[tb_match id=”1153″]

In de openingsfase was GDC duidelijk niet bij de les en stond na 3 minuten met 0 – 2 achter. Toen het direct na rust 0 – 3 werd gaf niemand nog iets voor de kansen van de ploeg. Maar in de laatste 25 minuten rechtte de ploeg zijn rug. Vocht zich terug tot 3 -3 en zag Pascal de Vries in de 91e minuut de winnende treffer maken 4 – 3. Waarmee GDC de eerste punten van het seizoen kon bijschrijven.

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen Hardinxveld waren vandaag de Gorcumse Jonge Spartanen (GJS) de volgende tegenstander. De ploeg is na een verblijf van 1 jaar in de 3e klasse weer terug in de 2e klasse. De mannen van Cees Lagendijk liepen vorige week tegen een geflatteerde nederlaag aan in de wedstrijd tegen SV Capelle. Kortom 2 ploegen die nog geen punten hebben en daar beide zo snel  mogelijk vanaf willen. We kunnen ons dus opmaken voor een boeiend voetbalgevecht. Door de vele regenval van de afgelopen nacht en uren was er sprake van een zwaar, maar verder goed bespeelbaar, veld.

Om 14.30uur liet scheidsrechter de Jong de teams aftrappen voor de wedstrijd. Frans Grondman heeft, op basis van de wedstrijd van vorige week, geen aanleiding gezien om spelers te wisselen en stuurt derhalve dezelfde 11 spelers het veld in als vorige week. In de openingsfase wordt GDC volledig overlopen door GJS en geloofden de supporters, en waarschijnlijk ook de spelers, hun eigen ogen niet. GJS begon gretig en agressief aan het duel. Binnen de minuut een vrije trap aan de zijkant van het veld. De bal komt in de 5 meter blijft wat hangen tegen de wind en het is Sjors Hendriks die via Wesley van der Wardt de bal binnen werkt 0 -1. 2 minuten later een nieuwe vrije trap voor GJS. Bal komt goed voor en het is opnieuw Sjors Hendriks die ditmaal met het hoofd afdrukt. 0 – 2 achter en een mokerslag voor GDC. De ploeg loopt even aangeslagen over het veld en heeft geluk dat na 8 minuten de wedstrijd al niet gespeeld is als uit een corner door GJS de bal hard wordt naast gekopt in plaats van in het doel. GJS is duidelijk agressiever in de duels en GDC heeft moeite om elkaar te vinden. Passes komen niet aan en doordat GJS ook achterin er bovenop zit is het voor de voorhoede ook moeilijk voetballen. Na 11 minuten een nieuwe vrije kans voor GJS maar Wesley de Wardt brengt redding. Ook de opbouw van GDC van achteruit verloopt moeizaam. Ballen worden gemakkelijk ingeleverd bij de tegenstander. Maar halverwege de 1e helft komt GDC de schrik van de opening wat te boven en komt nu ook regelmatig in de buurt van het doel van GJS. Na 31 minuten zien we een kopbal van Pascal de Vries centimeters voorbij gaan aan de verkeerde kant van de paal. Na 37 minuten een voorzet van Jamie Youell die net voorlangs gaat. Het lukt net niet om er een voetje tegen te zetten. Aan de andere kant blijft het achterin toch onzeker ogen en leidt elke GJS aanval tot alarmfase 1 achterin bij GDC. De zo gehoopte aansluitingstreffer blijft uit zodat 0 – 2 ook de ruststand is. In de rust blijft Maarten van Wijlen geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger is Stefan van Veen. Na de rust hoop je als GDC supporter op een snelle treffer die je terugbrengt in de wedstrijd. Die snelle treffer komt er ook maar wel aan de “verkeerde” kant als Erik den Ouden in de 46e minuut, de bal verspeeld op het middenveld. Louis Damen wordt direct aangespeeld en vrij voor Wesley van der Wardt geen fout maakt en de 0 -3 laat aantekenen. Opnieuw een forse tegenslag voor GDC en je denkt dan wedstrijd gespeeld. Maar GJS maakte de fout door meer, meer achteruit te gaan spelen en hierdoor GDC het idee te geven dat er toch nog wat te halen zou zijn. Na 51 minuten zien we Joost van Rooijen, die opnieuw een goed indruk achterliet vandaag, een goede voorzet geven. De kopbal van Erik den Ouden gaat echter over. GDC geeft niet op en blijft de aanval zoeken. Natuurlijk de ploeg kan niet anders men staat immers ruim achter. Maar het siert de ploeg dat men toch is blijven geloven in een goed resultaat. Dit goede gevoel krijgt een boost als in de 66e minuut een als voorzet bedoelde bal van Jamie Youell door alles en iedereen, inclusief de doelman van GJS, wordt gemist en bij de 2e paal in het doel verdwijnt en het is 1 – 3. Dit is voor GDC het sein er nog een tandje bij te zetten. De ploeg zoekt onverdroten de aanval en GJS moet steeds verder terug. In de 69e minuut is het Lourens Fieten die van dichtbij op de doelman van GJS knalt. Maar dan in de 71e minuut kunnen de handen opnieuw de lucht in als Pascal de Vries een prachtig getrapte corner van Tom Hesselberth fantastisch binnenkopt 2 –3. GJS begint te wankelen en de onaantastbaar geachte voorsprong komt steeds meer in de knel. GDC moet steeds meer risico gaan nemen immers bij deze stand staat de ploeg nog steeds met lege handen. In de 75e minuut zien we een messcherpe counter van GJS eindigen in een prachtige redding van Wesley van der Wardt die hierbij echter wel vol de met de doelpaal in botsing komt. Gelukkig kan hij na een blessure behandeling weer verder. Na 78 minuten moet van der Wardt alweer al zijn kwaliteiten aanspreken na een nieuwe vrije kans van GJS wat hiermee verzuimt om de wedstrijd in het slot te gooien. En zoals een oude voetbalwet zegt als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. En aldus geschiedde. In de 86e minuut komt een voorzet van Jamie Youell via Pascal de Vries bij Erik den Ouden die de bal binnenschiet en de ploegen hiermee weer in evenwicht brengt 3 – 3. Na 88minuten wordt Erik den Ouden vervangen door Ralph Lankhaar. En zo gaan de we ongemeen spannende slotfase in. In de 90e minuut zet GJS een aanval op die eindigt met een redding van Tom Hesselberth op de doellijn. En dan in tegenstoot gebeurt het ongelofelijke als de bal via Stefan Storchart bij Pascal de Vries komt. Die koelbloedig een mannetje uitkapt en de bal onberispelijk binnenschiet voor de 4 – 3 en iedereen die GDC een warm hart toedracht in vuur en vlam zet. Maar wie denkt dat het daarmee afgelopen is komt bedrogen uit want in de 94e minuut krijgt GJS nog een vrije trap mee op de 16meter als Wesley van der Wardt teveel tijd zou hebben genomen voor zijn uittrap. Door zeer snel uitkomen van enkele spelers smoort het schot en kans voor GJS verloren. Aansluitend fluit de Jong voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd met een bizar scoreverloop. Met de overwinning krijgt GDC, gezien de kansen over en weer, wellicht iets teveel. Maar de ploeg verdiend een groot compliment voor de passie en inzet waarmee, zeker de 2e helft is gestreden. Een overwinning die dan ook op karakter is binnen gehaald. Klasse mannen. Volgende week gaat de reis naar Aalst waar Roda Boys Bommelwaard wacht. Ook deze ploeg boekte zijn 1e overwinning door uit bij SV Capelle met 0 -2 te winnen.