Al meer dan een jaar houdt het coronavirus de wereld in zijn greep. GDC is helaas daarin geen uitzondering. Gelukkig zijn door de herstart van de trainingen voor alle leeftijdsgroepen de eerste straaltjes licht zichtbaar aan het einde van deze lange tunnel. Toch blijven we allemaal de gevolgen voelen van deze lastige situatie. Vooral voor jongeren lijkt het leven al een lange tijd stil te staan. Om alle jonge mensen binnen de club een stem te geven, zijn Jonathan en Tygo (actief als resp. jeugdtrainer/jeugdspeler JO19 en jeugdspeler JO17 binnen GDC) gevraagd om hun verhaal te doen. Jonathan en Tygo vertellen openhartig over hoe zij zich als clublid voelen in coronatijd en wat je het beste kunt doen om hier mee om te gaan.

Wat mis je nu in coronatijd het meest aan het voetbal?
Jonathan: Gelukkig kunnen we weer trainen, maar het meeste wat ik nu mis zijn de zaterdagen op de club. Zelf eerst een wedstrijd voetballen en daarna even blijven hangen met teamgenoten om het eerste elftal te kijken.
Tygo: Ik mis de wedstrijden het meest, omdat je nu aan het trainen bent, maar er eigenlijk niks aan hebt, omdat je geen wedstrijden kan spelen daar doe je het uiteindelijk voor.

Wat zou je het eerst doen op het sportpark als corona de wereld uit zou zijn?
Jonathan: Het eerste wat ik zou doen is voor de hand liggend, maar dat is weer wedstrijden spelen.
Tygo: Ik hoop weer wedstrijden te kunnen spelen met mijn team en er een gezellige sfeer van maken met zijn allen.

Hoe ga je om met alle coronamaatregelen en dingen die nu niet meer mogen?
Jonathan: Ik houd me aardig aan de maatregelen, afstand houden, mondkapje dragen en voor de rest doe ik mijn ding na school en ‘s avonds ben ik of aan het werk of heb ik voetbaltraining. Dat is hoe ik ermee om ga. Maar ik mis wel dat je in het weekend met een groep vrienden bij elkaar kan zitten.
Tygo: We zullen toch een beetje aan moeten passen aan alle regels, maar toch houd ik niet met alle regels rekening, wat ook niet bij alles kan.

Kun je omschrijven hoe je je voelde toen je voor het eerst geen wedstrijden meer mocht spelen in competitieverband?
Jonathan: In het begin dacht ik dat het wel mee zou vallen en dat we na de 1e lockdown vorig jaar wel weer snel door mochten, maar helaas duurt het wel langer en zitten we er nog steeds in. Nu ben ik eraan gewend dat ik geen wedstrijden meer speel, maar het blijft niet leuk om te horen dat het bij elke persconferentie uitgesteld wordt.
Tygo: Aan de ene kant vond ik het wel lekker om even geen wedstrijden te spelen, maar na een aantal weken begon ik het wel te missen.

Wat zou je willen zeggen tegen andere clubleden die er nu mentaal doorheen zitten?
Jonathan: Hetgeen ik zou willen zeggen is laten we hopen dat we na de zomer weer kunnen beginnen en hopelijk er dan echt vanaf zijn. Tot die tijd, hou vol! Klinkt heel cliché en je zal het vast al 100 keer gehoord hebben, maar alleen met volhouden en je aan de regels houden kunnen we het snelst weer wedstrijden winnen en gezellige zaterdagen hebben op de club.
Tygo: Praat er met mensen over als dat kan en blijf gezond en er zal snel een eind komen aan deze situatie en dan kunnen we hopelijk weer normaal verder met voetbal en ons normale leven.

Terug