Kijk voor de foto’s op https://tinyurl.com/qnulsyd?fbclid=IwAR2IV4XAFiouuY-Kx-k0l8Yer5QFZNQBVyPrsWPPfrsbIvIEIQsBC4ib9JEen voor doelpunten op: https://youtu.be/BC4tQ-NjKhU

Verslag Noad ‘32 1 – GDC 1:
Sportpark Het Korenzand was het strijdtoneel voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag waar de Aalburg-derby tegen Noad ’32 op het programma stond. Jamie Youell was weer fit en begon op de bank. Erik den Ouden begon deze keer in de basis op het middenveld waardoor Daan Dernison rechts in de voorhoede kwam te spelen. Michiel de Ruiter kwam door deze omzetting op de bank terecht.
Na het beginsignaal volgde vrijwel meteen een scherpe aanval over links van GDC waarbij de voorzet van Menno Schouten met kunst en vliegwerk en hulp van de paal kon worden weggewerkt. Snel werd duidelijk dat de omstandigheden om te voetballen niet makkelijk waren. Veel wind en een ontzettend hobbelig veld. Het veldspel was daardoor weinig verheffend. De inzet van beide ploegen was echter wel optimaal. Hele grote kansen werden niet gecreëerd. Alleen moest Tom van Rijswijk nog een kopbal uit een corner van de lijn halen.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Vooral GDC had moeite met het veld en kwam niet echt in de wedstrijd maar Noad kwam niet verder dan één hele grote kans. Uit vrije positie vlak voor Tim van Rooijen werd echter naast gekopt. In het laatste kwartier probeerden beide ploegen de wedstrijd naar zich toe te trekken waarbij het kwartje deze keer de GDC-kant op viel. Jelle Bouman was zoals de laatste weken wel vaker de gevierde man. Hij scoorde de 0-1. Noad probeerde het hierna nog wel maar werd niet echt gevaarlijk meer. In blessuretijd kon Joost van Rooijen nog de 0-2 binnen tikken na een flitsende actie van invaller Stefan Storchart die daarbij drie man in de luren legde:

Weer een zege voor koploper GDC. De voorsprong op de achtervolgers blijft hetzelfde aangezien BLC en ONI hun wedstrijden ook wisten te winnen. Nu volgen twee vrije zaterdagen. Op 7 maart kan de 2e periodetitel worden binnengehaald in de thuiswedstrijd tegen Neo ’25. De laatste twee seizoenen werd deze wedstrijd door GDC verloren. Ook deze keer zal het geen gemakkelijke middag worden aangezien Neo ’25 de laatste weken goede resultaten heeft behaald.

Terug