Zaterdag 12 november 9.00 uur. Het is de eerste winterwedstrijd van het seizoen met een veld wat nog wit is van de vorst. Na een goede warming-up beginnen de meiden van GDC sterk aan de wedstrijd. De meiden van Oranje Wit zijn naarmate het seizoen gegroeid in hun spel. We starten met Veerle in doel, Sam en Femke staan als een blok achterin. Op het middenveld staan Eline, Kyra en Jannique. En als spits staat Joy opgesteld. Het is Joy die voor de 1-0 zorgt na een rush van Eline, een goed begin!Daarna gaat het spel wat heen en weer, maar komt Veerle niet in de problemen. Dan is het Kyra die na het uitspelen van haar tegenstandster de bal voorgeeft op Eline, en scoort de 2-0. Op dat moment komen ook onze wissels in het veld, met Esmee die in de spits gaat spelen. Megan die rechts op het middenveld plaatsneemt, en Dana die achterin Femke vervangt. Na het onderscheppen van de bal door Sam, speelt ze de bal in op Eline die op haar beurt een tegenstandster uitspeelt een uithaalt op doel, 3-0!! Er wordt hard gewerkt en goed gespeeld. Door het snel jagen van Esmee voorin komt Oranje Wit er niet echt uit. Ook staat het achterin goed zodat Veerle nog niet in actie hoeft te komen.

De scheidsrechter fluit voor de rust, even wat opwarmen. Na de rust komen Femke en Megan weer het veld in. En na goed doorzetten komen we door Eline al snel op 4-0. Oranje Wit probeert en wel meer uit te komen, maar het staat goed bij GDC. Joy komt in het veld voor Esmee en neemt weer plaats in de spits. Na een goede combinatie die vanuit achterin wordt gestart door Femke en Sam, komt de bal bij Jannique. Die vervolgens de bal naar Kyra speelt en die weet Eline te bereiken. De denkt niet na en schiet de bal wederom in het net 4-0. Op het middenveld neemt Dana de bal goed over en speelt in op Joy, die vervolgens haar tweede doelpunt scoort van de dag.. 5-0!! GDC komt niet meer in de problemen en spelen het goed uit. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal, de overwinning is binnen.

Ondanks de kou is er goed gespeeld door de meiden van GDC, Top! Zo staan er nog 2 belangrijke wedstrijden op het programma en als we die zoals vandaag als winnaar afsluiten, zijn we Kampioen!! Succes meiden deze komende wedstrijden.

Gr Hanko en Sam

Terug