Na het extreme winterweer van vorige week was het vandaag, met voorjaarstemperaturen en een zonnetje, een stuk aangenamer langs de lijn. Op basis van de resultaten van de afgelopen weken was er ook vertrouwen in een goede afloop vandaag. Immers de laatste 3 wedstrijden op rij werden gewonnen. Onze tegenstander GVV’63, kende een prima competitiestart maar is daarna toch wat in de versukkeling geraakt. De laatste 3 wedstrijden gingen verloren. Dus ook daar was men uit op goed resultaat om de negatieve spiraal te doorbreken.

De thuisploeg kon vandaag geen beroep doen op Leroy van Nimwegen maar wel weer op Maarten van Wijlen en Johnny van Mersbergen. Om precies half drie trapt pupil van de week Lars van Vugt af voor de wedstrijd en met een mooi geplaatst schot passeert hij de doelman van GVV’63.

Beide ploegen beginnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en binnen de minuut loopt Lennart van de Werken al weg bij de GDC defensie maar komt niet tot scoren. Aan de andere kant meldt Wesley van de Wardt zich al direct voor de goal van Rick de Koning en ziet zijn inzet overgaan. Nog binnen de eerste vijf minuten is het andermaal Lennart van de Werken die voor het doel van de thuisploeg komt maar nu red Tim van Rooijen.

Dan na tien minuten moet Daniel Bouma scoren als de bal van de paal terugkomt en hij hem maar voor het intikken heeft maar tot ontzetting van GVV’63 schiet hij naast. In de tegenstoot is GDC gevaarlijk maar gaat Menno Schouten voor eigen succes met twee man vrij voor het doel.

Zo golft het spel op en neer in een alleraardigste openingsfase waarin beide ploegen de aanval zoeken. Na een kleine twintig minuten een dot van een kans voor GDC als Justin Youell opent op Stefan Storchart. De voorzet op Maarten van Wijlen is uitstekend maar van dichtbij gaat de kopbal naast. Halverwege de 1e helft een prima aanval van GVV’63. Lennart van de Werken geeft een strakke voorzet vanaf rechts en Karim Kaaouass komt voor zijn man en ziet zijn inzet over gaan.

Zoals we inmiddels gewend zijn de laatste weken zakt GDC weer ver weg in het vervolg van de 1e helft. De ploeg wordt weer slordig in de passing en leid veel balverlies. Desalniettemin komen er nog mogelijkheden in het laatste kwartier van de 1e helft. Zo verdwijnt een vrije trap in de handen van Rick de Koning en bereikt Stefan Storchart met een voorzet Justin Youell maar diens kopbal ontbeert richting en snelheid.

Het slotakkoord van de 1e helft is voor de ploeg uit Gameren als Daniel Bouma een goede voorzetting heeft op Richan Kreling die op het punt van doorbreken ten val komt. De ruststand is derhalve 0 – 0.

Na rust begint GDC met twee verse krachten en zet het direct de gasten onder druk. Een kopbal van Menno Schouten gaat over en bij een één tweetje tussen Justin Youell en Wesley van de Wardt moet Youell net iets te ver naar buiten en het schot gaat naast. Het publiek gaat er achter staan en het lijkt wachten te worden op de openingsgoal van de thuisploeg.

Echter na 55 minuten krijgt GDC een koude douche die begint met een foute spelhervatting van Tim van Rooijen en alleen hersteld kan worden door middel van een overtreding. De daaropvolgende vrije trap wordt door Lennart van de Werken binnengekopt en zo staat het 0 – 1. Vanaf dat moment speelt de thuisploeg in feite een verloren wedstrijd.

In het vervolg grossiert GDC in balverlies, passes die niet aankomen. Misverstanden tussen spelers en vleugelspelers die nagenoeg niet meer voorkomen in het spel. Kortom de thuisploeg is het helemaal kwijt en dat terwijl er met de juiste instelling nog tijd genoeg was om de achterstand te repareren. Dat gebeurde overigens ook bijna al binnen een minuut, na de openingsgoal, door Wesley van de Wardt maar hij schiet in de handen van de keeper.

GVV’63 vindt het allemaal prima wat er gebeurt. Het spel van de thuisploeg is voorspelbaar en te traag om de ploeg in de problemen te brengen. En iedere minuut dat de klok verder tikt neemt het vertrouwen af bij de mannen van Marco de Jong. De enige mogelijkheden die er nog komen voor de gastheren komen voort uit spelhervattingen maar ook het vizier van Wesley van de Wardt staat vandaag niet op scherp als hij na een kleine zeventig minuten een kopkans krijgt uit een corner.

Een kwartier voor tijd gaat het slot op de wedstrijd als de GDC defensie onder crosspass doorgaat en Richan Kreling de vrijstaande Karim Kaaouass bereikt die, net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, de bevrijdende 0 – 2 voor de gasten binnenschiet. In de slotfase probeert GDC de stand nog wel een beter aanzien te geven maar beide keren is de prima keepende Rick de Koning op zijn post bij inzetten van Justin Youell.

Door deze nederlaag is GDC weer terug bij af. Het blijft allemaal veel te wisselvallig wat de thuisploeg laat zien dit seizoen en ook mentaal oogt de ploeg kwetsbaar vandaag. Kon men thuis tegen NOAD’32 wel terugkomen van een achterstand op basis van vechtlust en inzet. Vandaag zat het er geen moment in maar GDC kan geen wedstrijden winnen op halve kracht. Bij winst had de ploeg naar boven kunnen kijken nu moet er toch weer met een schuin oog naar beneden worden gekeken. Volgende week gaat GDC op bezoek bij Haaften de nummer 4 van de ranglijst die vandaag niet langs Willem II kwam. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde destijds in een 2 – 3 overwinning voor Haaften.