Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Neo ’25 op het programma. Neo ’25 thuis is de laatste jaren een lastig karwei voor GDC. De laatste drie keer werd verloren zonder een doelpunt te maken. Bovendien was Neo ’25 goed uit de winterstop gekomen met vier gewonnen wedstrijden. Deze zaterdag was Loek de Jong afwezig. Hij werd centraal achterin vervangen door de weer fitte Jamie Youell.

GDC kreeg meteen na de start een overwicht door vroeg druk te zetten op de verdediging van Neo ’25. Tot grote kansen kwam het niet. Neo ’25 slaagde er helemaal niet in om in de buurt van Tim van Rooijen te komen. De eerste soort van Neo-doelpoging was in de 34e minuut. GDC had op dat moment al de gewenste voorsprong te pakken. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Stefan Storchart die met zijn befaamde linkerbeen uithaalde. Het schot kon door de keeper worden gekeerd maar Justin Youell was attent en tikte de 1-0 binnen:

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Het veldspel van Neo ’25 was beter verzorgd dan dat van GDC maar tot kansen voor Neo kwam het niet. GDC speelde onrustig en slordig maar kon toch weer toeslaan. Nadat eerst een goal van Menno Schouten (https://youtu.be/k23gTwmU_pYm) om onduidelijke redenen werd afgekeurd, slaagde Tom van Rijswijk er even later in om de 2-0 binnen te schieten:

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Door deze overwinning werd het 2e periodekampioenschap binnengehaald. De voorsprong op de nummer twee in de reguliere stand BLC groeide tot 7 punten door het gelijke spel van BLC. ONI, GVV ’63 en Noad ’32 volgen op 9 punten. Met GVV ’63 is tevens de eerstvolgende tegenstander van GDC genoemd. Afgelopen zaterdag versloeg de ploeg uit Gameren ONI met duidelijke 1-3 cijfers. De thuiswedstrijd werd door GDC kansloos met 2-5 verloren. Weer een lastige klus dus voor GDC.

Foto’s staan op: https//tinyurl.com/uyfcxdn