Na een mooie najaarcompetitie met een tweede plaats werd er in Januari gestart met de voorjaarcompetitie onder leiding van Robin en Wim. De eerste 3 wedstrijden werden gemakkelijk gewonnen maar de verwachte lastige partijen moest nog komen. Op zaterdag 11 maart was het zover Wilhelmina ’26 kwam op bezoek en hadden op het zaal voetbaltoernooi laten zien dat ze goede spelers hadden. De wedstrijd verliep moeizaam maar werd als nog gewonnen.

Ook de weken erna werd er steeds gewonnen maar tegen het team met de minste verliespunten moest nog gespeeld worden. Heel zachtjes wordt er in de wandelgangen al gesproken over het kampioenschap. Op 1 April is de eerste ontmoeting tussen GJS JO13-2 en GDC JO13-1. De jongens weten ook deze klus te klaren en winnen met 4-0. Het woord kampioen wordt in de mond genomen en de voorbereidingen worden getroffen. Bij de volgende wedstrijd thuis tegen DSC JO13-2 de nummer 3 moet gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. 8 April was dan ook de dag dat het zou kunnen gebeuren alleen DSC dacht daar anders over en scoorde de 0-1 halverwege de eerste helft. In de tweede helft werd er nog 2 keer gescoord helaas voor GDC was het steeds de tegenstander en werd er verloren met 0-3. Diep teleurgesteld gingen de jongens, trainers en ouders het veld af.

Een week later stond de volgende wedstrijd gepland “uit” bij GJS inmiddels is 1 punt genoegd om kampioen te worden, maar GJS heeft ook nog zicht op het kampioenschap. Na enige vertraging van enkele spelers werd en begonnen aan de warming up met als extra man Tim van de Heuvel omdat enkele spelers niet geheel fit waren. Na het eerste fluitsignaal gaan de beide teams goed van start maar het is GJS die uit een vrije trap als eerste scoorde. GDC weet zich echter goed terug te vechten en gaan met een 2-5 stand de rust in. Toch geeft GJS zich nog niet gewonnen en weten het GDC soms erg moeilijk te maken in de tweede helft. Tot opluchting van vele ouders en de trainers klinkt het eindsignaal en kan er een 5-7 overwinning op het wedstrijdformulier ingevuld worden. Wat een week eerder niet gelukt is heeft het team nu toch geflikt en zijn Kampioen.

Het feest kan beginnen. Het is het verdienste van de trainers en spelers voor deze prestatie.

Nog enkele wedstrijden en toernooitjes te gaan maar dit nemen ze niet meer af.

Team: Jurre van Kapel, Jesse Bouman, Jonathan Smelt, Nathan Somsen, Jetze van Mersbergen, Dani Thur, Tim van Dijk, Luca de Groot, Tom van Dijk, Jesse Snijders, Bruce Bouman, Jesse Reisser en Dani Vos

Trainers/ coaches: Robin van Wijk en Wim van Wijk

Iedereen bedankt namens alle ouders en liefhebbers.