Vandaag sloot GDC het seizoen 2015 – 2016 af met de uitwedstrijd tegen Woudenberg. De reis naar Sportpark De Grift was prachtig en dan zeker het laatste deel dwars door de bossen naar de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Het Sportpark ligt er mooi bij zo tussen de bossen. Evenals GDC is ook Woudenberg een ploeg die met allemaal eigen jongens speelt en ook dit seizoen voor het eerst zijn opwachting maakte in de 1e klasse. Een ploeg die, net als GDC vorig seizoen, ook via de nacompetitie promoveerde.

In deze laatste wedstrijd kon trainer Marco de Jong geen beroep doen op Mitchell Landbrug (geschorst) en ook Lourens Fieten kon niet van de partij zijn. Omdat Pascal de Vries de afgelopen weken, vanwege zijn werk niet kon trainen, stond logischerwijze Erik den Ouden in de spits. Daarnaast was er een plaats voor Levi Splinters ingeruimd op het middenveld die hiermee de beloning kreeg voor zijn goede invalbeurten de afgelopen wedstrijden.

De thuisploeg moest zien zich vandaag definitief veilig te spelen. Bij winst is men automatisch veilig en bij ieder ander resultaat is men afhankelijk van het resultaat van Montfoort. Woudenberg begint met aanvallende bedoelingen en binnen het eerste kwartier gaan een inzet van Kevin Bakker voorlangs en een kopbal van Jesper Kranendonk naast.

GDC neemt het initiatief over en vooral op het middenveld maken de gasten het verschil. Johnny van Mersbergen en Levi Splinters verzetten daar veel werk en zo worden Joost van Rooijen en Erik den Ouden goed aan het werk gezet. Na 17 minuten komt GDC op voorsprong als Jamie Youell met een vrije trap het hoofd van Levi Splinters bereikt die met een bekeken kopbal keeper Daan Schennink verrast en het staat 0 – 1.

Ruim 5 minuten later identieke situatie. Weer een vrije trap van Jamie Youell op vrijwel dezelfde positie. Dit keer is het Jelle Bouman die kopt. In eerste instantie komt de bal op de paal maar in de rebound is het, door dezelfde speler, wel raak en staat het 0 – 2. GDC heeft het heft stevig in handen en na 26 minuten wordt de als spits verdienstelijk spelende Erik den Ouden diep gestuurd breekt door maar wordt door David Ajayi “afgezaagd” die veel te laat is met zijn tackle. Iedereen verwacht de rode kaart maar de gehele wedstrijd twijfelachtig fluitende scheidsrechter durft dat niet aan en trekt geel. Na een ruime blessure behandeling kan den Ouden wel verder maar zal het einde van de wedstrijd niet halen.

Iets over het halfuur een uitstekende pass van Erik den Ouden op Stefan Storchart die net even wordt vastgehouden voordat hij vrij door kan gaan. Zo komen er kansen voor GDC maar na 36 minuten is het toch zomaar 1 – 2 als de verdediging heel even niet bij de les is en een voorzet de vrijstaande Kevin Bakker bereikt die keurig tegendraads inkopt. Met deze 1 – 2 staan breekt ook de rust aan.

Na rust komt Woudenberg agressiever uit de kleedkamer en zo dominant als GDC was voor rust kan het na rust niet meer zijn en na 52 minuten krijgt Rick Staal de ruimte om uit te halen en dat doet hij uitstekend want via de binnenkant van de paal schiet hij de 2 – 2 binnen. Een minuut daarna gaat Wesly van de Wardt in de fout maar komt met de schrik vrij als hij de bal uiteindelijk net naast ziet gaan ten koste van een corner.

Na 70 minuten komt de thuisploeg op voorsprong en ook deze keer ziet het er niet echt goed uit bij GDC. Dit keer krijgt Joey Henkdriks net buiten het strafschopgebied wel heel veel tijd om de bal aan te nemen goed te leggen en uit te halen. De bal gaat klem de hoek in en het staat 3 – 2. GDC zet aan om de schade te herstellen en de ploeg had in de 73 minuut een strafschop moeten krijgen na duidelijk hands in het strafschopgebied van Woudenberg. De scheidsrechter wil hier niets van weten en laat doorspelen. Nadat eerder al Pascal de Vries was ingevallen brengt Marco de Jong een kwartier voor tijd, met Bart van den Bogaard, nog een extra aanvaller in het veld om tot de gelijkmaker te komen.

Echter de pijp is voor een groot deel leeg bij de ploeg maar de mannen blijven wel strijden voor een beter resultaat wat er ook bijna nog komt als in de 77e minuut Pascal de Vries de bal teruglegt op Joost van Rooijen die zijn vliegende schot net naast ziet gaan. In de extra tijd tenslotte krijgt Kevin Bakker nog een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar vrij voor Wesly van de Wardt schiet hij naast zodat we met een 3 – 2 zege voor Woudenberg afsluiten. Grote opluchting bij de thuisploeg die hiermee het 1e klasseschap voor minimaal één seizoen verlengde. Montfoort wat vandaag met 3 – 0 verloor van Sliedrecht is hiermee veroordeeld tot het spelen van p/d wedstrijden.

Voor Sliedrecht zijn de druiven zuur dit seizoen. Vrijwel het gehele seizoen stond de ploeg bovenaan maar werd vorige week voorbij gestreefd door DFS wat vandaag door een 1 – 3 zege bij JSV Nieuwegein de kampioensvlag kon hijsen. We feliciteren de ploeg met het behaalde kampioenschap.

Samen met trainer Marco de Jong namen we het seizoen nog door en spraken we de groei van het team door maar ook waar de tekortkomingen lagen in deze jaargang. Marco geeft aan dat het team meer initiatief is gaan nemen door het seizoen heen. Dit blijkt uit een steeds betere voorbereiding op de wedstrijden. Verder wordt de rolverdeling op het veld steeds beter ingevuld en hoeft hij tijdens de wedstrijden minder te coachen omdat de mannen het zelf zien en oppakken. Ook voor wat betreft de spelopvattingen heeft het team de nodige progressie gemaakt. Aan de andere kant staan zaken als het gebrek aan scorend vermogen en toch ook het ontbreken van een echte leider binnen de ploeg. Te vaak zijn details bepalend geweest voor de afloop van een wedstrijd en iets teveel moesten er concessies worden gedaan en ontbrak het soms aan slimheid wat op dit niveau een vereiste is.

Alles over ziende kan, wat mij betreft, ons vlaggenschip terugzien op een prima seizoen en heeft het een goede indruk achtergelaten in de 1e klasse. In slechts een enkele wedstrijd werd men echt overvleugeld. En als we het gehele seizoen het niveau van de 2e seizoenshelft hadden kunnen halen had het er wellicht anders uit kunnen zien. Want in totaal werden er 6 wedstrijden met 1 doelpunt verschil verloren waarvan 5 in de 2e seizoenshelft. Maar goed als telt niet en sta je op het einde van het seizoen waar je hoort en voor GDC is dat plaats 13 geworden. En dus gaan we het volgend

seizoen weer in de 2e klasse proberen waar we ongetwijfeld veel oude bekenden zullen tegenkomen maar waar er heel anders naar GDC gekeken zal worden.

Tot slot bedanken we de 12e man die zowel bij thuis- als uitwedstrijden goed waren vertegenwoordigd. Tevens een speciaal woord van dank aan Wim van Drunen, onze elftalleider, die heeft aangegeven te stoppen na dit seizoen. Wim namens heel GDC bedankt voor je bijdrage. Alles was steeds tot in de puntjes verzorgt en niets werd aan het toeval overgelaten.

Tot slot kunnen we nog vermelden dat GDC D1 vandaag kampioen is geworden. Voor de wedstrijden van vandaag had NOAD ’32 de beste papieren maar doordat zij onverwacht met 1 – 0 verloren bij Altena en de D1 met 5 – 1 te sterk was voor Almkerk werden de jongens van Chris Zonneveld, Mark Heijstek en Tonny in ’t Veld tot kampioen gekroond. Allemaal van harte proficiat met het kampioenschap.

Is het seizoen hiermee ten einde. Nee zeker niet. Speelde vorig seizoen ons 1e elftal in de nacompetitie voor promotie. Dit seizoen is dat ons 2e elftal wat een uitstekende prestatie is. Vorig seizoen kon men zich ternauwernood handhaven maar dit seizoen, onder leiding van trainer John van Huijgevoort, gaat men voor promotie. Men begint met een tweeluik tegen SC Everstein 2. De eerste wedstrijd is aanstaande zaterdag, 21 mei, als ons 2e de gasten op ons eigen Sportpark ontvangt. De wedstrijd begint om 14.30uur en iedereen die GDC een warm hart toedraagt wordt van harte uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Op dinsdagavond 24 mei vindt de return in Everdingen plaats. Deze wedstrijd begint om 20.00uur.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Jamie Youell, Jelle Bouman, Benjamin Vos, Justin Youell.

Midden: Johnny van Mersbergen, Levi Splinters (74 Bart van den Bogaard), Joost van Rooijen.

Voor: Stefan Storchart, Erik den Ouden (68 Pascal de Vries), Menno Schouten (88 Emiel van der Heijden)