Op deze dinsdagavond stonden GDC en Nivo Sparta in Vlijmen in een beslissingswedstrijd tegen over elkaar met als inzet de 2e periode titel. Beide ploegen waren na Geinoord, wat ook de 1e periode al had gewonnen, als 2e geëindigd met een gelijk aantal punten en ook een gelijk doelsaldo.

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de spelers en de technische staf te gast bij Het Hart van Genderen waar ze door Maarten Uythoven en Vivian van Horssen een maaltijd was aangeboden. Maarten en Vivian bedankt voor deze mooie en gastvrije geste!

IMG-20150421-WA0014

Verder werd de ploeg begeleid door een groot supporters legioen waarvan een deel met de bus was gekomen die gesponsord werd door de Vrienden van GDC.

dsc_0028

Er waren zelfs supporters die er meer dan een uur rijden voor over hadden om voor deze speciale wedstrijd te komen. Klasse om zo’n 12e man te hebben!!

De wedstrijd leek in alles of het al een echte nacompetitie wedstrijd was. Mijn schatting is dat er toch zeker 600- 700 supporters op dit duel zijn afgekomen. Bij de opkomst van de ploegen was er volop vuurwerk aanwezig wat voor een geweldige ambiance zorgde.

20150421_195819

Om 20.00uur laat scheidsrechter Elissen de ploegen beginnen aan de wedstrijd. GDC kan starten in de sterkste opstelling terwijl Nivo Sparta, door schorsingen, geen beroep kan doen op Davey Brothwell en Johnnie Noorthoek. De mannen van Marco de Jong beginnen goed en nemen het initiatief. In de 5e minuut zien we een inzet van Lourens Fieten tot corner worden verwerkt. Na een kleine 10 minuten meldt Nivo Sparta zich voor het eerst voor de goal van GDC maar de kopbal van Jordi de Wit gaat naast.

GDC laat zien dat het duidelijk geleerd heeft van de thuisnederlaag in februari tegen Nivo Sparta want achterin is het nu strak georganiseerd. Zo ligt de razendsnelle rechtsbuiten Jordi de Wit aan de ketting bij Erik den Ouden waarmee een belangrijke angel is weggenomen. Het meeste gevaar voor rust komt dan ook voort uit de verre ingooien van Niels den Haan.

Gaandeweg de 1e helft neemt Nivo Sparta de touwtjes in handen. De ploeg heeft wat meer voetballend vermogen dan GDC en met een aantal steekpasses wordt getracht de defensie van GDC te verrassen. Maar zoals gezegd het staat goed achterin bij GDC waar Joost van Rooijen ook vandaag weer voor de nodige rust zorgt. Na ruim een halfuur bereikt een steekpass Niels den Haan maar zijn inzet wordt gekeerd door Wesley van de Wardt.

Op het einde van de 1e helft komen er voor beide ploegen nog goede mogelijkheden om met een voorsprong aan de thee te beginnen. In de 42e minuut is het GDC wat in een snelle counter tot een schot van Lourens Fieten komt, de terugspringende bal kan niet worden ingeschoten door Pascal de Vries en ook niet door Menno Schouten. De bal komt iets later weer de 16 in waar Pascal de Vries net niet in kan koppen. Het is keeper Dennis Westerlaken die met de vuisten red.

Ook Nivo Sparta doet nog van zich spreken. Eerst is er een inzet van Dennis van Riel die net geen doel treft. Daarna krijgt Bjorn Jongste een dot van een kans als uit een corner de bal op enkele meters van het doel voor zijn voeten ploft maar gelukkig voor GDC maait hij over de bal heen. In de extra tijd wordt Bart Geurts nog diep gestuurd en komt vrij voor Wesley van de Wardt maar hij heeft teveel tijd nodig om tot een schot te komen zodat Jelle Bouman het gevaar kan verijdelen. De ruststand is derhalve 0 – 0.

De 2e helft is in grote lijnen een kopie van de 1e helft. Ook nu opent GDC sterk en heeft het initiatief. Na 48 minuten een vrije trap op 18 meter van het doel van Nivo Sparta maar de inzet van Pascal de Vries gaat net naast. Na een klein uur neemt Nivo Sparta de regie over en geeft deze ook niet meer uit handen.

Na iets maar dan een uur is Jordi Wit, één keer los van zijn bewaker maar zijn inzet wordt in een reflex met de voet gered door Wesley van de Wardt. De druk begint toe te nemen en het wordt een wedstrijd waarvan je weet dat de ploeg die het eerst scoort deze ook gaat winnen. Een minuutje na de inzet van de Wit zien we een uitstekend schot van Tim de Laat maar ook nu is Wesley van de Wardt op zijn post en red ten koste van een corner.

Na 66 minuten breekt Nivo Sparta de score open met een enigszins fortuinlijke treffer. Dennis van Riel schiet op het doel van GDC waarbij de bal onderweg van richting wordt veranderd. Met een uiterste inspanning kan Wesley van de Wardt de bal nog keren maar in de rebound is het Jordi de Wit die binnenschiet voor de 0 – 1.

1-0 nivo

GDC weet dan het nu moet komen en meer en meer risico moet nemen. Maar het lukt de ploeg niet om de Nivo Sparta in verlegenheid te brengen. Met name de aanval laat het vandaag teveel afweten waardoor de druk van Nivo Sparta blijft en de betere kansen ook voor de ploeg uit Zaltbommel zijn.

In de 75e minuut een prima kopbal van Wesley Paymans uit een corner van Niels den Haan maar opnieuw is het de GDC goalie die zijn ploeg nog in de race houdt.
Maar in de 81e minuut lukt dat niet meer als Wesley van de Wardt, die verder vandaag een uitstekende wedstrijd keepte, onder een corner doorgaat. Het is in 1e instantie nog Erik den Ouden die op de doellijn redding kan brengen maar de weggewerkte bal wordt door Niels den Haan onberispelijk binnen geschoten voor 0 – 2. Hiermee is de wedstrijd ook gespeeld.

dsc_0102

Voor de statistieken tenslotte scoort Wesley Paymans in de 93e minuut nog de 0 – 3 wat ook de eindstand is.

Een terechte nederlaag voor GDC omdat Nivo Sparta, wat sinds de winterstop aan prachtige serie bezig is, simpelweg de betere ploeg was en GDC in aanvallend opzicht te weinig kon brengen vandaag. De doelpunten kwam wat gemakkelijk tot stand maar doen niets af aan de zege van Nivo Sparta. Hiermee zijn de mannen van Theo van Geffen de terecht winnaar van de 2e periode en kan GDC enkel nog de nacompetitie bereiken middels een hoge klassering op de ranglijst.

Dit gezegd hebbende natuurlijk alle hulde voor de mannen van Marco de Jong die tot einde meedoen om de prijzen want wie dit bij aanvang van het seizoen zou hebben gezegd zou bijkans voor gek zijn verklaard.

Nu het vizier weer op aanstaande zaterdag voor de volgende finale tegen SV Geinoord. Deze ploeg kan, tegen GDC, aanstaande zaterdag kampioen worden. GDC zal er weer moeten staan om de 3e plaats vast te houden.

Tot slot danken we Vlijmense Boys voor de gast vrijheid en de goede organisatie van deze wedstrijd.

Doel: Wesley van de Wardt
Achter: Jelle Bouman (82 Emiel van der Heijden), Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Erik den Ouden.
Midden: Johnny van Mersbergen (74 Maarten van Wijlen), Jamie Youell, Lourens Fieten.
Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Menno Schouten (46 Justin Youell)