Ondanks de overvloedige regen van gisteren en vanmorgen kon er deze middag toch gevoetbald worden in Eethen. Ook Marco de Jong was nog net op tijd aanwezig van zijn uitstapje naar Azerbeidzjan onder 17 jaar.

Tegenstander vandaag was Nivo Sparta waar eerder dit jaar met 1 – 2 werd gewonnen maar Nivo Sparta is duidelijk aan betere fase bezig en mede kanshebber voor de 2e periode.

Om even over half drie laat scheidsrechter Kuijntjes de ploegen beginnen aan de wedstrijd. Het begint inmiddels een gewoonte te worden van GDC door matig aan een wedstrijd te beginnen en ook vandaag was dat het geval. Het is steeds allemaal onzeker achterin en als de tegenstander, in dit geval Nivo Sparta, dan ook nog vroeg druk zet op de laatste linie stapelen de problemen zich op. Het duurt dan ook niet lang of de eerste kans voor de mannen van Theo van Geffen dient zich aan als Niels den Haan na 9 minuten vrij doorkomt en zijn inzet ziet stranden op de voet van Wesley van de Wardt. De daarop volgende corner geeft een scrimmage voor het doel te zien en het is een klein wonder dat de bal niet binnen gaat.

GDC ploetert verder en ziet geen kans om er echt uit te komen en de spitsen te bereiken en na 19 minuten valt dan ook de 0 – 1. Nivo Sparta gebruikt weer eens de snelheid van Jordi de Wit die de bal hard voorgeeft en het Benjamin Vos is die met een hard schot zijn eigen doelman passeert. De gasten spelen makkelijker dan GDC en vinden elkaar goed in de combinaties. Het is dan ook eenrichtingsverkeer naar het doel van GDC. In de 22e minuut een nieuwe mogelijkheid voor Nivo Sparta maar het schot van Jordi de Wit wordt gekeerd door Wesley van de Wardt.

Maar in de 28e minuut staat er zomaar 1 – 1 op het scorebord na de eerste echt goede aanval van GDC. Menno Schouten heeft een prima actie op links passeert enkele tegenstanders komt naar binnen legt af op Pascal de Vries die de bal verlengd tot aan de vrij staande Stefan Storchart die keeper Dennis Westerlaken uitkapt en uitstekend binnenschiet.

DSC_1555 1-1

Door deze goal speelt GDC zich weer wat in de wedstrijd maar de volgende mogelijkheid is toch weer voor Nivo Sparta. Na 30 minuten een goede kans voor Niels den Haan maar zijn inzet wordt gekeerd door Wesley van de Wardt en verder weggewerkt door Joost van Rooijen.

Zoals gezegd komt ook GDC wat beter in de wedstrijd en na 32 minuten krijgt de ploeg een vrije trap die door Jamie Youell wordt voorgebracht, Benjamin Vos kopt door op Pascal de Vries die op keeper Dennis Westerlaken stuit zodat beide ploegen met 1 – 1 de kleedkamer opzoeken.

Na de thee zien we een duidelijk agressiever GDC dan voor rust. Nivo Sparta moet terug. In de 48e minuut een corner van Stefan Storchart, gevolgd door goede kopbal van Pascal de Vries die via de verdediging van Nivo Sparta maar net naast gaat. GDC heeft het initiatief maar creëert nauwelijks kansen.

Dan volgt de 66e minuut die het breekpunt wordt in de wedstrijd. Niels den Haan wordt in overduidelijke buitenspel positie aangespeeld en scoort via de binnenkant van de paal de 1 – 2. Tot verbazing van vriend en vijand is de scheidsrechter de enige die geen buitenspel heeft gezien. Ook het vlagsignaal van Gertjan Bax wordt hierbij genegeerd door de leidsman. Jammer aangezien hij verder een goede wedstrijd floot.

GDC loopt hiermee weer achter de feiten aan en moet komen om nog wat van de wedstrijd te maken. Dit geeft Nivo Sparta de mogelijkheid te counteren en in de 72e minuut beslissen ze bijna de wedstrijd als een corner wordt voorgebracht en goed wordt ingeschoten. Wesley van de Wardt brengt knap redding maar de bal springt terug en het is Niels den Haan die hard de buitenkant van de paal raakt. GDC leeft nog en werkt hard om de nederlaag te voorkomen maar moet toch toezien dat in de 77e minuut Jordie Wit vrij opduikt voor Wesley van de Wardt maar zijn inzet gaat over.

Een minuutje later een kansje voor GDC als invaller Erik den Ouden over kopt uit een voorzet van Jamie Youell. Inmiddels speelt GDC achterin 1 : 1 in een ultieme poging om nog tot de gelijkmaker te komen. Maar in de extra tijd valt definitief het doek voor de thuisploeg als uit een counter Johnnie Noorthoek de 1 – 3 scoort en het over en uit is.

Hiermee is de 2e thuisnederlaag van het seizoen een feit. Een terechte nederlaag omdat teveel jongens onder hun niveau bleven vandaag. Toch ook een nederlaag met een bijsmaak omdat de beslissende tegentreffer vanuit buitenspel werd gemaakt en de andere 2 tegentreffers te gemakkelijk tot stand kwamen.

Volgende week is Delta Sport de volgende tegenstander en dat wordt een weer een hele opgave. Delta Sports won vandaag met 0 – 1 bij Tricht en staat inmiddels op de 3e plaats.

Doel: Wesley van de Wardt
Achter: Jelle Bouman, Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Xander van den Assem (72 Erik den Ouden).
Midden: Johnny van Mersbergen, Jamie Youell, Lourens Fieten.
Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Menno Schouten (46 Justin Youell)