Vrijdagochtend 1 december bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Arie Smits op 84 jarige leeftijd is overleden. Arie is bijna 50 jaar lid van onze vereniging geweest.

Hoewel hij begonnen is als speler bij SDO heeft hij na de fusie met hart en ziel zich ingezet voor GDC. Zo heeft hij jaren de veteranenwedstrijden geregeld en fungeerde daarbij vaak ook als scheidsrechter. En Arie is grensrechter bij GDC 1 geweest.

Bij het 10 jarig bestaan van GDC was Arie voorzitter van de jubileumcommissie. Daarna is hij van 1980 tot 1990 voorzitter geweest. Dit deed hij met veel passie en inzet. Ook zijn tweede periode als voorzitter eind vorige eeuw vulde hij in op Arie Smits achtige wijze, kort, zakelijk en met heel weinig woorden gaf hij zijn mening en dat was het dan. Na het voorzitter zijn is Arie ook nog jaren bestuurslid geweest.

 

Tussen zijn voorzitterschappen in was hij regelmatig gastheer op zaterdagmiddag in de bestuurskamer. En Arie heeft ook jaren het onderhoud  van de velden gedaan. Dit heeft hij voor zover mogelijk tot op het laatste moment gedaan.

Vanwege zijn enorme en jarenlange inzet heeft het bestuur in 2012 Arie tot erelid benoemd.

De laatste jaren kwam hij nog met regelmaat op de club om even te kletsen en of koffie te drinken. Ondanks dat zijn krachten afnamen bezocht hij toch voor zover mogelijk de wedstrijden van het eerste. Hij werd dan gebracht door de familie. De thuiswedstrijd tegen DESK was zijn laatste wedstrijd dat hij aanwezig was.

Arie, bedankt voor wat je voor onze club hebt betekend en voor jouw betrokkenheid voor zo lange tijd. Verdriet overheerst nu, maar we zullen ook aan de momenten blijven denken die we met jou beleefd hebben.

Het bestuur wenst namens de gehele vereniging zijn kinderen en kleinkinderen en allen om hem heen ontzettend veel sterkte, om dit verlies te dragen.

Woensdagavond 6 december kunt u afscheid nemen van Arie in het uitvaartcentrum Seringstraat 1 te Wijk en Aalburg van 19.30 tot 20.30 uur.

Op donderdag 7 december zal Arie in besloten kring worden begraven.

Het bestuur

Jubileumboek 1995

Jubileumboek 2005

 

Terug