Geeft trainingen conform het technische jeugdplan:
– JO9/JO8/JO7 = ontwikkeling bij het hebben van de bal en het achter de bal aanhollen. Geen uitgebreide uitleg, maar laten ervaren, laten zien en laten voelen staat centraal bij het trainen van deze leeftijdsgroep;
– JO12/JO11/JO10 = vaardigheden oefenen en oplossingen te ontdekken in spelsituaties. JO12/JO11/JO10 spelers meer doelgericht en al meer in staat tot samenwerking dan de JO9/JO8/JO7 speler. Spelenderwijs leren voetballen.
– JO14/JO13 = leren hoe zij in de “grote” wedstrijd hun voetbalvaardigheid kunnen gebruiken om de wedstrijd te winnen. Door middel van vereenvoudigde voetbalvormen deze ervaringen kunnen opdoen en oefenen.
– JO19/JO17/JO16/JO15 = er voor zorgen dat de jongeren enthousiast worden en blijven voor voetbal, door onder andere het geven van aantrekkelijke trainingen. De jeugdtrainer heeft een voetbaltechnische en opvoedkundige taak.

– De leeftijdscategorieën JO7 t/m JO19 trainen 2 keer per week.
– De jeugdtrainer selecteert in overleg met de coördinator de spelers.
– Stelt in samenspraak met de technische commissie het trainingsschema samen.
– Zorgt voor discipline en naleving van de normen en waarden van de vereniging. Begeleidt en coacht het team bij wedstrijden.
– Neemt deel aan het trainersoverleg.
– Is bereid om, indien nodig, deel te nemen aan de door hem/haar aangeboden opleidingen. Dit in overleg met de technische commissie.
– Legt verantwoording af aan de coördinator.
– Is verantwoordelijk voor de door zijn team gebruikte trainingsmaterialen.

Tijdsinvestering: 5 uur per week. Bij hoge uitzondering meer.

Terug