Nadat er vorige week geen competitie voetbal was geweest moest GDC het vandaag opnemen tegen mede promovendus Woudenberg. Deze ploeg is, net als GDC, via de nacompetitie naar de 1e klasse gepromoveerd. In het grijze verleden heeft de ploeg ook ooit een keer, één seizoen, in de 1e klasse gespeeld. Ook Woudenberg speelt alleen met jongens van de eigen club.

De ploeg staat op een 9e plaats met 5 punten meer dan GDC. GDC heeft de laatste 2 wedstrijden gewonnen en heeft weer zicht op de onderkant van de middenmoot. Echter om hiermee echt aansluiting te krijgen zal er vandaag wel gewonnen moeten worden.

Trainer Marco de Jong had, wellicht met 5 december in aantocht, een mooie surprise in huis met het opstellen van Ralph Lankhaar. Het strijdplan voor vandaag was gelijk aan de nacompetitiewedstrijd tegen Nivo Sparta. Het verdere goede nieuws was dat Joost van Rooijen vandaag weer als wisselspeler op de bank zat nadat een blessure hem meer dan een maand aan de kant had gehouden.

De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van, invaller, scheidsrechter Smits uit Opmeer die de ploegen om even over halfdrie laat aftrappen. Gelukkig is het droog weer maar met de harde wind voelt het verder waterkoud aan. Dus maar hopen op een hartverwarmende wedstrijd vandaag.

De openingsfase is voor de gasten maar gevaarlijk wordt het niet voor de goal van GDC. Evenals de voorbije weken speelt GDC compact achterin en houdt het de ruimtes klein. Een enkele keer komt Tom de Greef door over de zijkant en steeds wordt spits Kevin Bakker gezocht die echter ook geen potten kan breken.

GDC stelt er, behoudens de gebruikelijke passie en inzet, niet veel tegenover. De ploeg probeert het wel maar is veelal onzuiver in de passing waardoor het balbezit steeds maar van korte duur is. Na een kwartier een inzet van Jelmer Hoekstra maar dit levert geen probleem op voor Wesley van de Wardt.

Halverwege de 1e helft claimt GDC een penalty als Mitchell Landbrug naar de grond gaat na een duwfout in het strafschopgebied. De scheidsrechter ziet er niets in en laat doorspelen. Na 26 minuten probeert Kevin Bakker het van afstand maar zijn schot gaat een metertje over. Iets voor het half uur trapt Joey Kooij een corner goed voor, er ontstaat een scrimmage en op miraculeuze wijze gaat de bal via Kevin Bakker over en komt GDC met de schrik vrij. Na 34 minuten een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg als Jamie Youell met een lange bal Pascal de Vries vrij voor keeper Daan Schennink zet maar de balaanname van de Vries is niet goed zodat de mogelijkheid verloren gaat.

DSC_0360a

Een minuut later lijkt het dan 0 – 1 te worden als Jelmer Hoekstra vrij uit kan halen van een meter of 18 en Wesley van de Wardt passeert. Echter de bal gaat via de binnenkant van de paal naar de andere binnenkant van de paal en komt dan terug het veld in. De bal is hierbij de doellijn niet gepasseerd dus blijft het 0 – 0 wat ook de ruststand is.

Woudenberg begint de 2e helft beter dan GDC en drukt de thuisploeg terug zonder ook nu tot uitgespeelde kansen te komen. Toch lijken de gasten andermaal op voorsprong te komen als in de 54e minuut Valentijn Rijnbeek alle ruimte krijgt om uit te halen van een meter of 20 maar zijn inzet op de lat uiteen ziet spatten. Woudenberg probeert door te drukken maar het ontbeert de ploeg aan kwaliteit en vernuft om het GDC echt moeilijk te maken. GDC zelf komt overigens niet veel verder dan tegenhouden. Na 63 minuten wordt Ralph Lankhaar gewisseld voor Joost van Rooijen. Ralph kan terugzien op een degelijk debuut in de 1e klasse en was nauwelijks te betrappen op een fout. Joost had een prima invalbeurt en speelde alsof hij niet was weggeweest.

DSC_0004

Na 67 minuten een schot van Stefan Storchart tussen de palen van Woudenberg maar de inzet mist kracht en precisie om de doelman van Woudenberg te verschalken. We gaan inmiddels naar de slotfase die nog een kleine opleving kent van beide kanten. Eerst mag Jelmer Hoekstra ver het strafschopgebied van GDC inkomen maar Joost van Rooijen onderschept de voorzet voordat Kevin Bakker binnen kan schieten. Een minuut later een inzet, van  binnen het 5-meter gebied, van invaller Mark de Greef maar Wesley van de Wardt ligt in de goede hoek. De slotakkoorden zijn voor GDC wat in de laatste minuten nog een paar keer dreigend richting de goal van Woudenberg komt. Steeds ook ver kan komen maar de eindpass is alle keren net niet goed zodat we de wedstrijd eindigen zoals we deze zijn begonnen met een 0 – 0 stand.

Een wedstrijd die ook geen winnaar verdiende daarvoor was het spel wat beide ploegen de supporters voor schotelde te pover vandaag. Voor GDC geldt dan nog het meeste dat er punt gewonnen is. Ook is het zo dat als je een wedstrijd niet kunt winnen deze zeker niet moet verliezen. Veel schieten de mannen van Marco de Jong er echter niet mee op als we naar de overige resultaten van vandaag kijken. Het positieve is wel dat er vandaag opnieuw niet werd verloren en de ploeg achterin voor de 3e wedstrijd op rij de nul kon houden. Volgende week gaat GDC op bezoek op JSV Nieuwegein wat vandaag met 5 – 0 hard onderuit ging op bezoek bij DFS. Zij zullen dus zeker uit zijn op eerherstel. GDC is dus gewaarschuwd voor deze tegenstander die nummer 7 staat.

We sluiten af met het nieuws dat aankomende week trainer Marco de Jong voor werkzaamheden, betreffende zijn voetbalschool, is Azerbeidzjan is.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden (38 Stefan Storchart), Benjamin Vos, Lourens Fieten, Justin Youell.

Midden:  Jamie Youell, Johnny van Mersbergen, Ralph Lankhaar (63 Joost van Rooijen), Menno Schouten.

Voor: Pascal de Vries, Mitchell Landbrug (76 Stefan van Veen).

Verslag: Piet den Ouden.