De kop van dit artikel zorgt voor veel verbaasde gezichten en nieuwsgierigheid over het verloop van de wedstrijd. Uiteraard zijn er vele voorbeelden van scorende keepers te vinden, zoals bijvoorbeeld Rogério Ceni die inmiddels meer dan 130 goals heeft gemaakt in zijn carrière. Zover is de keeper van GDC C1 nog niet, maar afgelopen zaterdag maakte hij wel zijn 1e van dit seizoen. Net als Jim vorige week stuurde hij de keeper uit een penalty naar de verkeerde hoek en daarmee is hij de 13e en laatste selectiespeler die dit seizoen gescoord heeft. Een teamprestatie die als bijzonder mag worden ervaren door de spelers.

De tegenstander voor de laatste competitiewedstrijd was RKDVC C3 en zoals al weken stonden er eigenlijk geen belangen meer op het spel. Helaas voor de toeschouwers had dit vandaag zijn weerslag op het spel. Vanwege de afwezigheid van Hugo, Sven en Loek schoven Mees den Dekker, Kenley Franke en Kevin Hartman vanuit de C2 aan. Heren, bedankt voor de inzet en de bereidheid mee te doen.

De eerste helft begon nog enigszins sprankelend maar na enkele minuten was het RKDVC C3 wat het spel naar zich toe trok en constant gevaarlijk was middels de 2 snelle spitsen. De thuisploeg had geen antwoord op het 4-4-2 systeem van de gasten en doordat er daarnaast geen duel werd aangegaan, was het wachten op de tegentreffer. Mees van den Herik wist met enkele reddingen in eerste instantie zijn doel nog schoon te houden maar dit bleek na 25 minuten uitstel van executie te zijn geweest. Zoals gezegd was dit tegendoelpunt volledig terecht en mocht de thuisploeg eigenlijk van geluk spreken dat het bij deze ene treffer bleef. Net voor rust wist Sjack met een goede individuele actie de eerste echte kans te creëren en meteen was het raak, waardoor beide ploegen volledig tegen de verhouding met 1-1 de rust in gingen.

In de tweede helft speelde GDC C1 in een 3-4-3 formatie waarmee de bezetting op het middenveld weer in evenwicht was. De thuisploeg speelde iets energieker en dat was meteen terug te zien in enkele goede combinaties. Uiteindelijk zorgde een handsbal van een speler van RKDVC C3 binnen de beruchte lijnen voor de beslissing. Mees van den Herik nam zijn verantwoordelijkheid en kroonde zichzelf zodoende tot matchwinnaar.

Door deze overwinning eindigt de ploeg met 40 punten uit 20 wedstrijden op de 4e plaats. “DESK C2 en Dussense Boys C1 hebben terecht om het kampioenschap gestreden en samen met Baardwijk C1 was de 3e plaats voor ons het hoogst haalbare. Daarin was Baardwijk daadkrachtiger en uiteindelijk sta je zodoende terecht op plaats 4. Belangrijker vind ik de ontwikkeling van de spelers en de automatismen die je soms terug ziet komen. De ploeg bezit veel voetbal, wat we aan het begin van het seizoen al zagen. De grootste groei die wij hebben doorgemaakt is de verandering van 13 individueel goede spelers naar een samen spelend collectief.” aldus een trotse trainer.

Een seizoen waarin de ploeg tot aan de winterstop mee leek te doen om het hoogst haalbare. Enkele mentale tikken met als start de nederlaag tegen WSC C3 zorgde voor een slechte reeks en het definitief afhaken. Vervolgens sloot de ploeg af met 4 overwinningen waar zoals eerder gezegd geen belangen meer op het spel stonden maar toch nog bijzondere momenten werden bereikt, zoals de 20-0 overwinning en de 1e goals van Jim en Mees. Samenvattend een seizoen met voldoende leerpunten maar bovenal veel gezelligheid en mooie momenten.

De komende weken zal de ploeg nog vriendschappelijk afsluiten maar hier zal geen verslag meer van worden gemaakt. Zodoende bedank ik u voor dit seizoen en mogelijk tot volgend jaar!