Afgelopen 2 juli heeft GDC de kick off gegeven voor het nieuwe seizoen 2020 – 2021 waarin de ambities en de nieuwe hoofdtrainer werden gepresenteerd aan de selectie.

Gelukkig konden we na de maandenlange sluiting, vanwege het COVID 19 virus, weer terecht in de kantine en kon het ook weer over voetbal gaan deze avond.

Met vrijwel de gehele selectie, technische staf en een afvaardiging van de PR en Technische commissie alsmede het bestuur kwamen we samen om de plannen voor het komende seizoen te delen met elkaar.

Na een prima ontvangst met koffie/thee en gebak werd al snel duidelijk dat GDC de afgelopen tijd niet heeft stil gezeten. Gwen Vos trapte de avond af met kernwoorden waar we als GDC het komende jaar mee aan de slag willen gaan om meer draagvlak binnen de vereniging te creëren. Het gaat dan om:

· Betrokkenheid

· Enthousiasme en

· Communicatie

Gedurende zijn speech, en die van Gerrit Molenaar, zou duidelijk worden wat hieronder wordt verstaan en waar we, met elkaar, naartoe willen werken de komende seizoenen.

De afgelopen maanden is er binnen de vereniging een nieuwe technische commissie gevormd waarmee we een betere, onderlinge, communicatie en afstemming willen bewerkstelligen. De commissie bestaat uit de volgende leden: Henri van Hemert – voorzitter, Gwen Vos voor de selectie en JO19, Hanko Rosenbrand voor senioren 3 t/m 6, Marcel Somsen voor de junioren, Tino Vos voor de pupillen en Ron Leijser voor de dames en de meisjesteams. Dat GDC goed aan de weg timmert wordt duidelijk uit het aantal teams wat we in kunnen schrijven voor de competities. Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een 6e elftal bij de mannen en ook het dames elftal keert weer terug en daar zijn we blij mee. Het doel binnen de jeugd is om deze naar een hoger plan te brengen.

Belangrijk te weten is dat deze mensen beschikbaar zijn en aanspreekpunt zijn voor zaken die spelen binnen hun domein. Dus open communicatie en spreek ze aan als dat nodig is. Maar ook: praat niet over mensen maar met mensen.

Dan is het moment om het woord te geven aan Gerrit Molenaar de nieuwe hoofdtrainer van GDC. Gerrit geeft een korte terugkijk op zijn trainerscarrière die hem langs de nodige verenigingen heeft gebracht. Steeds met meerjarige dienstverbanden. Zijn laatste club was HSSC’61 uit Hei- en Boeicoop. Hij ziet de nodige parallellen tussen de beide clubs. GDC heeft een uitstekende accommodatie en veel toegewijde vrijwilligers die veel tijd in het onderhoud en welzijn van de club steken en daar ook boeiend over kunnen vertellen.

Gerrit heeft een duidelijk beeld van waar hij naartoe wil met de selectie en de vereniging. Zo wil hij vanuit de selectie meer betrokkenheid en draagvlak binnen de club creëren door selectie spelers in te zetten bij de jeugd door middel van het geven van trainingen en begeleiding. Zelf zal hij daar ook een actieve rol in spelen en veelvuldig bij de club te vinden zijn. Voor jeugdspelers die zich goed ontwikkelen zal de deur naar de selectie openstaan. Verder zullen jongere spelers ook actief gevolgd worden en waar mogelijk doorstromen.

Verder is het uiteraard de bedoeling dat we plezier hebben met elkaar. Wat dat betreft is Gerrit wel bij de juiste club terecht gekomen want als GDC zijnde houden we wel van een feestje op zijn tijd.

Na de enthousiaste verhalen van Gwen en Gerrit is het woord aan Karin van Hemert namens de PR commissie. Ook zij zijn druk bezig geweest de afgelopen tijd met de kledinglijn na het wegvallen van Jakko Sport. Met ingang van het nieuwe seizoen zal GDC een nieuwe presentatie outfit krijgen en ook de trainingsoutfit zal worden vervangen. Het is even wennen maar het ziet er goed en eigentijds uit.

Na deze presentatie sluiten we de avond af met een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje.

De kop is er hiermee af voor het komend seizoen en je merkt dat, na de gedwongen rustperiode, iedereen weer snakt om aan het nieuwe seizoen te beginnen. De ambities zijn duidelijk en we weten waarmee we aan de slag kunnen. Uiteraard zal, en kan, niet alles tegelijk. Belangrijk is om elkaar mee te nemen in het veranderingsproces en met elkaar in gesprek te gaan indien nodig.

We bedanken het kantinepersoneel voor de gastvrijheid en prima voorbereiding en Eric Schröder voor de foto’s deze avond.

Piet den Ouden

Terug