De winterstop voor GDC 1 zit er inmiddels op. Na een weekendje Valkenburg, de nodige trainingen en een tweetal oefenwedstrijden was sv Capelle afgelopen zaterdag de 1e competitietegenstander. GDC kon geen beroep doen op de geblesseerde Wesley van der Wardt en Jamie Youell. Verder waren Stefan Storchart en Daan Dernison afwezig.

De wedstrijd begon wat rommelig van 2 kanten. Een tegenvaller voor GDC was het snelle uitvallen van Fabian Splinters met een spierblessure. Erik den Ouden kwam voor hem in het veld en ging in de spits spelen. Tom van Rijswijk en Loek de Jong kwamen hierdoor 1 linie naar achteren te spelen. Als snel hierna nam GDC het initiatief en dienden de eerste kansen zich aan. Het duurde echter tot vlak voor de rust voordat Jelle Bouman een corner binnen kon koppen: https://youtu.be/04papAlkSHQ

Capelle was 2 keer gevaarlijk in de tegenaanval maar kwam verder eigenlijk niet in het stuk voor. Na de rust verdubbelde Erik den Ouden al snel de voorsprong: https://youtu.be/xFqrXdxFDN0

Na nog een aantal goede mogelijkheden voor GDC kwam Capelle door een aantal aanvallende wissels wat meer in de wedstrijd. Dat leidde tot een tegendoelpunt waarna het toch nog een billenknijpwedstrijd leek te worden. Na weer een aantal GDC-kansen kon Tom van Rijswijk vlak voor tijd de bevrijdende 3-1 binnen schieten:https://youtu.be/2LMXBF7K-Gg

Door het verlies van ONI en het gelijke spel van BLC is GDC nu medekoploper met het minste doelsaldo van deze drie clubs op de helft van de competitie. Met het doelsaldo is het meteen het pijnpunt zichtbaar. Ook deze wedstrijd was de afwerking beneden de maat. Positief is het feit dat het team ondanks de afwezigen en uitvallers als geheel een goede indruk maakt. Aanstaande zaterdag wacht de wedstrijd uit bij Vuren dat deze week eveneens wist te winnen (3-5 bij Merlijn).