GDC MD1 – Hedel MD1

 

De wedstrijd begint na een minuut stilte voor T. Branderhorst, die afgelopen week overleden is.

De meiden van de D1 zijn al vanaf de zomer bezig met een mooie ontwikkeling. Er is flink getraind op techniek en conditie. De schotkracht is toegenomen en er wordt stevig geduelleerd. Dit wordt regelmatig geoefend met een partijtje tegen de jongens van de D2. De groep is compleet en fit, ondanks dat op vrijdagavond feestjes waren, en dat Yonnah zelfs helemaal niet geslapen had.

GDC start goed en het eerste schot komt van Naomi, dit gaat nog voorlangs. GDC zet druk en er wordt een overtreding gemaakt op Kim, de vrije trap wordt in eerste instantie gekeerd, maar de rebound is voor Isa , die medogenloos de bal binnen schiet 1 – 0. Hedel is een beetje onder de indruk van het power voetbal dat de meiden van GDC op de mat leggen.

Snel is er weer een corner voor GDC, Mellany krijgt de kans maar de keeper van Hedel redt knap. De daar op volgende uittrap wordt onderschept, Kim geeft een prima pass op Naomi, Naomi scoort met een geplaatst schot 2 – 0.

Hedel werkt zich langzaam onder de druk van GDC uit, met een snelle uitbraak worden ze gevaarlijk, maar AnneFleur let goed op en trapt de bal weg voor het echt gevaarlijk wordt.Even later is er een aanval over links, de bal komt bij Naomi, die zet voor, en zonder na te denken schiet Yacintha de 3 – 0 binnen. Een echte spitsen goal.

Na de 3 – 0 laat GDC een beetje lopen, Hedel maakt gebruik van de ruimte en schiet al snel op de paal. Even later lukt het wel, en maakt hedel na een snelle uitbraak 3 – 1. Hedel schakelt nog een tandje bij maar komt niet verder dan een corner.

Met Celine, Yonnah en Diede hebben we natuurlijk wel een goede betrouwbare verdediging.

Na de rust begint GDC weer scherp, met een schot op de paal van Naomi. Toch geeft Hedel het niet op, ze zien nog een kans. AnneFleur onderschept weer een aanval, en ze ziet Naomi op scherp staan, de bal wordt gespeeld en Naomi vertrekt en begint aan een rush over de linker kant, ondanks dat de Hedel coach zijn speelsters aanmoedigd en roept dat ze sneller zijn, loopt Naomi ze voorbij en haalt uit voor een ziedend schot dat onhoudbaar vanaf links in de rechter kruising wordt geschoten. 4 – 1  Superlatieven schieten te kort, zo mooi. (Is er iemand die er toevallig opnamen van heeft gemaakt?)

Door goed storend werk op het middenveld kan Michelle de druk van het GDC doel afhouden. Alle GDC dames werken keihard omdat ze goed aanvoelen dat Hedel blijft loeren op een kans. Via een goed uitgespeelde aanval komt Hedel op 4 – 2. Maar voordat Hedel het goed beseft wordt er door Yacintha een fout van de Hedel verdediging afgestraft en komt GDC op 5 – 2. Met een mooi schot komt Hedel vlak voor tijd nog tot 5 – 3.

MD1, gefeliciteerd met dit mooie resultaat en kampioenschap. Jullie hebben er hard voor gewerkt, en met enorme inzet een mooie serie wedstrijden neergezet. Geniet nog van de wedstijd tegen ASH. En op naar het tweede deel van het seizoen waar jullie samen met ME1 een mooi MD1 elftal gaan vormen. Ik hoop dat ik nog veel mooie wedstrijden mag zien.Succes!

 

Groeten van Albert.

Terug