Winnen van je familie blijft altijd leuk. Dat gold zaterdag ook voor Justin Youell, de linkervleugelverdediger van GDC. Maar zijn DESK-familie werkte niet mee (2-3).

De ploeg van Molenaar begon zo goed. Al in de vijfde minuut werd de leiding genomen. Afonso Ndongala doelpuntte (1-0). Vervolgens werd nog wel de 2-0 afgevlagd. ,,Daar had ik mijn bedenkingen bij”, maakte Molenaar kenbaar. DESK kwam via Noah Raaymakers snel op gelijke hoogte en de Kaatsheuvelnaren pakten na rust gelijk uit met de 1-2 van Djurre Verschut. Met een prachtige goal uit een vrije trap werd het door Mitchel van Wijk opnieuw gelijk en was alles nog mogelijk. Uit een fraai uitgespeelde kans greep echter het technisch betere DESK via Tom Rommens de macht en de winst: 2-3.

Voor DESK betekent de winst dat het zeven uit drie behaalde. Een beste seizoenstart. Aanvoerder Jur Molenschot weet wat van zijn ploeg wordt verwacht. ,,Het is de bedoeling te proberen bovenin mee te draaien. We willen hogerop”, stelt de verdediger. Heel vroeger speelde DESK hoofdklasse en de wedstrijden tegen bijvoorbeeld RKC waren legendarisch. ,,Ik stond toen als jongetje aan de kant”, herinnert Molenschot. Hij voorziet een mooie toekomst voor zijn club. ,,We hebben een jeugdig team. Ik zie het wel zitten de komende jaren.”

DESK-trainer Roland Boudewijn was blij met de punten maar niet tevreden met het spel. ,,We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen al kwamen we in het begin wel goed weg dat het 1-0 bleef”, sprak Boudewijn. Bovenin meedraaien is ook zijn devies. ,,We hebben ambitie maar pas over een week of vier, vijf weten we meer waar we aan toe zijn. Ik heb ook geen idee wie de sterke ploegen zijn in onze klas. Voor mij persoonlijk is de zaterdag helemaal nieuw. Iedereen kan van iedereen winnen geloof ik.”

Werk aan de winkel

Voor GDC is er werk aan de winkel. De gaten achterin moeten allereerst dichtgetimmerd worden.Trainer Molenaar maakt zich zorgen. ,,Ik heb zorgen over de breedte van de groep. Deze groep is toch de toekomst van GDC.” Gelukkig zag hij ook lichtpuntjes in de personen van Mitchel van Wijk en de debuterende 17-jarige Jamiën Mauricia.

GDC – DESK 2-3 (1-1). 5. Ndongala 1-0, 22. Raaymakers 1-1, 59. Verschut 1-2, 70. Van Wijk 2-2,74. Rommens 2-3.

Terug