Een zaterdagmiddag met een heerlijke lentezon en een graad of 10, kortom prachtige omstandigheden voor een mooie pot voetbal. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen nr. 3 Baardwijk C1 op het programma en gezien de stand en de thuiswedstrijd (3-2 winst) in het achterhoofd beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Vooraf waren er aan GDC-zijde wat personele problemen; Sven en Roel waren afwezig en Dirk moest eerst met de C2 mee, waardoor het team met 10 man op pad ging en aangevuld zou worden met Kevin en Nathan uit de B.
Ondanks dat de wedstrijd een kwartier later werd begonnen, konden zij de start echter niet halen vanwege enige uitloop in de eigen wedstrijd.

Zodoende startte GDC C1 met 10 spelers, wat gecompenseerd werd met een prima werklust en op een professionele wijze nemen van de benodigde tijd. Net op het moment dat Nathan klaar stond om het veld te betreden viel echter toch de 1-0 en moest GDC C1 toch wat meer naar voren gaan spelen. GDC C1 speelde vervolgens weer met 11 man waarmee het een gelijkwaardige 1e helft afwerkte. Zelf wist het enkele mogelijkheden te creƫren waaruit echter niet gescoord werd maar aan de andere kant was Baardwijk C1 ook niet zorgvuldig met de kansen die zij uit de snelle tegenaanvallen kreeg. Daardoor was de vroege 1-0 ook de ruststand, maar met nog 35 minuten op de klok was nog van alles mogelijk.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel behalve het feit dat meerdere spelers langzaam niet meer dezelfde energie in de wedstrijd konden opbrengen en zodoende de ruimtes groter werden. GDC C1 kreeg ook in de 2e helft de kansen om de gelijkmaker op het bord te zetten maar het ontbrak de ploeg aan daadkracht en finesse om deze daadwerkelijk te maken.
Zoals de bekende voetbalwet het dan voorschrijft: een kwartier voor tijd viel aan de andere kant wel de 2-0 met kort daarop ook meteen de 3-0 en zodoende was het geloof op minimaal een punt ook meteen weg. De eretreffer werd door Jardi uit een mooie aanval uiteindelijk nog wel gemaakt maar was enkel nog voor de statistieken en Baardwijk produceerde net voor het laatste fluitsignaal nog de 4-1.

Een duidelijke uitslag en een terechte nederlaag vond ook de trainer. “De manier waarop we de wedstrijd moeten beginnen is natuurlijk direct lastig al moet ik een compliment aan de ploeg geven voor de manier waarop dat werd opgepakt. Dat dan toch de 1-0 valt was een tegenvaller, zeker gezien de afwezigheid van de aanvallers Roel, Sven en Dirk. Het tekort aan aanvallend scorend vermogen breekt ons uiteindelijk op, in plaats van de 1-1 en een mogelijke andere situatie valt nu de 2-0 en eigenlijk is daarmee de wedstrijd klaar. Uiteindelijk een terechte nederlaag en definitief einde aan de titelaspirasties. Een kritische noot is echter de onvoldoende daadkracht om tot die gelijkmaker te komen. Meerdere spelers zaten grotendeels niet lekker in de wedstrijd of haalden niet hun gebruikelijke niveau waardoor uiteindelijk het geloof op een goed einde bij iedereen verdwijnt. De komende 2 weken zullen bepalen of we nog 2e of 3e kunnen worden of uiteindelijk op de 4e plaats eindigen. Ik hoop dat het team beide wedstrijden als uitdaging ziet om nog 1 of 2 plaatsen te kunnen stijgen.”

Volgende week staat eerst de thuiswedstrijd tegen DESK C2 op het programma, een wedstrijd waarin afgerekend moet worden met de manier waarop destijds in Kaatsheuvel onterecht werd verloren. Een mooie mogelijkheid om revanche te nemen en daarmee het podium in het zicht te houden.
Aftrap is om 12.15 uur op het eigen sportpark en u bent van harte welkom!