Vrijdagochtend 26 januari 2024  bereikte ons het droevige bericht dat één van onze oudste leden Nico Thur op 83 leeftijd is overleden. De rouwkaart is vermeld dat op donderdagavond gelegenheid tot condoleren is. Nico wordt vrijdagmiddag begraven.

Nico is vanaf de oprichtingsdatum lid van onze vereniging geweest, nu dus bijna 68 jaar. Als 15 jarige is Nico begonnen bij SDO en aansluitend bij GDC heeft hij jarenlang gevoetbald. Nico was een fanatieke speler die altijd tijd vrij maakte om op de zaterdagmiddag te kunnen voetballen. Dat betekende op zaterdagochtend vroeg zijn groentekar uitventen om ‘s middags op tijd op het veld te staan. Nico speelde meestal als rechtsbuiten en stoof dan langs de lijn met een enigszins gebogen rug om de tegenstander met zijn snelheid er uit te lopen. Hij heeft gespeeld zolang het kon en is dus een van de langs spelende voetballers die GDC heeft gehad. In het jubileumboek van het 40-jarig bestaan van GDC in 1995 stond al een interview met Nico als oudst voetballende lid, zie onderaan dit bericht.

Tijdens en na zijn actieve voetbalcarrière is Nico een trouw supporter van GDC geweest. Ook zijn zoons Richard en André met hun vrouwen zijn betrokken bij GDC op en langs de velden, net zoals ook Nico’s kleinkinderen die bij GDC voetballen en vrijwilliger zijn.

Drie jaar geleden is Nico nog gehuldigd met zijn 65 jaar lidmaatschap. Hoewel de gezondheid van Nico afnam heeft hij voor zover mogelijk zo lang als het kon de thuiswedstrijden van GDC bezocht. De laatste paar jaar was dit helaas niet meer mogelijk.

Het bestuur wenst namens de gehele vereniging zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en allen om hem heen ontzettend veel sterkte, om dit verlies te dragen.

Het bestuur

  (1995)

(2005)

Interview Nico 1995 p1

Interview Nico 1995 p2

 

 

Terug