Met acht leden heeft GDC een flinke technische commissie, waar zowel de jeugd als senioren onder vallen. Iedereen heeft zijn eigen gebied. Henri van Hemert is voorzitter van ‘de TC’ en hoopt na een raar jaar verder te kunnen gaan met de opbouw die is ingezet.

GENDEREN – “Wij zorgen eigenlijk voor alles wat met het technische aspect te maken heeft, daar zetten wij ons voor in. Van de indeling van teams en velden tot het plan van aanpak qua trainingen. Echt het puur technische verhaal”, zegt Van Hemert als hij uitlegt wat de rol van zijn commissie is binnen de club.

Acht leden is flink, maar gezien de verdeling geen overbodige luxe. “We hebben iemand voor de jongste jeugd, van de mini’s tot de JO11. Iemand voor de jeugd die daarboven zit en iemand voor de JO19 en selectie. Iemand voor de lagere elftallen, iemand voor meiden en dames – we hebben er nu in totaal 72, dus dat is voor ons op meidengebied ook best wel een leuke aanwas. De voorzitter zit in de commissie, voor de terugkoppeling naar het bestuur. En iemand die mij kan vervangen, maar die ook heel erg inzet op communicatie. We willen één manier van communiceren, op die manier duidelijkheid geven.”

In de voormalige gemeente Aalburg is GDC de grootste club, met ‘best wel wat jeugdelftallen en zes seniorenteams’. “Maar we zijn niet te vergelijken met Kozakken Boys, dat niet. Het is een goede dorpsclub. We willen graag een stabiele derdeklasser zijn, met af en toe eventueel een uitstap naar de tweede klasse en eventueel kijken of we daar dan kunnen blijven. Maar dat doen we wel met eigen jeugd. Daarom proberen we de trainingen zo goed mogelijk te leiden en structuur in het trainingsbeleid te brengen, door met thema’s te werken. En zo proberen we de jeugd op een hoger niveau te brengen.”

Zelf was Van Hemert in het verleden al trainer van de mini’s, nu heeft hij de JO9 onder zijn hoede. “Ik vind dat fantastisch. Ik ben superfanatiek, wat dat betreft is het ook een goed leerproces. Want je kunt kinderen of fanatiek benaderen of op een leuke manier. Een combinatie daarvan maakt het leuk. Je moet serieus zijn, maar soms is het ook tijd voor een grapje en grolletje en moet je even tikkertje spelen. Maar de groei die ze ma- ken en het enthousiasme van die kinderen is superleuk om te zien.”

Bij de jeugd probeert de technische commissie een fanatieke en een sociale trainer/leider te zetten, die mix draagt bij aan het verhogen van het niveau. “Plezier is en blijft echt heel belangrijk, maar als je ergens aan meedoet – welk spelletje dan ook – moet je ook een stukje wil hebben om te winnen. En dat is bij een dorpsclub wel eens lastig, omdat je ook kinderen hebt die nog alle rubberen korreltjes op het kunstgras zoeken. En dat zul je altijd blijven houden. Wij zijn blij met elk lid, dus moet je zorgen dat iedereen tevreden is. Dat is belangrijk.” Van Hemert sluit het verhaal af met een positieve noot, samenvattend hoe het op dit moment allemaal gaat bij GDC. “Het gaat ge- woon goed met de club. Financieel en sportief. Het leeft ook wel echt bij GDC. Nu zijn we er met z’n allen aan toe om weer echt te beginnen.” Het is straks een feestje als ieder- een weer mag voetballen. “Met het eerste zitten we al een paar keer tegen promotie aan. Hopelijk lukt het volgend jaar om door te gaan. Dan hebben we ook een kampioensfeestje, is het dus eigenlijk dubbel feest.”

Bron: Voetbaljournaal Altena

Terug