⚽ Samen 1 mooie club ⚽

Na het invoeren van het vrijwilligersbeleid (https://www.vvgdc.nl/wp-content/uploads/2019/04/Vrijwilligersbeleid-vvGDC.pdf) in het seizoen 2018-2019 kunnen we concluderen dat we op de goede weg zijn om de club met z’n allen te dragen. Samen één mooie club is het gezamenlijke doel!

Afgelopen seizoen hebben een groot aantal actieve leden hun steentje bijgedragen in het vrijwilligerswerk! Op zo’n 30 personen na; zij zullen komend seizoen benaderd worden om ook hún steentje bij te dragen. De commissie probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de opgegeven voorkeuren, de leden die geen voorkeur hebben opgegeven kunnen voor alle taken benaderd en ingezet gaan worden.

Om de club goed te laten draaien is het belangrijk dat je ook aanwezig bent wanneer je ingedeeld bent om bijvoorbeeld te fluiten! Het gebeurt nogal eens dat er op het laatste moment niemand op komt dagen! Ben je ingepland en kun je niet? Je bent ZELF verantwoordelijk voor het (tijdig) regelen van vervanging en om dit door te geven aan de coördinator die jou heeft ingepland!

Waar heeft vv GDC zoal vrijwilligers nodig? U raadt het al…. Scheidsrechters en trainers!
Afgelopen jaar zijn wekelijks leden benaderd, hetgeen soms een grote uitdaging is voor de coördinatoren. Een alternatief zou kunnen zijn dat ieder seniorenlid met zijn elftal gekoppeld wordt aan een jeugdelftal om de taken van scheidsrechter, grensrechter en trainer te vervullen. Er kan per elftal een seizoensplanning gemaakt worden zodat je tijdig weet wanneer je aan de beurt bent. Ook ruilen zal makkelijker gaan met je teamgenoten; samen draag je de verantwoordelijkheid voor een leuk stel jonge spelertjes. Fluit je liever een wedstrijd in plaats van een training geven? Dit kan, zolang ieder teamlid zijn bijdrage maar levert!

 

Tonnie Bouman
Coördinator vrijwilligerscommissie
Vrijwilligers@vvgdc.nl

Terug