrij voor de doelman die zijn inzet stopt.

In de slotfase is er voor beide ploegen nog een goede kans. Eerst komt Maarten van Wijlen goed door maar legt de bal iets te ver breed op Menno Schouten terwijl zelf schieten meer voor de hand lag. En pas in de extra tijd de eerste echte mogelijkheid voor Olympia ’60 als Devie de Ronde vrij voor Tim van Rooijen komt die echter de nul handhaaft voor GDC.

De wedstrijd eindigt hiermee in een 0 – 2 overwinning voor GDC wat hiermee opklimt naar de 5e plaats en daarnaast goed meedoet in de stand voor de 3e periode. Verder is het goede nieuws dat de ploeg ook vandaag weer een karrenvracht aan kansen bij elkaar speelde maar dat opnieuw de afwerking te wensen overliet. Wel dienen we op te merken dat Olympia ’60 een zeer matige indruk achterliet.

Volgende week krijgt GDC Willem II op bezoek. Deze ploeg bezet, samen met Herovina, de laatste plaats op de ranglijst en zal alles op alles willen zetten om weg te komen van de onderste plaatsen. De eerste wedstrijd in Tilburg eindigde in 2 – 2.