In de strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse stond vandaag de cruciale wedstrijd GDC – Tricht op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het verschil 2 punten in het voordeel van Tricht. De 1e wedstrijd tussen beide teams, eerder dit seizoen, leverde een duidelijke 0 – 3 overwinning voor GDC op.

Tricht kan vandaag geen beroep doen op de geschorste Sven van Maurik en Marijn Hak is geblesseerd. Tussen de palen staat weer de teruggehaalde Rian Drost die de geblesseerde Glenn Robbemondt vervangt. Hiertegenover staat de komst van de 17-jarige Braziliaan Leonardo Aguiar die sinds de winterstop is toegevoegd aan het keurkorps van trainer Marcel van Steenis. Vorige week stond hij voor het eerst aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen SV Meerkerk en maakte direct het verschil door tweemaal te scoren in de met 3 – 0 gewonnen wedstrijd.

Bij GDC ontbreken Justin Youell door een blessure en Levi Splinters die deze week op vakantie was. Om even over halfdrie trapt pupil van de week Veerle Bouman af voor de wedstrijd. Een fraaie solo rond ze doeltreffend af met een ferme trap in de hoek. Het veld ligt er ondanks de vele regen van gisteravond en vannacht goed bij.

GDC begint slecht aan de wedstrijd want al na 4 minuten komt de ploeg op achterstand. Jamie Youell neemt onnodig risico in het uitverdedigen, valt daarbij en verliest de bal aan de snelle Leonardo Aguiar die direct vrije doorgang heeft en keeper Nicky Janssen geen kans geeft en het staat 0 – 1.

De thuisploeg antwoordt razendsnel want binnen de minuut na de openingstreffer krijgt Pascal de Vries een kans op de gelijkmaker maar dat feest gaat niet door. Na 12 minuten noteren we nog een kopbal van Pascal de Vries na een corner van Stefan Storchart maar deze gaat net over. Nog binnen het kwartier gaat het andermaal fout in de laatste linie bij GDC als men niet meer rekent op een voorzet de bal voorbij gaat aan keeper Nicky Janssen en het bij de 2e paal de volledig vrijgelaten Arjan Hakkert is die simpel af kan ronden voor de 0 – 2 voorsprong voor Tricht.

Een dreun van jewelste voor de toch al zo moeilijk scorende thuisploeg die even de weg kwijt is en geluk heeft dat René van Soelen slordig is in de afwerking na een voorzet van Leonardo Aguiar. GDC probeert de bakens te verzetten en speelt op zich niet slecht maar scoren blijft een opgave. Zo ook na een klein halfuur als Stefan Storchart een prima voorzet aflevert op Maarten van Wijlen die echter, zo lijkt het vanaf de zijkant, “vergeet” raak te koppen. We houden het er maar op dat de beste stuurlui aan wal staan.

Door het scoreverloop is de thuisploeg al in een vroeg stadium achterin met 3 verdedigers gaan spelen en is Joost van Rooijen doorgeschoven naar het middenveld. Dit biedt natuurlijk kansen voor Tricht in de counter. Het is vooral genieten van Leonardo Aguiar die alles in zich lijkt te hebben om een grote (amateur)voetballer te worden. Voortdurend staat hij op scherp. Loerend als een jachtdier op zijn prooi. Razendsnel ook met de bal. Het is dan ook niet verbazend dat hij na 38 minuten de 0 – 3 binnenschiet. Een treffer echter die niet goedgekeurd had mogen worden omdat hij duidelijk hands maakte en hieruit voordeel haalde voordat hij scoorde. Scheidsrechter Van Hoogdalem keurt ondanks protesten van GDC de treffer toch goed. De wedstrijd lijkt hiermee al vroegtijdig beslist te zijn.

Toch krijgt GDC nog een grote kans op de 1 – 3 als Benjamin Vos de bal krijgt maar van dichtbij het leer over het doel lift zodat 0 – 3 ook de ruststand wordt nadat ook aanvoerder van René van Soelen nog een goede kans voor Tricht onbenut laat. In de rust is het inmiddels gaan regenen wat de hele 2e helft ook zo zal blijven.

Na rust brengt Marco de Jong in de persoon van Bart van den Bogaard een extra aanvaller ten koste van Xander van den Assem. Voordat GDC het initiatief neemt krijgt Rein Bastiaanse nog een uitgelezen kans op 0 – 4 maar zijn inzet gaat over. GDC gaat op jacht naar de aansluitingstreffer maar heeft weinig geluk deze middag. Een kopbal van Pascal de Vries gaat via de bovenkant van de lat over.

De thuisploeg werkt hard en heeft veelal balbezit maar kan op het steeds moeilijker bespeelbare veld toch niet veel kansen creëren. Tricht zakt in en houd veel mensen achter de bal om de voorsprong te verdedigen. Na 72 minuten kopt Maarten van Wijlen door op Bart van den Bogaard die de bal direct op de pantoffel neemt. Maar met een prima redding voorkomt Rian Drost een treffer voor GDC.

Enkele minuten later weer een mogelijkheid voor GDC als Erik den Ouden nog net zijn voet tegen de bal kan krijgen na een cornerbal maar via Drost gaat de bal net naast. Zo zit het GDC ook niet mee deze middag. Onverminderd blijft de ploeg zoeken naar een treffer en na 77 minuten komt die er ook. Een vrije trap op 20 meter, en alle 11 spelers van Tricht in het strafschopgebied, is Tricht doelman Rian Drost te machtig. Van Rooijen schiet hem uitstekend binnen en het is 1 – 3.

Het geloof dat er nog een klein wonder gaat gebeuren is er nog steeds en na 82 minuten mag van Rooijen weer aanleggen voor een vrije trap. Dit keer wat verder van het doel af. Het schot is goed, de redding van Drost ook zodat dit niet meer oplevert dan een hoekschop. 3 minuten later een herhaling van zetten. Weer een vrije trap en een dito redding zodat alles blijft zoals het is.

De enige die er in de gestaag neerdalende regen geen genoeg van kan krijgen is scheidsrechter van Hoogdalem die maar liefst 8 minuten tijd bijtelt. Gescoord wordt er niet meer zodat GDC met een kater van het veld afstapt.

Het is duidelijk dat de ploeg in de hoek zit waar de klappen vallen. Voetballend was men niet minder dan Tricht maar persoonlijke fouten in de openingsfase deden de ploeg de das om. Tricht nam door de zege afstand van de (directe) degradatieplaatsen en staat nu op de 8e plaats. GDC blijft 13e. Doordat alle directe concurrenten ook verloren blijft het verschil 2 punten naar een veilige klassering. Tekenend is wel dat GDC de laatste wedstrijden tegen directe concurrenten als Heukelum en Tricht verloor.

Volgende week zal het ook weer een hele opgave worden als GDC op bezoek gaat bij promovendus Brederodes wat na de winterstop uitstekend voor den dag komt en vandaag met 1 – 3 won bij Heukelum. De ploeg staat op een keurige 5e plaats. De eerste wedstrijd dit seizoen leverde een 1 – 2 nederlaag voor GDC op. De ploeg zal stilaan punten moeten gaan pakken om niet nog verder in de problemen te komen.

Na afloop van de wedstrijd was er nog een Apres Ski Party met vanaf 18.30uur met elkaar te eten (via het Hart van Genderen) en aansluitend muziek van Corne Music.