Zaterdag stond de uitwedstrijd bij Almkerk op het programma. Op 25 Januari ontvingen we de F2 van Almkerk thuis en was de eindstand 1-1. De opstelling, Jarno in het doel. Achterin Revy en Levy, In het midden Milan, Jorn en Mikel, Voorin Stein en Martijn. Ezra en Max begonnen deze wedstrijd naast het veld. Deze wedstrijd kent een wat moeilijk begin, zoals de vergeten tenues(dank je wel Nicole en Danielle voor het snelle halen), maar ook de scheidsrechter die zich verslapen had. Wel leuk was dat vandaag naast Marvin, Henk mee was. Wat leuk om te zien dat deze mannen zo enthousiast zijn en natuurlijk ook leuk voor Danielle om eens even gewoon moeder te zijn. Voor Mikel is het vandaag zijn eerste officiële wedstrijd, best wel spannend denk ik.

We zien dat de jongens er zin in hebben en vol goede moed de wedstrijd beginnen. Waarschijnlijk is er een extra motivatie omdat nu beide trainers mee zijn, dan moeten de jongens natuurlijk wel indruk maken. Ook Almkerk heeft er zin in en proberen vanaf de eerste minuut de druk op te voeren. Al heel snel in de wedstrijd weet de F2 van Almkerk de bal voorbij Jarno te krijgen. de 0-1 is een feit.
We zien dat onze jongens hier toch wel van onder de indruk zijn en zetten direct de tegenactie in. We zien een mooie actie van Jorn en Milan. Ze spelen de tegenstander heel goed uit en het komt tot een schot op doel, helaas op de paal. We zien dat Levy in zijn goede doen is en regelmatig de tegenstander uit speelt.  Revy is vandaag scherp en weet, heel knap, een aanval van de tegenstander weg te werken. Dan zien we in een flits de snelle Stein een hele mooie sliding maken die daarmee de aanval van tegenstander keurig weet op te lossen.
Weer zien we Jorn en Milan samen een sprint trekken over het veld, maar helaas wordt het netje van de tegenstander net niet bereikt. Ezra is inmiddels in het veld. Ezra wil heel graag keepen, maar hij is ook erg belangrijk voor in het veld. Bij een actie die vanaf achteren wordt opgebouwd neemt Ezra de bal mee en weet deze heel mooi in het doel van de tegenstander te krijgen. 1-1, heel knap gedaan. Deze goal brengt nieuwe energie en meteen wordt de draad weer opgepakt. We zien Jorn met een hele mooie en snelle actie, die zo even 3 tegenstanders voorbij loopt, de 1-2 maken, super! We zien dat Martijn zijn uiterste best doet om dicht bij het doel van de tegenstander te komen, maar de verdediging is sterk. Max laat zich niet gek maken en doet wat hij kan om de bal naar voren te krijgen. Mikel loopt goed mee als er acties gemaakt worden, dat is best knap al je de eerste wedstrijd speelt!
Almkerk laat het er niet bij zitten en begint de tegenaanval. Natuurlijk weet Revy de bal keurig weg te werken en haalt almkerk hier een corner uit. De corner wordt genomen en er is heel veel onrust voor het doel. De eerste poging op doel weet Jarno keurig tegen te houden, bij de rebound wordt de bal vervolgens strak in de kruising geparkeerd en is Jarno kansloos 2-2.
Het rustsignaal klinkt, wat is het weer een spannende wedstrijd!
De tweede helft begint en iedereen staat weer vol goede moed op het veld. Met de ruststand kan het nog alle kanten op. Net zoals in de eerste helft weet Almkerk al heel snel een doelpunt te maken 3-2.
Dan komt de bal via Revy en Levy bij Milan terecht, Milan hoeft er niet lang over na te denken en gaat richting doel. Dan volgt er een schot en jawel Milan maakt de gelijkmaker, super knap Milan! 3-3.
De tegenstander wordt moedeloos van alle knappe acties en doen hun stinkende best om in ieder geval een gelijkspel te houden. Onze jongens zijn nog lang niet moe en zijn niet te stoppen. Jorn weet zelfs twee maal achter elkaar een goal te maken, echt heel erg goed gedaan Jorn! 3-4 en 3-5. Dan klinkt het eindsignaal en hebben de jongens de volle winst! Wat zijn ze blij (en wij natuurlijk ook want dat hadden ze verdiend) en spontaan klinkt het clublied van GDC.
Dan is het nog tijd voor de penalty’s. Jarno kijkt hier al heel de wedstrijd naar uit want vind dit toch wel het leukste. We zien dat Jorn en Martijn beide een hele mooie penalty achter de keeper weten te krijgen! goed gedaan. Jarno weet weer een groot aantal penalty’s te houden en helpt daarnaast Revy om de goed genomen penalty met een klein duwtje in de hoek te krijgen. (natuurlijk telt die niet, maar ze hebben wel lol)
Voor aanstaande zaterdag staat Roda boys op de planning (koploper) 9.15 uur voetballen, 8.30 uur aanwezig.
Terug